Tešlai reikės:

200 g sviesto,
200 g cukraus,
3 kiaušiniai,
žiupsnelis druskos,
tarkuota 1 citrinos žievelė,
380 g miltų,
1 pakelis kepimo miltelių.

Viršutiniam sluoksniui:

800 g rabarbarų stiebų,
125 g sviesto,
200 g miltų,
150 g cukraus,
25 g maltų migdolų,
1 pakelis vanilinio cukraus,
cukraus pudros pabarstymui.

Paruošimas:

1. Sviestą su cukrumi gerai išsukite, kol cukrus ištirps. Po vieną įmuškite kiaušinius ir išplakite, kad išeitų vientisa masė. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir druską. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir sumaišykite su sviesto mase. Gautą tešlą tolygiai paskirstykite kepimo popieriumi išklotoje skardoje.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°. Nuo rabarbarų stiebų nulupkite odelę ir supjaustykite juos nedideliais gabaliukais, 2-3 minutes blanširuokite verdančiame vandenyje, nuvarvinkite ir išdėliokite ant tešlos.

3. Trupiniams gerai išsukite sviestą, kol pabals, suberkite miltus, maltus migdolus ir vanilinį cukrų ir rankomis suformuokite trupinius. Paruoštus trupinius užbarstykite ant rabarbarų ir kepkite pyragą 40-50 min. Iškepusį atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)