Kūčių vakarą valgomi tradiciniai patiekalai, todėl siūlome ne modernius, o prieškario Lietuvoje ruoštus silkių patiekalus.
Silkė
© Corbis/Scanpix
Kapota silkė

4 silkės, 2 riekutės batono, 2 šaukštai gero aliejaus, obuolys, virtas kiaušinis, svogūnas.

Išmirkytas ir išvalytas silkes smulkiai sukapoti, smulkia supjaustyti batono riekeles, suvilgytas aliejuje, sumaišyti su kapotomis silkėmis, maltais pipirais ir tarkuotu obuoliu. Viskai gerai išmaišius, suformuoti iš masės silkės formą, palaistyti aliejumi, papuošti kapotais kiaušiniais ir petražolių lapeliais.

Marinuotos silkės

Pamirkytas ir išvalytas silkes perpjauti išilgai. Puseles tirštokai patepti garstyčiomis, suvynioti ir sutvirtinti dantų krapštukais. Po to sudėti į indą, užpilti geru aliejumi, pabarstyti maltais pipirais, susmulkintais laurų lapais, pašlakstyti actu.

Su krienų padažu

4 silkės, 2 šaukštai tarkuotų krienų, šaukštas grietinės, sauja razinų, virto kiaušinio trynys, petražolių lapelių, druskos, cukraus, pipirų, citrinos sulčių.

Išmirkytos, išvalytos silkės supjaustomos ir sudedamos į silkines. Grietinė sumaišoma su razinomis, krienais, susmulkintais petražolių lapeliais, sutrintu tryniu. Į gautą masę pridėti pagal skonį cukraus, citrinos sulčių, druskos, sumaišyti ir užpilti ant silkių.

Su burokėliais ir obuoliais

4 silkės, 3 svogūnai, 2 obuoliai, 200 g majonezo, virtas burokėlis.

Išmirkytos, išvalytos silkės supjaustomos gabaliukais. Į stiklinį dubenį dedamos sluoksniais: pjaustytų svogūnų, silkių, tarkuoto burokėlio, tarkuoto obuolio, majonezo. Kitą sluoksnį kartoti taip pat. Paskutinis sluoksnis turi būti majonezo. Tokiu būdu paruošta silkė parą laikoma šaldytuve.

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Kelionė po Rusiją pilna stebuklų: kainos baisios, o svajonių alga – 400 eurų (314)

Ne tik Lietuvoje gyventojai skundžiasi aukštomis kainomis. Rusijoje, Sankt Peterburge, sutikti...

Po pasaulį keliaujantis lenkas nišą rado Palangoje: kviečia paragauti „Trdelnikų“ (32)

„Buvau Rusijoje, Baltarusijoje, Italijoje, visose Baltijos šalyse, Ukrainoje, Austrijoje,...

Orai: savaitgalį – puikus oras, o vienai dienai atplūs tikras karštis (11)

Šeštadienį Lietuva pateks į mažo gradiento žemesnio atmosferos slėgio lauką.

Kraupiausios visų laikų profesijos: net skaitant šiurpsta oda (42)

Tie, kurie dabar dūsauja prisimindami senus gerus laikus, kai „moterys buvo skaisčios, žodis...

Gyvena iš 150 eurų pensijos ir vis tiek laimingi (352)

Ar įmanoma būti laimingam, jei gauni 150 eurų pensijos, gyveni vienkiemyje, neturi mašinos, o į...

Milijardierių problemos: trys absurdiškos situacijos (12)

Net ir patys turtingiausi turi problemų ir suka galvą, kaip jas išspręsti. Tiesa, jos drastiškai...

Susiruošusiems apsipirkti į Lenkiją - puikios naujienos: tokių mažų kainų jau seniai nebuvo (331)

Šią savaitę apsipirkti į Lenkiją atkeliavusių lietuvių laukė malonus netikėtumas –...

Sostinėje – skaudi nelaimė: motociklui atsitrenkus į dviratininką sužaloti du žmonės, vienas žuvo papildyta 22.35 (120)

Sostinės policija praneša, kad Vilniuje, Jauronių gatvėje, įvyko dviratininko žūtimi...

Užkandžiavimas prieš miegą: dėl papildomų kilogramų mažiausiai baiminkitės, gresia baisesnis pavojus (11)

Užkandžiaujate prieš miegą ar esate vėlyvų vakarienių mėgėjas? Pasirodo, tokie mitybos...

Motiejūnas: apie sudėtingas įžaidėjo paieškas, derybas su „Rockets“ bei baimę dėl White'o (12)

Kauno „Žalgiris“ yra per žingsnį nuo komplektacijos pabaigos artėjančiam sezonui, o iki...