4 porcijoms Jums reikės:
Tešlai:
· 270 gramų miltų
· 1 kiaušinio
· 60 mililitrų alyvuogių aliejaus
· 60 mililitrų vandens
· Druskos – pagal skonį
Įdarui:
· 3-4 vidutinio dydžio pomidorų
· 400 gramų fetos tipo sūrio
· 1 šaukštelio smulkinto baziliko
· Alyvuogių aliejaus
· Šviežiai maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Gaminimas:
Dideliame dubenyje persijotus miltus sumaišykite su druska. Kitame inde sumaišykite šiltą vandenį, aliejų ir kiaušinį, įmaišykite į miltus. Užminkykite minkštą elastingą tešlą, suformuokite rutulį, jį įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite valandai.
Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Tešlą iškočiokite iki 36 centimetrų skersmens pagrindo. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir įklokite tešlą.
Pomidorus supjaustykite 5-7 milimetrų storio griežinėliais. Sūrį supjaustykite tokio pat storio gabaliukais. Sūrį ir pomidorus išdėliokite tešlos viduryje – principas paprastas: griežinėlis pomidoro, riekelė sūrio ir t.t.
Pabarstykite šviežiais maltais pipirais. Tešlos pakraščius užlenkite, patepkite alyvuogių aliejumi. Pyragą kepkite 40-45 minutes, kol tešla įgaus auksinį atspalvį, sūris išsilydys.