Šparagų galetei paruošti reikės:

170 g miltų
1/4 a.š. druskos
8 šaukštų sviesto
60 ml ledinio vandens
60 ml graikinio jogurto
50 g kietojo sūrio
50 g. minkšto ožkos sūrio
30 g. mocarela sūrio
ryšulėlio (apie 250 gr.) šparagų
1 skiltelės česnako
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 kiaušinio

Į miltus, sumaišytus su druska, įtarkuojame sviestą ir sutriname jį iki trupinėlių, tuomet supilame jogurtą sumaišytą su lediniu vandeniu, ir minkome tešlą, kol ji taps vientisa, suvyniojame į maistinę plėvelę ir 20 minučių šaldome šaldiklyje.

Tuo tarpu, įkaitinome orkaitę iki 210 laipsnių kaitros ir pasiruošėme įdarą: sumaišėm atskirame indelyje į aliejų įspaustą česnaką, atskirai sumaišėm smulkiai sutarkuotus sūrius ir įpylėm šaukštą sumaišyto česnako ir aliejaus mišinio.

Nupjovėme šparagų kietuosius galus.

Sumaišėme atskirame indelyje kiaušinį su šlakeliu vandens (galetės šonų aptepimui).

Iš tešlos iškočiojome apie 30 cm skersmens blyną, dedame į skardą su kepimo popieriumi, per vidurį (paliekant apie 1,5 cm nuo krašto) sudedame sūrio mišinį, ant viršaus sudedame šparagus, užpilame likusį aliejų su česnaku. Tešlos šonus užlankstome ir aptepame kiaušinio plakiniu.

Kepėm apie 30 minučių, tik neskubėkite valgyti, leiskite pravėsti bent 10 minučių – taip bus skaniau.

Skanaus!