Fondiu vakarienei

Vakarienė – tai labai įprastas meilės dienos įamžinimo būdas, pamėgtas daugybės porų. Tačiau pažiūrėkite į tai kiek originaliau: galbūt pasirinkite netikėtą vietą arba kaip tik likite jaukiuose namuose, tačiau pasirūpinkite nepaprastais patiekalais bei stalo dekoracijomis. Savo antrąją pusę nustebinsite dar labiau, jei įprastai namuose gaminate ne jūs.

Ta proga prekybos tinklo „IKI“ kulinarai dalinasi puikiu šokolado fondiu receptu. Dviems asmenims jums reikės šių ingredientų: 170g. šokolado, 110g. grietinėlės, žiupsnelio cinamono bei druskos.

Paruošimas: vidutinėje temperatūroje šildykite grietinėlę (naudokite tirštą), kol pradės lengvai burbuliuoti. Sudėkite šokoladą ir nuolat maišykite, kad gautumėte vientisą masę. Įberkite truputį druskos ir cinamono. Aplink indą su šokoladu išdėliokite dubenėlius su įvairiais mirkymui skirtais vaisiais. Mirkymui galite naudoti pjaustytus bananus, braškes, džiovintus abrikosus, obuolių gabalėlius, cukruotą imbierą ar minkštus zefyrus

Fondiu – kadaise šveicarų sukurtas valgis, tačiau būtent šokolado fondiu prieš daug metų atsirado Niujorke. Šiandien tai – patiekalas, kuris prie stalo suburia draugus ir artimuosius. Netgi sakoma, jog vienišiai jo nevalgo.

Krevetės ir braškės – naujieji afrodiziakai?

Tokią dieną turbūt įprasta dažnai valgyti šokoladinius saldainius ir kitus pamėgtus saldėsius. Tačiau kaip rodo prekybos tinklo „IKI“ pardavimo duomenys, būtent Šv. Valentino dieną, įsimylėjėliai taip pat aktyviai perka... braškes ir krevetes.

„Metai iš metų stebėdami ir fiksuodami pardavimų duomenis negalime nepastebėti fakto, jog praeitų metų Šv. Valentino dieną ir porą dienų iki jos, uogų, o ypatingai braškių pardavimai išaugo net 60 proc. Tuo tarpu jūros gėrybių, ypač krevečių pardavimai išsaugo dvigubai“, – Šv. Valentino dienos produktus įvardina prekybos tinklo Viešųjų ryšių vadovas Andrius Petraitis.

Išmėginkite krevetes su melionais – nors tai atrodo kiek neįprasta, jų skoniai puikiai dera tarpusavyje. Patiekite jas su tarkuotais migdolais ir trupučiu citrinos. Desertui rinkitės braškes –šiai dienai jas paruoškite ant pagaliukų. Jas galite apibarstyti šokoladu ar kokoso drožlėmis.

Specialiai vienišiams: būkite savo Valentinu

Jei dar nesuradote savo antrosios pusės, nereiškia, kad esate vienas. Kartais tam, kad atrastumėte jums skirtą žmogų, turite pirmiausia pamilti save ir išmokti tai daryti kasdien. Kada gali būti geresnė proga nei pradėti tai daryti vasario 14-ąją?

Šv. Valentino dienos vakarą skirkite laiko sau ar savo artimiesiems: jei esate mergina – nusipirkite gėlių, žvakių, savo mėgstamiausios arbatos (o galbūt gurmaniškos, kokios niekada nesate ragavusi?) ir pasilepinkite dėžute meilės dienos šokolado – su čili pipiriukais, karamele, įsijunkite mėgstamiausią filmą. Vyrai galbūt galėtų nustebinti mamas – atvežti gėlių puokštę, skanų tortą arba knygelę su gražiomis mintimis apie meilę. Išnaudokite šią dieną meilei bei dėmesiui ir parodykite, kaip svarbu iš tiesų turėti artimų ir mylimų žmonių.

Pasigaminkite labai lengvai paruošiamų skanėstų, tokių kaip šaldyti šokoladiniai bananai. Keturioms puselėms jums reikės dviejų bananų, 170 g. šokolado, 2 šaukštelių aliejaus bei smulkintų riešutų, desertinių migdolų ar saldžių pabarstukų.

Paruošimas: pirmiausia kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi. Perpjaukite bananus per pusę ir įstatykite medinius pagaliukus. Sudėkite į kepimo formą ir dėkite į šaldymo kamerą 15 minučių. Tuo metu ištirpinkite šokoladą. Kiekvieną bananą apvoliokite šokolade, o tada pasirinktuose pabarstukuose. Laikykite šaldytuve, kol šokoladas sustings (apie 30 min.). Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)