Ingredientai:

2 raudonos paprikos
100 ml aliejaus
1 maža skiltelė česnako
1 a.š. balto vyno acto
0,5 a.š. džiovinto raudonėlio
0,25 a.š. cukraus
0,25 a.š. druskos

Gaminimas:

Paprikas nuplauname ir labai smulkiai supjaustome (arba sumalame). Česnaką sutriname.

Puode užverdame pusę litro vandens ir suberiame pjaustytas paprikas, kurias verdame 2 minutes (jei paprikos maltos, jų virti nereikėtų, tereikia perpilti verdančiu vandeniu).

Apvirtas paprikas nusausiname ir suberiame į indą. Į indą beriame druską, cukrų, raudonėlį, sudedame trintą česnako skiltelę ir pilame actą. Viską išmaišome, užpilame aliejumi ir sudedame į užsukamą stiklainį. Paruoštas paprikas bent parą palaikome šaldytuve.

Patiekiama paprikų užkandėlė su balta šviežia duona prie vyno. Laikoma šaldytuve ši užkanda gali būti iki 2 savaičių.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Receptai, patiekalai ir jų gaminimo patarimai
kulinare.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)