Šis patiekalas - tikrai šventinis, tad jį gaminant teks paplušėti. Įdarą norint galima keisti, vietoj pievagrybių kimšti ryžiais ar kepenėlėmis.
Farširuota višta
© Corbis/Scanpix
Reikės:

Vištos,
400 g pievagrybių,
1 saldžiosios paprikos,
1 svogūno galvutės,
prieskoninių žalumynų,
prieskonių vištienai,
druskos ir pipirų pagal skonį.

Vištą nuplaukite, sausai nušluostykite popieriniais rankšluosčiais ir įtrinkite prieskoniais. Palikite kelioms valandoms arba nakčiai pastovėti.

Pasimarinavusią vištą padėkite ant pjaustymo lentos krūtinėle į apačią. Pradedant nuo kaklo aštriu peiliu pjaukite giliai išilgai stuburo ir atsargiai atskirkite kaulus nuo mėsos. Pašalinkite ir kojų bei sparnelių kaulus, paskui likusią mėsą tolygiai paskirstykite ant odos. Vištos vidų pabarstykite druska ir maltais pipirais. Palikite pusvalandžiui pastovėti ir ruoškite įdarą.

Pievagrybius nulupkite ir supjaustykite riekelėmis, svogūną – plonais griežinėliais ir pakepinkite su keliais šaukštais aliejaus. Pagardinkite pipirais ir druska. Papriką perpjauti pusiau, išimti sėklas ir blanširuoti 1-2 min. verdančiame vandenyje. Išgriebus perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite odelę.

Pradėkite kimšti vištą. Pirmiausia įdėkite paprikos puseles, kad jos kuo stipriau priglustų prie mėsos, paskui sudėkite grybus su svogūnais. Gerai prikimškite sparnelius ir kojas.

Prikimštą vištą teks užsiūti. Siūkite geriau ryškiu siūlu, kad iškepus galėtumėt lengviau juos surasti ir ištraukti. Ištepkite farširuotą vištą aliejumi arba majonezu ir kepkite 200C karštumo orkaitėje maždaug 40 min, vis palaistant susidariusiomis sultimis. Iškepusios vištos odelė turi būti aukso spalvos. Nepamirškite ištraukti siūlo, supjaustykite porcijomis ir patiekite su ryžiais ir daržovėmis.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Egzamino įvertinimu nepatenkinta Simona teisybės ieško teisme: vienas skaičius sužlugdė visą gyvenimą (91)

Lietuvių kalbos ir literatūros egzamino įvertinimu nepatenkinta Simona pateikė apeliaciją,...

Paskelbtos teritorijos, kuriose jaunos šeimos galės gauti paramą būstui įsigyti (152)

Nuo rugsėjo 1 d. jaunos šeimos galės pretenduoti į valstybės subsidiją pirmam būstui...

Sostinės policija sulaikė išžaginimu įtariamą „alfą vyrą“ Airiną Arutiunianą paimti intymūs vaizdo įrašai; atnaujinta 15.22 (300)

Sostinės kriminalinės policijos pareigūnai sulaikė fotografu pasivadinusį asmenį, viliojusį...

Ekspertai: po skandalingų įvykių Helsinkyje – grėsmė visai Europai (197)

Kaip ir visi Jungtinių Valstijų ir Rusijos viršūnių susitikimai, Donaldo Trumpo ir Vladimiro...

Nemato, už ką teisti Pijų, bet pro akis praslydo kitas rimtas skandalas (223)

Kol visų dėmesys yra nukrypęs į teisiškai pasmerktą bandymą įrodyti, kad „ Naisių vasara...

DELFI TV Gyvai: Donatas Motiejūnas – apie karjerą NBA ir krepšinio aktualijas

DELFI TV Gyvai konferencijoje trečiadienį 17.00 valandą viešės Kinijoje antrą sezoną...

Valančiūnas išvengė stambių mainų tarp Toronto ir San Antonijaus (4)

Jonas Valančiūnas turėtų likti Toronto „Raptors“ klube, kuriame ir pradėjo savo karjerą...

Nebūkime tipiniai rytų europiečiai – Vilniuje ir Kaune ne viskas taip blogai

Vasara už lango ir širdis džiaugiasi. Nesidžiaugia tik miestiečiai, kurie kartkartėmis papuola...

Dizainerė pataria, kaip įsirengti svajonių virtuvę (4)

Virtuvė neabejotinai viena svarbiausių erdvių namuose, todėl ši zona turi būti ne tik patogi,...

„Alfa vyras“ dienas leidžia areštinėje – pasisakė ir jį restorane striptizą kvietęs šokti Mantas Katleris (21)

Kriminalinės policijos pareigūnai sulaikė fotografu Dovydu pasivadinusį asmenį, viliojusį...