aA
Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Mano gardžiausias velykinis desertas“. Kviečiame dalyvauti ir Jus!
© Shutterstock nuotr.

Biskvitas (norma 1 biskvitui):

2 kiaušiniai
2/3 puodelio cukraus
120 g tirpinto margarino arba sviesto
190 ml kefyro
200g miltų
1 a.š. sodos
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 v.š. su kaupu kakavos

Kiaušinius išplakame su cukrumi kol padvigubės ir pašviesės, supilame tirpintą atvėsintą margariną arba sviestą, kefyrą, viską išplakame iki vientisos masės.

Sodą, kepimo miltelius, kakavą, miltus persijojame, dalimis suberiame į tešlą ir išmaišome kol masė taps vientisa.

Tešlą supilame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą nuimamais kraštais.

Kepame įkaitintoje iki 200 C temperatūros orkaitėje apie 30 min.
Ar biskvitas iškepęs, tikriname mediniu pagaliuku.

Išsikepame 2 biskvitus: vieną šokoladinį, antrą - šviesų. Į šviesų biskvitą vietoj kakavos suberiame ta dalį miltų.

Iškepusius ir atvėsusius biskvitus perpjauname į dvi dalis, taip gauname 4 torto sluoksnius.

Kremas pertepimui:

1 didelis indelis (420g) grietinėlės 36%
2 pakeliai (po 200g) sviesto 82%
1 indelis kondensuoto pieno (397g)

Grietinėlę išplakame iki standumo, dedame į šaldytuvą.
Kambario temperatūros sviestą plakame iki purumo kol padvigubėja, plakant dalimis supilame kondensuotą pieną, gerai išplakame kremą. Galiausiai atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę.

Griliažas (geriausia pasiruošti iš vakaro):

150 g žemės riešutų be odelių
250 g cukraus
sodos ant šaukštelio galo

Žemės riešutus pakepiname sausoje keptuvėje ir susmulkiname.

Suberiame cukrų į švarią keptuvę ir lydome nuolat maišant.
Kai jis išsilydo į sirupą, suberiame sodą, permaišome dar 1-2 min.
Supilame smulkintus riešutus, gerai viską permaišome ir visą tą masę pilame į aliejumi išteptą skardelę.

Kai griliažas sustingsta ir ataušta, jį visą gerai susmulkiname kočėlu ar blenderyje.

Sirupas biskvitų sulaistymui:

~200 ml virinto šalto vandens
cukraus pagal skonį
galima įpilti brendžio, čia jis labai tinka.

Torto surinkimas:

Imame šviesų biskvitą, sulaistome jį sirupu, dedame kremo, pabarstome griliažo. Klojame rudą biskvitą, sulaistome, vėl kremo, ant viršaus pabarstome griliažo. Dedame šviesų biskvitą, sulaistome, užpilame kremu, pabarstome griliažu, ir galiausiai vėl užvožiame rudu biskvitu. Truputį paspaudžiame.

Tortą aptepame tuo pačiu kremu (jei neliko, tai kremu, skirtu papuošimui) ir apibarstome griliažu.

Kremas papuošimui

200 g sviesto 82%
1 indelis 'Rududu'
nepilnas puodelis labai stiprios juodos pupelių kavos

Visi šie produktai būtinai turi būti kambario temperatūros.

Sviestą mikseriu paplakame, jis turi truputį padidėti ir pašviesėti .
Tada dedame po šaukštą Rududu (vis plakant) , ir po šaukštą vis plakant pilame kavą. Puošiame konditerinio maišelio pagalba.

Patiks visiems: griliažinis tortas su <em>Rududu</em>
© Asmeninio archyvo nuotr.

Skanaus!

Daiva Minkevičienė

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Ryšių su Rusijos diplomatais tyrimo akiratyje - ne tik Rozova: nori kastis daug giliau

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) tikslas turi būti ne tik Irinos Rozovos atvejo...

Vaikus žudyti raginęs Putino šalininkas: mano batalionas užvirė tikrą pragarą (184)

Ne vieną apdovanojimą gavęs Rusijos bestselerių autorius Zacharas Prilepinas sakė, kad karinis...

„Ekskursija“ teroristų takais, arba kaip ieškojau alaus „ISIS inkubatoriuje“ (33)

Pastaraisiais metais Briuselis garsėja ne tik Sisiojančiu berniuku, belgiškomis bulvytėmis ar...

Karjerą baigęs Sneijderis drebina socialinius tinklus: per dvi savaites užsiaugino pilvą (5)

Buvusi Olandijos rinktinės žvaigždė sekmadienį drebina socialinius tinklus. Futbolo gerbėjus...

Mergaitę pražudžiusi avarija Varėnos rajone: duomenys keičiasi, išvados - ne (145)

Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmuose nagrinėjama byla dėl beveik prieš penkis metus...

Rinktinė valosi orbitą aplink NBA duetą nuo taktinių šiukšlių specialiai Krepšinis.lt iš Seulo (10)

Lietuvos rinktinė ketvirtą kartą pasirengimo ciklo metu pradėjo rungtynes su Domantu Saboniu ir...

Jie į pensiją išėjo 31-ių: sako, kad ir jūs galite pasekti pavyzdžiu (141)

Rašytojai Kristy Shen ir Bryce‘as Leungas priklauso judėjimui „Fire“, kuris skatina žmones...

Norite ilgo gyvenimo – išnaudokite kiekvieną minutę: lietuvių kilmės JAV mokslininkė patarimus žarsto visam pasauliui (72)

Shirley A. Sahrmann yra neabejotina pasaulinio lygio kineziterapijos srities mokslininkė ir...

Mokslininkai įspėja, kad prisižaidėme: dėl klimato kaitos artėjame prie piktų vorų apokalipsės (32)

Stipriai ir sparčiai besikeičiantis klimatas turės didelį neigiamą poveikį, kurio iki šiol...

Pagrindinės taisyklės, padėsiančios greit užmigti ir puikiai išsimiegoti (2)

Atrodytų – miegas yra natūralus procesas, užmigti turėtų būti lengva, tačiau iš tiesų tai...