Produktai:
4 obuolių
200 g cukraus
200 ml vandens
Kaip gaminti:
1. Obuolius nulupti, perpjauti per pusę ir supjaustyti labai plonomis juostelėmis (geriausia su skustuku).
2. Iš vandens ir cukraus išvirti sirupą. Galima įberti truputį cinamono. Obuolių juosteles sudėti į sirupą ir pavirti, kol suminkštės.
3. Tešlą iškočioti ir supjaustyti 30 cm ilgio ir 2 cm pločio juostelėmis.
4. Ant juostelių išdėlioti obuolių juosteles taip, kad pusė juostelės būtų ant tešlos, o pusė išlindusi.
5. Susukti į ritinėlį, gerai užtvirtinti.
6. "Rožytes" sustatyti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.
7. Iškepusias apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
*************
Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu su DELFI skaitytojais! Savo receptą, surašytą taisyklinga lietuvių kalba, ir nuotrauką talpinkite apačioje esančioje formoje. Ačiū!