aA
Spagečiai yra visų mūsų mėgstamas patiekalas. Jam įvairumo suteikti gali skirtingi padažai. Žinoma, prekybos centre galima nusipirkti paruoštų padažų, nes jų pasirinkimas labai didelis, tačiau tikrai ir patys galite juos pasigaminti. Bus ir skaniau, ir naudingiau.
© Shutterstock nuotr.

Spagečiams skirtų padažų yra labai daug. Siūlome pasirinkti iš keleto pagrindinių – pačių skaniausių ir pačių populiariausių.

POMIDORŲ PADAŽAS

Ingredientai:

Skardinė pomidorų savose sultyse (be odelių) – 1 vnt.,
Morka – 1 vnt.,
Svogūno galva – 1 vnt.,
Bazilikas – 1-3 šakelės,
Saliero žaluma – 2 stiebai,
Česnakas – 2 skiltelės,
Vanduo – 0,5 stiklinės,
Alyvuogių aliejus – 4 šaukštai,
Cukrus – 0,25 šaukštelio,
Juodasis pipiras – pagal skonį,
Druska – pagal skonį.

Paruošimas:

Svogūną nuvalykite ir susmulkinkite. Morką nulupkite ir sutarkuokite. Įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite į jį morkas ir svogūnus, lengvai apkepkite. Tada supilkite pomidorus, susmulkintą česnaką ir saliero žalumą.

Pagal skonį pasūdykite, supilkite vandenį, suberkite cukrų ir juodąjį pipirą. Kai užvirs, uždengtame puode troškinkite dar 20 minučių. Į paruoštą padažą sumeskite baziliko lapelius ir viską trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

SŪRIO PADAŽAS

Ingredientai:

Grietinėlė – 1 stiklinė,
Patinkantis sūris – 400 g.

Paruošimas:

Grietinėlę užkaitinkite. Sūrį sutarkuokite ir suberkite į pašildytą grietinėlę, viską gerai išmaišykite. Šiam padažui galite naudoti vienos ar kelių rūšių sūrį – pagal skonį.

BOLONIJOS PADAŽAS

Ingredientai:

Jautiena be kaulo – 400 g,
Svogūno galva – 1 vnt.,
Saliero stiebai – 2 vnt.,
Morka – 1 vnt.,
Česnakas – 1-2 skiltelės,
Pomidorai savose sultyse (be odelių) – 300 g,
Daržovių sultinys (arba vanduo) – 150-300 ml,
Raudonasis sausas vynas – 100-125 ml,
Alyvuogių aliejus – 50 ml,
Sviestas – 50 g,
Prieskoninės žolelės – pagal skonį,
Lauro lapeliai – pagal skonį,
Prieskoniai – pagal skonį.

Paruošimas:

Mėsą supjaustykite gabalais ir sumalkite mėsmale. Svogūną, salierą, morką ir česnaką nuvalykite ir susmulkinkite. Į puodą supilkite alyvuogių aliejų, įdėkite sviestą ir užkaitinkite. Tada suberkite paruoštas daržoves, išmaišykite ir troškinkite 5-10 minučių.

Suberkite į daržoves paruoštą faršą, prieskonius, supilkite vyną. Troškinkite vis maišydami tol, kol skystis išgaruos. Tada supilkite pomidorus, daržovių sultinį arba vandenį, prieskonines žoleles (pavyzdžiui, tinka rozmarinas ir čiobreliai). Kaitinkite uždengtame puode 35-45 minutes. Likus 10 minučių iki paruošimo pabaigos, į puodą įmeskite lauro lapelius.

PESTO PADAŽAS

Ingredientai:

Gražgarstė – 100 g,
Krapų žaluma – kelios šakelės,
Petražolė – kelios šakelės,
Kedrų riešutai – 50 g,
Česnakas – 1-2 skiltelės,
Parmezano sūris – 50 g,
Alyvuogių aliejus.

Paruošimas:

Gražgarstes nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite. Sudėkite į trintuvę. Tą patį padarykite su krapais ir petražole. Ten pat suberkite sutarkuotą sūrį, kedrų riešutus, česnakus ir alyvuogių aliejų. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Padažą sandariai uždarytame stikliniame indelyje galima laikyti ne ilgiau kaip savaitę.

GRYBŲ PADAŽAS

Ingredientai:

Pievagrybiai – 150 g,
Svogūno galva – 1 vnt.,
Šparagai – 10 vnt.,
Patinkantys prieskoniniai žalumynai – 1 saujelė,
Daržovių sultinys (arba vanduo) – 300 ml,
Žalieji žirneliai (šaldyti) – 50 g,
Alyvuogių aliejus,
Prieskoniai – pagal skonį.

Paruošimas:

Svogūną nuvalykite, supjaustykite smulkiais kubeliais ir lengvai apkepkite aliejuje. Pievagrybius taip pat supjaustykite ir suberkite į apkepintus svogūnus. Pagardinkite prieskoniais ir kepkite tol, kol išgaruos skystis.

Tada supilkite daržovių sultinį, suberkite žaliuosius žirnelius ir gabalėliais supjaustytus šparagus. Viską užvirkite ir troškinkite ant nedidelės ugnies 12-15 minučių.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Nuo šalčio ir drėgmės išgelbėta močiutė iš Pasvalio vėl grąžinta prižiūrėtojai (2)

Šaltyje, drėgmėje, be maisto ir elektros paliktą močiutę Pasvalio rajone radę socialiniai...

Prieš automobilių mokesčiui keliaujant į Seimą – staigmena: pasikeitė sumos, kiek teks mokėti (16)

Aplinkos ministerijos (AM) parengtas automobilių taršos mokesčio projektas teikiamas Seimui,...

Alytaus košmaras: gaisro metu po miestą vaikščiojo vaikai, meras pratrūko feisbuke (143)

Alytuje ir Alytaus rajone apsilankęs parlamentaras iš opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos...

Pranckiečio drama tęsiasi: rytdienos darbotvarkė jau pasirašyta (218)

Seimas antradienį imsis ne tik kitų metų biudžeto projekto, bet ir spręs Seimo pirmininko Viktoro...

Lietuvis sukūrė stulbinantį filmuką apie Vilnių: išvydę jį apie sostinę kalbės visi (48)

Prieš metus nuoširdų ir įtraukiantį vaizdo klipą apie Lietuvą „Youtube“ kanale paskelbęs...

Šeima negalėjo patikėti reginiu: namo rūsys buvo užtvindytas krauju (8)

Besirengdamas parduoti namą, šeima Ajovoje susidūrė su netikėta kliūtimi. Tai buvo ne...

Žemaitijoje atrado vietas, kur auga įspūdingo dydžio baravykai

Užpraėjęs savaitgalis grybautojus džiugino įspūdingais laimikiais. Švėkšnos miškuose...

Gaisro gesinimo realybė Alytuje: skambinome per visą Lietuvą, maldavome verslininkų papildyta 13:20 val. (331)

Šeštą parą Alytuje kovojama su gaisru padangų perdirbimo įmonėje. Mieste yra paskelbta...

10 svarbiausių dalykų apie atlygį: kas moka didžiausius ir mažiausius atlyginimus? (4)

2019 m. liepos 27 d. įsigaliojo teisės aktas, pagal kurį darbo skelbimuose darbdavys privalo...

Estijos trečios pakopos pensijų fondų pajamingumas pernai buvo beveik -10 proc. (8)

Trečios pakopos pensijų fondų realus pajamingumas buvo blogas visoje Europoje, o didžiausia...