Produktai:

250 g sluoksniuotos bemielės tešlos
4 obuolių
200 g cukraus
200 ml vandens

Kaip gaminti:

1. Obuolius nulupti, perpjauti per pusę ir supjaustyti labai plonomis juostelėmis (geriausia su skustuku).

2. Iš vandens ir cukraus išvirti sirupą. Galima įberti truputį cinamono. Obuolių juosteles sudėti į sirupą ir pavirti, kol suminkštės.

3. Tešlą iškočioti ir supjaustyti 30 cm ilgio ir 2 cm pločio juostelėmis.

4. Ant juostelių išdėlioti obuolių juosteles taip, kad pusė juostelės būtų ant tešlos, o pusė išlindusi.

5. Susukti į ritinėlį, gerai užtvirtinti.

6. "Rožytes" sustatyti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.

7. Iškepusias apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

*************

Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu su DELFI skaitytojais! Savo receptą, surašytą taisyklinga lietuvių kalba, ir nuotrauką talpinkite apačioje esančioje formoje. Ačiū!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)