Pavasarį ne tik akys ištroškę žalumos. Skrandžiai taip pat šaukiasi vitaminų. Kuo galime save palepinti? Žinoma, gardžiomis vitaminingomis salotomis.
Lęšių salotos
Pavasariškos salotos

PAVASARINĖS SALOTOS

4 asmenims

1 saliero stiebas,
1 gūžė raudonųjų salotų ,
4 salotinė cikorija,
4 nedideli artišokai,
1 raudonoji saldžioji paprika,
4 putpelės kiaušiniai,
2 riekelės tuno,
4 žaliųjų svogūnų laiškai,
2 šaukštai citrinų sulčių ,
2 šaukštai vyno acto,
druskos, pipirų.

Papriką pakepkite orkaitėje, kol odelė taps rusva, atvėsinkite, nulupkite luobelę, išimkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis. Supjaustykite saliero stiebą ir sudėkite į dubenį kartu su į 4 dalis supjaustytomis salotinėmis cikorijomis ir raudonosiomis salotomis, užpilkite šaltu vandeniu. Artišokų šerdis perpjaukite per pusę ir užpilkite citrinų sultimis, per pusę praskiestomis vandeniu.

5 minutes pavirkite putpelių kiaušinius ir atšaldykite po šalto vandens srove. Salotų lapus nusausinkite ir išdėliokite į 4 lėkštes. Į kiekvieną įdėkite po gabalėlį tuno, bulgariško pipiro, smulkintų svogūnų laiškų, artišokų ir putpelių kiaušinių. Sumaišykite alyvuogių aliejų su actu, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gautu padažu apšlakstykite salotas. Patiekite iš karto.

Lęšių salotos

KRABŲ SALOTOS

6 asmenims

200 g skaldytų kvietinių kruopų,
1 pundelis petražolių,
1 pundelis mėtų,
1 pundelis koriandro,
150 ml citrinos sulčių,
30 ml alyvuogių aliejaus,
3 raudoni svogūnai,
300 g krabų lazdelių,
druskos, pipirų.

Kvietines kruopas nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 4 valandoms išbrinkti, po to 20 minučių pavirkite ir atvėsinkite.

Žalias prieskonines daržoves nuplaukite ir susmulkinkite. Įberkite 1 šaukštelį smulkios druskos, ¼ šaukštelio pipirų, supilkite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų.

Atšalusias kruopas sumaišykite su paruoštu mišiniu, pabarstykite smulkiai pjaustytu raudonu svogūnu ir krabų lazdelėmis. Patiekite iš karto.

Salotos su tunu

SALOTOS SU TUNU

6 asmenims

1 kg konservuotų turkiškų žirnių,
300 g tuno alyvų aliejuje,
50 g salotų ,
1 raudonųjų salotų gūžė,
6 žaliųjų svogūnų laiškai su galvutėmis,
3 šaukštai citrinų sulčių,
3 šaukštai vyno acto,
30 ml alyvuogių aliejaus,
druskos, pipirų.

Žirnius nuplaukite, nusunkite. Jeigu neturite konservuotų, džiovintus geriausiai iš vakaro pamerkti ir paskui išvirti. Svogūnus nulupkite, galvutes perpjaukite į 4 dalis, o laiškus susmulkinkite. Pusę aliejaus supilkite į keptuvę. Supilkite actą, suberkite svogūnus, žirnius, pasūdykite ir pagardinkite pipirais ir 2 minutes paskrudinkite ant mažos ugnies. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

Supilkite citrinos sultis į likusį aliejų. Palikite marinuotis 1 valandai kambario temperatūroje. Sumaišykite ir pagal skonį įpilkite alyvuogių aliejaus ir smulkintų raudonųjų pipirų. Prieš patiekdami ant stalo papuoškite plonomis salotų juostelėmis ir tuno gabalėliais.

LĘŠIŲ SALOTOS

6 asmenims

500 g virtų lęšių,
12 plonų riekelių rūkytos šoninės,
1 jauno saliero stiebas,
50 g špinatų,
2 svogūnai,
2 svogūnų laiškai,
3 šaukštai vyno acto,
30 ml alyvuogių aliejaus,
druskos, pipirų.

Svogūnus susmulkinkite, laiškus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Po to supjaustykite salierą su visais lapais. Špinatų ūglius nuplaukite ir nusausinkite. Šoninę pakepinkite su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus ir sudėkite ant lėkštės.

Į keptuvę sudėkite svogūnus, supilkite actą ir likusį alyvuogių aliejų. Sumaišykite. Sudėkite lęšius, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir palaikykite ant ugnies nuolat maišant apie 30 sekundžių. Visą turinį išdėkite ant lėkštės, papuoškite šoninės riekelėmis, saliero gabalėliais, svogūnų laiškais ir špinatais. Salotas patiekite šiltas.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Naujas projektas sukėlė audrą: gyventojai savivaldybę kaltina korupcija (162)

Jau netrukus Senosios Šeškinės dalyje, Siesikų gatvėje, išdygs naujas daugiabučių kvartalas...

Sunkios būklės moters artimieji įsižeidė nugirdę gydytojos repliką (238)

„Kai mirs, palaidosit ir pabūsit“, – tarė Kauno klinikinės ligoninės gydytoja sunkios...

Apie olimpiadą pasvajojantis Motiejūnas: Lietuva yra mano šalis, o mano širdis – su rinktine interviu (50)

„Tai labai gabus žaidėjas. Negaliu prilyginti, kad jis toks kaip Sabonis, nes Sabonis yra toks...

Šiluma ir lietus dar nesitrauks

Ties Rusija įsitvirtinęs ciklonas ir artimiausiomis dienomis lems mūsų orus .

Pasimatyme su „Alfa vyru“ Airinu buvusi mergina: iki šiol atsimenu, kaip jis uostė mano plaukus (414)

Prieš ketverius metus buvau pasimatyme su „Alfa vyru“ Airinu Arutiunianu. Ne kaip eilinė...

Sostinėje įvyko avarija, pareikalavusi 34-erių motociklininko gyvybės (74)

Trečiadienio vakarą Vilniuje įvyko motociklininko mirtimi pasibaigusi avarija.

Garsus erotikos modelis Katie Price apgavo lietuvių dizainerę Elvyrą Monginienę: skandalas nuskambėjo užsienio spaudoje (50)

Visame pasaulyje nuogybėmis ir skandalais išgarsėjusi Katie Price , dar žinoma Jordan pseudonimu,...

Iš urvo Tailande išgelbėti berniukai turi netikėtą planą (27)

Berniukai kartu su savo futbolo treneriu kelias savaites įkalinti potvynio praleido požeminiame...

Tragiškas vakaras Prienų rajone: nukrito parasparnis, pilotas neišgyveno (51)

Trečiadienį 20.58 val. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas...

Anglijos paplūdimiuose – būrys girtų kirų: paukščiai svaiginosi šiukšlėse (15)

Pietvakarių Anglijoje paplūdimiuose buvo rasta dešimtys kirų, kurie „nesiorientavo ir buvo...