Nesudėtingas ir sotus šaltas daržovių užkandis. Jeigu laukiate svečių, patiekalą geriau paruoškite iš vakaro, nes jis turi pastovėti, kad būtų skanesnis.
Paprikų - baklažanų suktinukai
© www.cooking-book.ru
Reikės:

3 vnt. raudonos saldžiosios paprikos,
3 vnt. vidutinio dydžio baklažanų,
aliejaus kepimui,
česnako 2-3 skiltelių,
petražolių lapelių,
druskos ir pipirų – pagal skonį.

Papriką nuplaukite, ištepkite aliejumi ir dėkite ant grotelių į įkaitintą iki 250С orkaitę. Kepkite maždaug 30 min apversdami ant kitos pusės, tačiau žiūrėkite, kad odelė neapsviltų, o apkeptų tolygiai. Iškepusią papriką išimkite iš orkaitės ir įdėkite į polietileno maišelį, leiskite jam atvėsti. Kai atšals, atsargiai nulupkite odelę. Perpjaukite papriką išilgai pusiau ir išimkite sėklas.

Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai plonomis juostelėmis, kad iš vieno baklažano išeitų 5 riekelės. Pabarstykite kiekvieną juostelę druska, sudėkite į dubenį, uždenkite lėkšte ir palikite pusvalandžiui.

Kai pastovės, nupilkite susidariusias sultis ir riekeles nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Kiekvieną baklažano juostelę patepkite aliejumi iš abiejų pusių ir apkepinkite gerai įkaitintoje keptuvėje. Česnako skilteles suspauskite presu, petražoles susmulkinkite.

Ant maistinės polietileno plėvelės išilgai vieną šalia kitos užleidžiant kraštelius padėkite 4 atšalusias baklažanų riekeles, kad gautumėte stačiakampį. Baklažanus ištepkite puse spausto česnako. Ant baklažanų išdėliokite paprikos riekeles, pabarstykite jas druska, maltais pipirais, petražolėmis ir spaustu česnaku.

Atsargiai keldami polietileno kraštą, daržoves vyniokite į suktinuką. Stenkitės vynioti kuo tampriau, kad baklažanai su paprikomis persisunktų vieni kitų sultimis. Daržovių vyniotinį suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba nakčiai. Paskui atsargiai supjaustykite riekelėmis ir patiekite.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Iš JAV generolų – perspėjimai apie artėjantį karą: galimybė labai reali (1280)

Čia mano nauja uniforma. Taip „Sniego susitikimo“ konferencijoje prisistatė kostiumu vilkintis...

Išlindo nesąžiningų darbdavių naudojama schema – dalis algų mažesnės (180)

Kai kurie vaikus auginantys darbuotojai gali net neįtarti, kad „ant popieriaus“ uždirba mažiau...

Skvernelis: nesmagu girdėti interpretacijas dėl žiniasklaidos laisvės ribojimo (74)

Nuomonė, kad parlamentinė tyrimų komisija dėl LRT yra kraštutinė priemonė, nesikeičia, nes...

Vilniaus oro uosto darbuotoja paaiškino, kodėl pigių skrydžių bendrovių keleiviai lėktuvo turi laukti ant laiptų (17)

Vilniaus oro uostas ne vienam tautiečiui jau tapo įprasta kelionės pradžios ar pabaigos vieta....

Eglė Mauricė. Nuo vasario 1 d. didėja alimentai (23)

Kiekvienais metais, vasario 1 d., reikia indeksuoti teismo priteistas sumas, kurios mokamos kaip...

Rusijos kaime – 62 laipsnių šaltis (1)

Čia sausį neretai atšąla iki 50 laipsnių šalčio, o vos išėjus į lauką apšerkšnija vietos...

Orai: atkeliaujančios permainos kels tikrą chaosą (48)

Artimiausiomis dienomis šaltis palaipsniui silpnės. Antradienį tik vietomis, o trečiadienį jau...

Sukritikavo gydytojų protestą: Lietuvoje vertinami tik geriausi? (14)

Praūžusi gydytojų protestų audra nudraskė paskutinius skiautų likučius, dengusius ir dar šiek...

Vanagaitės santykiai su Zuroffu išbandymų neatlaikė (575)

Išsiskyrė rašytojos, viešųjų ryšių specialistės Rūtos Vanagaitės ir pikčiausiu nacių...

Victoria Beckham sulaukė itin aštrios kritikos dėl naujos kolekcijos: skandalo sūkuryje - lietuvė Giedrė Dukauskaitė (4)

Mados dizainerė Victoria Beckham tapo aršios kritikos socialiniuose tinkluose taikiniu, nes savo...