aA
Jeigu mėsa yra kieta, įdėkite ją į vandenį su actu (1 litrui vandens 1 stiklinė acto) ir palaikykite 2 valandas. Verdant tokią mėsą galima į puodą įpilti šaukštą acto arba citrinų sulčių - mėsa bus minkštesnė ir skanesnė.
Kepta mėsytė
Kepta mėsytė
© A.Didžgalvio nuotr.

- Sušaldytos mėsos nereikėtų šildyti vandenyje. Geriau ją nuplauti šaltu vandeniu ir 2-3 valandoms padėti į uždarą indą. Nepamirškite, kad atšildyta ir vėl sušaldyta mėsa tampa kieta, sausa, praranda maistingąsias savybes.

- Kieta jautiena bus minkštesnė, jei per naktį ją palaikysite ištrintą sausomis garstyčiomis. Prieš verdant mėsą reikia nuplauti šaltu vandeniu.

- Jautienai ypatingą skonį garstyčios suteiks, jei dviems valandoms jomis ištrinsite mėsą, o po to nenuplovusios ją troškinsite.

- Norėdamos, kad orkaitėje kepama višta, triušis ar paršelis gražiai paskrustų, mėsos paviršių ištepkite grietine.

- Mėsos faršas bus sultingas, jeigu į jį įpilsite truputį labai šalto vandens arba aliejaus.

- Jeigu į faršą įdėsite sutarkuotos bulvės arba grietinės, o darydamos kotletus į jų vidų įdėsite gabalėlį sviesto, jie bus minkšti ir sultingi.

- Kotletai bus skanesni, jei į mėsą įdėsite vienodomis proporcijomis žalio ir kepto svogūno, žalios smulkiai sutarkuotos bulvės.

- Karbonadas bus minkštas ir sultingas, jei likus 2 valandoms iki kepimo mėsą aptepsite gerai suplakta aliejaus ir acto mase.

- Kepenys šaldytuve išsilaikys geriau, jei prieš tai jas ištepsite aliejumi.

- Plėvelę nuo kepenų pašalinsite lengviau, jei prieš tai jas kelias minutes palaikysite karštame vandenyje.

- Kepenys bus ypač skanios, jei prieš kepdamos jas 2-3 valandas palaikysite šaltame piene. Sūdyti kepenis reikia tuomet, kai šios baigia kepti.

- Kepti kepenis reikia ant stiprios ugnies - taip jos išsaugos sultis.

Savaitraštis „Lietuvos sveikata“
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Koronaviruso pandemija pasaulį pakeis neatpažįstamai: 12 prognozių, kas mūsų laukia (280)

Ši pandemija neatpažįstamai pakeis pasaulį. „Foreign Policy“ paklausė 12 ekspertų nuomonės...

Atšaukus kelionę, vilnietė neatgauna pinigų: organizatorius perkelia datą, bet prašo primokėti (126)

Vilnietė Raminta „Delfi“ pasakojo balandžio 14 dieną turėjusi išvykti į Turkiją, tačiau...

Lietuvoje įvestas vasaros laikas (31)

Laikrodžius valandą pasukus į priekį, sekmadienį Lietuvoje įvestas vasaros laikas.

Vilniuje laukiama atvykstančių lietuvių iš Londono, Tenerifės, Frankfurto, Paryžiaus (87)

Vilniaus oro uoste sekmadienį laukiama atvykstančių lietuvių iš Londono, Tenerifės, taip pat...

Į šalį veršis arktinis oras, bus labai nemalonu (33)

Sekmadienio naktį prasidėjusios orų permainos, dieną tęsis. Per šalį slinks šaltasis...

Mirtys Ukmergės slaugos ligoninėje: negali palaidoti antradienį mirusios mamos (131)

„Aš kiekvieną vakarą atvykstu prie Ukmergės laidojimo namų, ten yra toks rūsys, jame...

Prie dezinfekcinio skysčio gamintojų prisijungia dar daugiau įmonių: smogs per nesąžiningų verslininkų kišenę (358)

Šią savaitę Lietuvos biodegalų gamintojams sudarytos galimybės gaminti dezinfekcinį skystį...

Lietuvoje patvirtinta dar 12 koronaviruso atvejų bendras skaičius – arti 400 (415)

Koronaviruso atvejų skaičius šalyje siekia jau 394. Tai reiškia, kad nuo paskutinio duomenų...

Voveraites miške rinko jau sausį – specialistai atsako, kada prasidės tikrasis grybavimo sezonas

Dėl neįprastai šiltos žiemos pirmąsias voveraites grybautojai miške aptiko jau sausio mėnesį....

|Maža didelių žinių kaina