aA
Daug metų eksperimentavusi, ragavusi ir stebėjusi konservuotų agurkų išgyvenimą rūsy, galiu tvirtai pasakyti, jog radau patį geriausią, greičiausią ir paprasčiausią receptą. Jokio marinato likučio puode, jokių sudėtingų skaičiavimo matų, viskas paprasta ir greita.
© kumutesvirtuve.lt

Skoniu jie labiausiai primenu pirktinius, gal todėl, kad naudojamas sausas prieskonių mišinys, babytės agurkai su šviežiais lapais visiškai kitokio skonio. Šiuo receptu pagaminti agurkų konservai atlaikė net dvi žiemas, nekeisdami skoninių savybių. Taip taip, mažiname konservų su actu, bet nereiškia, kad jų nebegaminame. Kaipgi apsieiti be marinuotų agurkų gaminant mišraines?

Taigi, eiga ir proporcijos:

Jei agurkai pirktiniai, juos reikėtų bent kelioms valandoms užmerkti šaltame vandenyje. Jei ką tik skinti, imuosi stiklainių. Išplaunu juos karštame vandenyje su soda ir dedu ant orkaitės grotelių, jungiu 80 C ir palieku kaisti 20 min.

Tuo metu užkaičiu puodą su vandeniu, kiekis priklauso nuo to, kiek agurkų planuoju konservuoti, o kol kas kiekis ir nėra esmė.

Iškaitintus stiklainius sudedu ant darbo stalo, palaukiu, kol pravės, ir į juos sandariai sukišu agurkus. Kai vanduo puode užverda, užpilu juo agurkus (būtinai iki pat stiklainio viršaus), lengvai užsuku dangtelius ir palieku atvėsti.

Atvėsusį vandenį išpilu į talpą, kurioje galima paskaičiuoti tūrį, tam turiu puodą su litražo gradacija, bet laisvai galima naudoti trilitrį ar litrinį stiklainį. Būtent tokį kiekį šviežio vandens pilu į puodą, užkaitinu ir tuomet sudedu prieskonius, proporcija 1 litrui:

3 valg. šaukšt. cukraus
1 valg. šaukšt. druskos
1 valg. šaukšt. prieskonių konservavimui mišinio

Cukrui su druska ištirpus, išjungiu ugnį ir supilu 9 proc. actą.

Jo skaičiuoju 100 ml vienam litrui vandens. Marinatu užpilu agurkus, stiklainius užsuku ir verčiu žemyn dangteliais ant virtuvinio rankšluosčio. Kuo storiau apkloju, kad kuo ilgiau laikytųsi šiluma. Atvėsusius stiklainius nešu į rūsį.

Skanaus!

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Dalia Ruplėnienė apie užklupusią ligą, dabartinį gyvenimą ir netektis: stiprūs žmonės gauna stiprias pamokas (18)

Tai bus nuoširdus ir šviesus pokalbis su Dalia Ruplėniene apie jos šeimą, netektis ir vaikų...

Komisaro Vytenio Andriukaičio palikimas: kaip jį prisimins Europa grįžęs žada permainas (187)

„Kai atvažiuoji į Lietuvą, išgirsti, o ką tu Lietuvai padarei? Toks klausimas yra...

Lietuvos jaunučių rinktinė net 110 taškų skirtumu sutriuškino Rusijos krepšininkus (8)

Pasirodymą Vladimiro Ryženkovo turnyre tęsia Lietuvos jaunučių rinktinės. Antrosiose rungtynėse...

Užkalnio maisto apžvalga perkama už 4000 eurų arba dar vienu būdu (91)

Tai štai sekmadienis, ir dar viena restorano apžvalga. Net ne restoranas, kur jau ten....

The Economist

Prieš šimtmetį JAV išgelbėjo milijonus rusų nuo bado (3)

JAV misija Rusijoje paneigia abiejose valstybėse pasakojamas karingas istorijas.

Ne plastikinės ir ne natūralios: Lietuvoje populiarėja nauja eglučių rūšis namuose sukuria tikrą jaukumą (7)

Lietuviai vis drąsiau eksperimentuoja ne tik su kalėdinėmis dekoracijomis, bet ir ieško...

Turistai iš Europos viešbučių sugeba išsinešti pačių neįprasčiausių daiktų

Viešbučių vadovo „Wellness Heaven“ ekspertai apklausė beveik 1160 Europos viešbučių...

Po penkias valandas trukusių derybų Putino rezidenciją Lukašenka paliko neturėdamas ką pasakyti žurnalistams (532)

Nors spaudos konferencijai buvo pasirengta, po susitikimo su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu...

Vagis apsaugai iš anksto pranešė, kad vogs degtinę ir kad niekas nedrįstų jam trukdyti (77)

Gruodžio 7 d., 10.43 val., apsaugos darbuotojas (gim. 1997 m.) policijai pranešė, kad 20.27 val....

Amžinas klausimas: Klaipėdoje tekanti upė – Dangė ar Danė?

Kai kurie klaipėdiečiai nepripažįsta upės pavadinimo Danė ir jį pavartojančius žurnalistus...