Jums reikės:

1 stiklinės rudojo cukraus,
90 g varškės,
¼ stiklinės augalinio aliejaus,
1 arbat. šaukštelio vanilės ekstrakto,
2 didelių kiaušinių,
1,5 stiklinės miltų,
1 arbat. šaukštelio sodos,
1 arbat. šaukštelio cinamono,
0,5 arbat. šaukštelio druskos,
0,5 arbat. šaukštelio gvazdikėlių,
0,5 arbat. šaukštelio muškato riešutų,
1 stiklinė neriebių pasukų,
1 stiklinė smulkintų obuolių,
2 valg.šaukštai cukraus pudros.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C karščio.
Sudėkite cukrų, varškę, aliejų ir vanilės ekstraktą į maišymo indą ir plaktuvu plakite apie 3 minutes. Sudėkite kiaušinius; dėkite po vieną ir išplakite iki vientisos masės.

Į sausą matavimo indą įberkite truputį miltų. Sumaišykite miltus, sodą, cinamoną, druską, gvazdikėlius ir muškato riešutus. Viską išmaišykite. Supilkite gautą mišinį ir pasukas į prieš tai paruoštą cukraus mišinį ir gerai išplakite. Pilkite miltų ir prieskonių mišinį, vėliau pasukas ir vėl miltų-prieskonių mišinį. Vėliau įmaišykite obuolius. Supilkite mišinį į kvadratinę kepimo skardą, prieš tai ją ištepę aliejumi.

Kepkite 180 C temperatūroje apie 30 min., kol įsmeigtas į pyrago vidurį medinis smeigtukas lengvai išsitrauks ir bus be tešlos likučių. Atvėsinkite apie 10 min. Išimkite iš kepimo formos ir apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją