Pusryčiams: Avižinė košė su uogomis ir Pekano riešutais

40 g avižinių dribsnių;
180 ml lieso pieno;
30 g valytų riešutų;
100 g aviečių;
100 g mėlynių.

Avižose esančios sėlenos leis sulaukti pietų meto, nekankinant mintims apie valgį. Tą patį galima pasakyti ir apie avietes: 100 g uogų turi 6,5 g skaidulų – ketvirtį vienos dienos normos.

Viso: 351 kcal.

Priešpiečiams:

1 bananas;
2 valg.š. žemės riešutų sviesto (galima pakeisti tokiu pačiu kiekiu valytų riešutų).

Žemės riešutuose yra daug baltymų, kurie suteiks jėgų, taip pat galybė antioksidantų.

Viso: 167 kcal.

Pietums: makaronai su vištiena ir špinatais

110 g smulkiai pjaustytos, grilyje keptos vištienos krūtinėlės;
125 g pomidorų pastos;
250 g jaunų špinatų lapelių;
115 g vamzdelių formos („Penne“) makaronų iš pilno grūdo miltų;
1,5 valg. š. tarkuoto parmezano.

Dėmesio centre – vėl ląsteliena. Ji reikalinga tam, kad lieknėtumėt nebadaudama. Špinatai taip pat yra maksimaliai dietinis produktas. Kad išsaugotumėt visas vertingas jų medžiagas, pjaustytus špinatų lapelius į padažą įmaišykite likus tik 1 min. iki ruošimo pabaigos.

Viso: 437 kcal.

Pavakariams:

Latė kava su liesu pienu ir cinamonu;

2 gabaliukai juodojo šokolado su 70 proc. kakavos.

Flavonoidai, kurių turi kartusis šokoladas, kraujyje didina gerojo cholesterolio kiekį, o cinamonas daro teigiamą poveikį insulino gamybai ir palaiko stabilų cukraus kiekį kraujyje.

Viso: 150 kcal.

Vakarienei: pita su kalakutiena, šviežių daržovių salotos ir uogų desertas

110 g keptos kalakutienos;
1 arb. š. Dižono garstyčių;
50 g jaunų špinatų lapelių;
1 nedidelis gabaliukais pjaustytas pomidoras;
Pita iš pilno grūdo miltų;
150 g pjaustytų romaninių salotų;
Pusė nedidelio agurko;
1 kubeliais pjaustyta nedidelė raudonoji paprika;
Griežinėliais pjaustytas ridikas;
1 valg. š. alyvuogių aliejaus;
60 g braškių.

Daug baltymų turinti kalakutiena yra liesiausia iš visų paukštienos ir kitos mėsos rūšių. Ji, kaip ir pieno produktai, turi amino rūgščių, kurios lieknėjant padeda išsaugoti raumenų masę.

Viso: 395 kcal.

Iš viso per dieną – 1550 kcal. Kad kulinarinės pastangos nebūtų bevaisės, netingėkite dietą derinti su treniruotėmis!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)