2 baklažanai,
5 nedideli pomidorai,
2 agurkai,
200 g fetos,
100 g žaliųjų alyvų be kauliukų, aliejaus.

Padažui:

85 ml aliejaus,
1 šaukštas acto su prieskoniais,
1 skiltelė česnako,
1 šaukštelis cukraus,
1 šaukštelis žalumynų (peletrūno, raudonėlio arba petražolių).

Padažui susmulkinkite česnaką ir sumaišę su kitais komponentais gerai išplakite. Baklažaną supjaustykite 2 cm kubeliais, pasūdykite ir palaikykite 30 min. Tada baklažanų kubelius nuplaukite ir nusausinkite. Kepkite aliejuje, kol apskrus. Agurkus supjaustykite griežinėliais, pomidorus skiltelėmis, suberkite alyvas, kubeliais supjaustytą sūrį, viską užpilkite padažu ir atsargiai išmaišykite.