Kelionių, laisvalaikio ir sporto paroda „Adventur“ rubrikoje „Paragauk pasaulio“ kvies visus, kas mėgsta ragauti, į pasaulio virtuvių prisistatymą – parodoje per pasaulį keliausime ne tik su žemėlapiais, o ir „su šaukštais“.
© Shutterstock nuotr.

Parodos „Adventur“ projekto vadovė Dovilė Zapkutė teigia, kad savo šalių kultūrą, istoriją ir vaišes pristatys ne tik lenkai, latviai, lietuviai, bet ir Irano Islamo Respublikos ambasada, Indonezijos Respublikos ambasada, taip pat kroatai, portugalai, tunisiečiai, turkai, Nepalo ir Tailando atstovai.

Japonai sako, kad jų sušiai ir sašimiai - sveikatos ir ilgo amžiaus eliksyras. Lenkai sako, kad jų dešros ir „Barszcz czerwony“ – geriausi pasaulyje. Latvių įsitikimu - metas pamiršti vien putrą ir raugintus kopūstus, nes jų šiandieninė virtuvė stebina jau net ir visko ragavusius.

Parodoje „su šaukštais“ bus galima keliauti ne tik per pasaulio virtuves, bet ir per jų tradicijas. Čia dalyvaus ir sveikos gyvensenos atstovai, ir šimtametes tradicijas puoselėjantys virėjai, ir pasaulyje labai populiarėjančio vadinamojo lėto maisto profesionalai.

„Mes visas tris dienas rodysime, kas yra gyvenimo būdo ir maisto filosofija „Slow Food“ („Lėto maisto“). Mes sakome: neskubėk, negailėk laiko šeimai, draugams, kolegoms, ramiai mėgaukis maistu ir geru vynu, grožėkis tave supančia aplinka.

Pasak popiežiaus Benedikto XVI, Viduržemio jūros šalys davė pasauliui keturias kertines vertybes: vandenį – gyvybę, vyną – džiaugsmą, aliejų – sveikatą ir grožį, duoną – maistą. O nuo Karalienės Bonos laikų, galima sakyti, prasidėjo europietiškų vertybių kelionė į Lietuvą. Šių koncepcijų skonių pynę kaip tik ir rasite mūsų patiekaluose“, - kviečia restorano „Salvete“ savininkė Alvyda Eigminienė.

Japonams atstovausianti restorano „Omakase“ vadovė Kristina Gataveckaitė įsitikinusi, kad galės nustebinti net ir gurmanus: „Pristatysime išskirtinę japonų virtuvę, kurioje naudojame tik šviežios žuvies produktus, daržoves ir egzotinius nelietuviškus vaisius. Mūsų koncepciją ir stilių geriausiai nusako pavadinimas "Omakase", kuris išvertus reiškia - maistas gaminamas „nuo šefo širdies“. Siūlysime sušių, karštų patiekalų ir desertų, kuriuos žmonės ragaus ir kartu mokysis subtiliojo japoniško maisto ruošybos. O kadangi maistas neabejotinai susijęs su bendravimu, tai galėsime ir mokytis japonų kalbos: pasisveikinkime jau dabar - „Iraisshimaise!"(„sveiki atvykę!")“.

Rubrika „Paragauk pasaulio“ veiks visas tris parodos dienas. Čia bus pristatomas kulinarinis paveldas ir maisto ruošybos tendencijų naujovės nuo Rytų iki Vakarų. Visi susitikimai ir degustacijos – nemokami (galios parodos įėjimo bilietas).

Be rubrikos „Paragauk pasaulio“, parodoje veiks dar ir „Pažink Lietuvą“, „Atrask pasaulį“, „Kelionės – mano gyvenimo būdas“ ir „Poilsiauk aktyviai“ erdvės. Jaunimo laukia daugiau kaip pusė šimto aktyvių pramogų. Verslo atstovams bus įdomi „Buy Lithuania“ kontaktų mugė ir turizmo verslo diskusijos.

Paroda „Adventur“ vyks 2013 m. vasario 1 – 3 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Ją organizuoja turizmo verslo specialistai – Valstybinis turizmo departamentas prie LR Ūkio ministerijos, Lietuvos turizmo asociacija, LR turizmo rūmai ir parodų bei konferencijų organizatorius LITEXPO.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Nori uždirbti padėdami išvengti įvestų „Sodros“ mokesčių (4)

Netylant kalboms dėl nuo šių metų įvestų „Sodros“ grindų ir jau prasidėjusių atleidimų,...

Šimonytė pasakė, ką reikėjo daryt LRT: kliuvo ir Karbauskiui, ir Jakilaičiui (99)

Didesnis Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) finansinių duomenų viešumas būtų apsaugojęs...

Ramūnas Bogdanas. Pirmieji Narcizo metai Baltuosiuose rūmuose (6)

2017 m. sausio 20 d. įvyko 45-ojo JAV prezidento inauguracijos ceremonija. Juo tapo verslininkas ir...

Vienuoliktokų tėvams – bauginanti žinia apie itin užkrečiamą ligą (80)

Pirmadienį Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazijos vienuoliktokų tėvai informuoti dėl...

Prieš akistatą su „Žalgiriu“ – dramatiška „Panathinaikos“ pergalė ir pavydėtinas Lekavičiaus taiklumas prireikė dviejų pratęsimų

Graikijoje Atėnų „Panathinaikos“ ekipa su Luku Lekavičiumi namuose po dviejų pratęsimų...

Po taksi iškvietimo – tikru detektyvu virtusi kelionė po Vilnių (16)

Po išgertuvių taksi automobiliu į namus vykęs individualia veikla užsiimantis vilnietis pateko į...

6 neištikimybės ženklai, kurių nepastebėjau, kai vyras mane apgaudinėjo (5)

2 val. 30 min. nakties, sėdėdamas išnuomotame automobilyje prie vieno baro, mano vyras pareiškė:...

Nauja kryptis: būsto pirkėjai sau gali leisti vis daugiau – miegamieji rajonai praranda žavesį (79)

Gyventi senamiestyje svajoja daugelis – patogi lokacija, išskirtinė architektūra, išvystyta...

Urtė Mikelevičiūtė: kokį maistą pasaulis mums atneš ant stalo 2018 metais? (10)

O taip, mielieji, atėjo laikas 2018-ųjų maisto horoskopui. Skelbiu jį po išsamių tyrimų ir...