Kelionių, laisvalaikio ir sporto paroda „Adventur“ rubrikoje „Paragauk pasaulio“ kvies visus, kas mėgsta ragauti, į pasaulio virtuvių prisistatymą – parodoje per pasaulį keliausime ne tik su žemėlapiais, o ir „su šaukštais“.
© Shutterstock nuotr.

Parodos „Adventur“ projekto vadovė Dovilė Zapkutė teigia, kad savo šalių kultūrą, istoriją ir vaišes pristatys ne tik lenkai, latviai, lietuviai, bet ir Irano Islamo Respublikos ambasada, Indonezijos Respublikos ambasada, taip pat kroatai, portugalai, tunisiečiai, turkai, Nepalo ir Tailando atstovai.

Japonai sako, kad jų sušiai ir sašimiai - sveikatos ir ilgo amžiaus eliksyras. Lenkai sako, kad jų dešros ir „Barszcz czerwony“ – geriausi pasaulyje. Latvių įsitikimu - metas pamiršti vien putrą ir raugintus kopūstus, nes jų šiandieninė virtuvė stebina jau net ir visko ragavusius.

Parodoje „su šaukštais“ bus galima keliauti ne tik per pasaulio virtuves, bet ir per jų tradicijas. Čia dalyvaus ir sveikos gyvensenos atstovai, ir šimtametes tradicijas puoselėjantys virėjai, ir pasaulyje labai populiarėjančio vadinamojo lėto maisto profesionalai.

„Mes visas tris dienas rodysime, kas yra gyvenimo būdo ir maisto filosofija „Slow Food“ („Lėto maisto“). Mes sakome: neskubėk, negailėk laiko šeimai, draugams, kolegoms, ramiai mėgaukis maistu ir geru vynu, grožėkis tave supančia aplinka.

Pasak popiežiaus Benedikto XVI, Viduržemio jūros šalys davė pasauliui keturias kertines vertybes: vandenį – gyvybę, vyną – džiaugsmą, aliejų – sveikatą ir grožį, duoną – maistą. O nuo Karalienės Bonos laikų, galima sakyti, prasidėjo europietiškų vertybių kelionė į Lietuvą. Šių koncepcijų skonių pynę kaip tik ir rasite mūsų patiekaluose“, - kviečia restorano „Salvete“ savininkė Alvyda Eigminienė.

Japonams atstovausianti restorano „Omakase“ vadovė Kristina Gataveckaitė įsitikinusi, kad galės nustebinti net ir gurmanus: „Pristatysime išskirtinę japonų virtuvę, kurioje naudojame tik šviežios žuvies produktus, daržoves ir egzotinius nelietuviškus vaisius. Mūsų koncepciją ir stilių geriausiai nusako pavadinimas "Omakase", kuris išvertus reiškia - maistas gaminamas „nuo šefo širdies“. Siūlysime sušių, karštų patiekalų ir desertų, kuriuos žmonės ragaus ir kartu mokysis subtiliojo japoniško maisto ruošybos. O kadangi maistas neabejotinai susijęs su bendravimu, tai galėsime ir mokytis japonų kalbos: pasisveikinkime jau dabar - „Iraisshimaise!"(„sveiki atvykę!")“.

Rubrika „Paragauk pasaulio“ veiks visas tris parodos dienas. Čia bus pristatomas kulinarinis paveldas ir maisto ruošybos tendencijų naujovės nuo Rytų iki Vakarų. Visi susitikimai ir degustacijos – nemokami (galios parodos įėjimo bilietas).

Be rubrikos „Paragauk pasaulio“, parodoje veiks dar ir „Pažink Lietuvą“, „Atrask pasaulį“, „Kelionės – mano gyvenimo būdas“ ir „Poilsiauk aktyviai“ erdvės. Jaunimo laukia daugiau kaip pusė šimto aktyvių pramogų. Verslo atstovams bus įdomi „Buy Lithuania“ kontaktų mugė ir turizmo verslo diskusijos.

Paroda „Adventur“ vyks 2013 m. vasario 1 – 3 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Ją organizuoja turizmo verslo specialistai – Valstybinis turizmo departamentas prie LR Ūkio ministerijos, Lietuvos turizmo asociacija, LR turizmo rūmai ir parodų bei konferencijų organizatorius LITEXPO.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Prabilo mįslingai mirusio kario artimieji: mirties priežastis yra visiškai neaiški (185)

Savaitgalį vykusios karių linksmybės baigėsi mįslinga tragedija – netikėtai mirė 25-erių...

Užkalnis. Kodėl gyvename blogai? Nes turime per daug atostogų ir laisvų dienų (251)

Palaukit, apie ką aš čia vėl? Apie tą patį: kad turime Lietuvoje viską, ko nusipelnome, ir dar...

Karolina Meschino prakalbo apie siaubingus kompleksus, kurie kamuoja nuo pat vaikystės: rengėsi net tėčio drabužiais (39)

Kompleksų, ko gero, turi kiekvienas žmogus – net ir žvaigždės prisipažįsta, kad vienu ar kitu...

Ginekologė įspėja neprisižaisti: įvardijo pačią nepatikimiausią priemonę nuo nėštumo (8)

Nors rinkoje apstu įvairių priemonių apsisaugoti nuo neplanuoto nėštumo, ne visi linkę jomis...

Romantiškiausia Lietuvos vieta – čia jums reikės daug pinigų (49)

Nors romantika ir pinigai dažniausiai neturi nieko bendro, vis tik norėdami pasiekti...

Keleivis nufilmavo paskutines akimirkas prieš lėktuvo katastrofą (17)

Praeitą savaitę prie Pretorijos miesto Pietų Afrikos Respublikoje sudužo lėktuvas. Du žmonės...

Veganams nepatiks: kaip jie naikindami dramblius saugo vištas (17)

Vis daugiau žmonių ir mūsų geografinėje platumoje atsisako mėsos, sparčiai daugėja veganų,...

Kauniečiams atvers unikalų gamtos kampelį, apie kurį nedaug kas žino (6)

Kauno pašonėje esančiame unikaliame gamtos kampelyje – Nemuno ir Nevėžio upių santakoje –...

Valančiūnas klausys ir Scariolos nurodymų: italas tapo „Raptors“ stratego asistentu

Toronto „Raptors“ trenerių štabą papildė buvęs Ispanijos rinktinės vyriausiasis strategas...

Europos lyga: karštį ir kazachų atakas atlaikę „Trakai“ išplėšė bilietą į kitą etapą (29)

Ketvirtadienį vakare Kazachstane bilietą į antrą Europos lygos atrankos etapą iškovojo...