Jums reikės:

2 jaunos cukinijos
1 kiaušinis
1 šaukštas pieno
200 g kietojo sūrio
100 g maltų džiūvėsėlių
pagal skonį druskos
2 skiltelės česnako

Gaminimas:

Jaunas cukinijas supjaustykite 5 mm storio riekelėmis. Kiaušinį išplakite, sumaišykite su pienu.

Sūrį sutarkuokite labai smulkia trintuve ir sumaišykite su maltais džiūvėsėliais, druska ir išspaustu česnaku.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kiekvieną cukinijos gabaliuką apvoliokite kiaušinio plakinyje, paskui sūrio ir džiūvėsėlių mišinyje ir dėkite į skardą.

Skardą kiškite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug 15 minučių.

Cukinijas apvolioti galite ir kitokiame mišinyje - su džiūvėsėliais galite naudoti įvairias mėgstamas prieskonines žoleles, vietoj džiūvėsėlių galite naudoti viso grūdo miltus, o kietąjį sūrį pakeisti brinza arba mocarela.

Toks užkandis puikiai dera su baziliku, nesvarbu, šviežiu ar džiovintu.

Skanaus

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)