Didesnei skardai aukštais bortais nuskutu ir smulkiai sutarkuoju 2,5 kg bulvių.

Nedideliame metaliniame puode užkaitinu (neužverdu) 200 ml pieno.

Karštą pieną pilu ant tarkių ir permaišau. Indelyje suplaku 3 kiaušinius, 1 a.š. rupios druskos, žiupsnelį maltų kmynų, žiupsnelį ciberžolės (spalvai, galima ir nedėti).

Plakinį supilu į tarkius ir vėl gerai permaišau.

2 rūkytas kiaulės ausis supjaustau plonomis juostelėmis ir taipogi įmaišau į tarkių masę. Viską pilu į kepimo formą, ją statau ant grotelių orkaitės vidury, įjungiu 180C kaitrą kepimo režimu iš abiejų pusių.

Kepu apie 1h 20min. Jei jūsų kepimo skarda labiau plati, nei aukšta, gali užtekti ir valandos kepimo.

Iškepusį kugelį tiekiu karštą, su grietine ir gausiai pabarstau šviežiais žalumynais.