4 porcijoms Jums reikės:

Tešlai:

· 270 gramų miltų
· 1 kiaušinio
· 60 mililitrų alyvuogių aliejaus
· 60 mililitrų vandens
· Druskos – pagal skonį

Įdarui:

· 3-4 vidutinio dydžio pomidorų
· 400 gramų fetos tipo sūrio
· 1 šaukštelio smulkinto baziliko
· Alyvuogių aliejaus
· Šviežiai maltų juodųjų pipirų – pagal skonį

Gaminimas:

Dideliame dubenyje persijotus miltus sumaišykite su druska. Kitame inde sumaišykite šiltą vandenį, aliejų ir kiaušinį, įmaišykite į miltus. Užminkykite minkštą elastingą tešlą, suformuokite rutulį, jį įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite valandai.

Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Tešlą iškočiokite iki 36 centimetrų skersmens pagrindo. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir įklokite tešlą.

Pomidorus supjaustykite 5-7 milimetrų storio griežinėliais. Sūrį supjaustykite tokio pat storio gabaliukais. Sūrį ir pomidorus išdėliokite tešlos viduryje – principas paprastas: griežinėlis pomidoro, riekelė sūrio ir t.t.

Pabarstykite šviežiais maltais pipirais. Tešlos pakraščius užlenkite, patepkite alyvuogių aliejumi. Pyragą kepkite 40-45 minutes, kol tešla įgaus auksinį atspalvį, sūris išsilydys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją