Parodos „Adventur“ projekto vadovė Dovilė Zapkutė teigia, kad savo šalių kultūrą, istoriją ir vaišes pristatys ne tik lenkai, latviai, lietuviai, bet ir Irano Islamo Respublikos ambasada, Indonezijos Respublikos ambasada, taip pat kroatai, portugalai, tunisiečiai, turkai, Nepalo ir Tailando atstovai.

Japonai sako, kad jų sušiai ir sašimiai - sveikatos ir ilgo amžiaus eliksyras. Lenkai sako, kad jų dešros ir „Barszcz czerwony“ – geriausi pasaulyje. Latvių įsitikimu - metas pamiršti vien putrą ir raugintus kopūstus, nes jų šiandieninė virtuvė stebina jau net ir visko ragavusius.

Parodoje „su šaukštais“ bus galima keliauti ne tik per pasaulio virtuves, bet ir per jų tradicijas. Čia dalyvaus ir sveikos gyvensenos atstovai, ir šimtametes tradicijas puoselėjantys virėjai, ir pasaulyje labai populiarėjančio vadinamojo lėto maisto profesionalai.

„Mes visas tris dienas rodysime, kas yra gyvenimo būdo ir maisto filosofija „Slow Food“ („Lėto maisto“). Mes sakome: neskubėk, negailėk laiko šeimai, draugams, kolegoms, ramiai mėgaukis maistu ir geru vynu, grožėkis tave supančia aplinka.

Pasak popiežiaus Benedikto XVI, Viduržemio jūros šalys davė pasauliui keturias kertines vertybes: vandenį – gyvybę, vyną – džiaugsmą, aliejų – sveikatą ir grožį, duoną – maistą. O nuo Karalienės Bonos laikų, galima sakyti, prasidėjo europietiškų vertybių kelionė į Lietuvą. Šių koncepcijų skonių pynę kaip tik ir rasite mūsų patiekaluose“, - kviečia restorano „Salvete“ savininkė Alvyda Eigminienė.

Japonams atstovausianti restorano „Omakase“ vadovė Kristina Gataveckaitė įsitikinusi, kad galės nustebinti net ir gurmanus: „Pristatysime išskirtinę japonų virtuvę, kurioje naudojame tik šviežios žuvies produktus, daržoves ir egzotinius nelietuviškus vaisius. Mūsų koncepciją ir stilių geriausiai nusako pavadinimas "Omakase", kuris išvertus reiškia - maistas gaminamas „nuo šefo širdies“. Siūlysime sušių, karštų patiekalų ir desertų, kuriuos žmonės ragaus ir kartu mokysis subtiliojo japoniško maisto ruošybos. O kadangi maistas neabejotinai susijęs su bendravimu, tai galėsime ir mokytis japonų kalbos: pasisveikinkime jau dabar - „Iraisshimaise!"(„sveiki atvykę!")“.

Rubrika „Paragauk pasaulio“ veiks visas tris parodos dienas. Čia bus pristatomas kulinarinis paveldas ir maisto ruošybos tendencijų naujovės nuo Rytų iki Vakarų. Visi susitikimai ir degustacijos – nemokami (galios parodos įėjimo bilietas).

Be rubrikos „Paragauk pasaulio“, parodoje veiks dar ir „Pažink Lietuvą“, „Atrask pasaulį“, „Kelionės – mano gyvenimo būdas“ ir „Poilsiauk aktyviai“ erdvės. Jaunimo laukia daugiau kaip pusė šimto aktyvių pramogų. Verslo atstovams bus įdomi „Buy Lithuania“ kontaktų mugė ir turizmo verslo diskusijos.

Paroda „Adventur“ vyks 2013 m. vasario 1 – 3 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Ją organizuoja turizmo verslo specialistai – Valstybinis turizmo departamentas prie LR Ūkio ministerijos, Lietuvos turizmo asociacija, LR turizmo rūmai ir parodų bei konferencijų organizatorius LITEXPO.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)