Spagečiams skirtų padažų yra labai daug. Siūlome pasirinkti iš keleto pagrindinių – pačių skaniausių ir pačių populiariausių.

POMIDORŲ PADAŽAS

Ingredientai:

Skardinė pomidorų savose sultyse (be odelių) – 1 vnt.,
Morka – 1 vnt.,
Svogūno galva – 1 vnt.,
Bazilikas – 1-3 šakelės,
Saliero žaluma – 2 stiebai,
Česnakas – 2 skiltelės,
Vanduo – 0,5 stiklinės,
Alyvuogių aliejus – 4 šaukštai,
Cukrus – 0,25 šaukštelio,
Juodasis pipiras – pagal skonį,
Druska – pagal skonį.

Paruošimas:

Svogūną nuvalykite ir susmulkinkite. Morką nulupkite ir sutarkuokite. Įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite į jį morkas ir svogūnus, lengvai apkepkite. Tada supilkite pomidorus, susmulkintą česnaką ir saliero žalumą.

Pagal skonį pasūdykite, supilkite vandenį, suberkite cukrų ir juodąjį pipirą. Kai užvirs, uždengtame puode troškinkite dar 20 minučių. Į paruoštą padažą sumeskite baziliko lapelius ir viską trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

SŪRIO PADAŽAS

Ingredientai:

Grietinėlė – 1 stiklinė,
Patinkantis sūris – 400 g.

Paruošimas:

Grietinėlę užkaitinkite. Sūrį sutarkuokite ir suberkite į pašildytą grietinėlę, viską gerai išmaišykite. Šiam padažui galite naudoti vienos ar kelių rūšių sūrį – pagal skonį.

BOLONIJOS PADAŽAS

Ingredientai:

Jautiena be kaulo – 400 g,
Svogūno galva – 1 vnt.,
Saliero stiebai – 2 vnt.,
Morka – 1 vnt.,
Česnakas – 1-2 skiltelės,
Pomidorai savose sultyse (be odelių) – 300 g,
Daržovių sultinys (arba vanduo) – 150-300 ml,
Raudonasis sausas vynas – 100-125 ml,
Alyvuogių aliejus – 50 ml,
Sviestas – 50 g,
Prieskoninės žolelės – pagal skonį,
Lauro lapeliai – pagal skonį,
Prieskoniai – pagal skonį.

Paruošimas:

Mėsą supjaustykite gabalais ir sumalkite mėsmale. Svogūną, salierą, morką ir česnaką nuvalykite ir susmulkinkite. Į puodą supilkite alyvuogių aliejų, įdėkite sviestą ir užkaitinkite. Tada suberkite paruoštas daržoves, išmaišykite ir troškinkite 5-10 minučių.

Suberkite į daržoves paruoštą faršą, prieskonius, supilkite vyną. Troškinkite vis maišydami tol, kol skystis išgaruos. Tada supilkite pomidorus, daržovių sultinį arba vandenį, prieskonines žoleles (pavyzdžiui, tinka rozmarinas ir čiobreliai). Kaitinkite uždengtame puode 35-45 minutes. Likus 10 minučių iki paruošimo pabaigos, į puodą įmeskite lauro lapelius.

PESTO PADAŽAS

Ingredientai:

Gražgarstė – 100 g,
Krapų žaluma – kelios šakelės,
Petražolė – kelios šakelės,
Kedrų riešutai – 50 g,
Česnakas – 1-2 skiltelės,
Parmezano sūris – 50 g,
Alyvuogių aliejus.

Paruošimas:

Gražgarstes nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite. Sudėkite į trintuvę. Tą patį padarykite su krapais ir petražole. Ten pat suberkite sutarkuotą sūrį, kedrų riešutus, česnakus ir alyvuogių aliejų. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Padažą sandariai uždarytame stikliniame indelyje galima laikyti ne ilgiau kaip savaitę.

GRYBŲ PADAŽAS

Ingredientai:

Pievagrybiai – 150 g,
Svogūno galva – 1 vnt.,
Šparagai – 10 vnt.,
Patinkantys prieskoniniai žalumynai – 1 saujelė,
Daržovių sultinys (arba vanduo) – 300 ml,
Žalieji žirneliai (šaldyti) – 50 g,
Alyvuogių aliejus,
Prieskoniai – pagal skonį.

Paruošimas:

Svogūną nuvalykite, supjaustykite smulkiais kubeliais ir lengvai apkepkite aliejuje. Pievagrybius taip pat supjaustykite ir suberkite į apkepintus svogūnus. Pagardinkite prieskoniais ir kepkite tol, kol išgaruos skystis.

Tada supilkite daržovių sultinį, suberkite žaliuosius žirnelius ir gabalėliais supjaustytus šparagus. Viską užvirkite ir troškinkite ant nedidelės ugnies 12-15 minučių.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)