Produktai:
1,5 kg cukinijų,
500 ml citrinos sulčių,
150 g imbiero,
300 g obuolių,
1,5 g cukraus,
300 ml vandens.
Kaip gaminti:
Cukinijas nulupkite (jei yra sėklų, jas išimkite) su supjaustykite mažais kubeliais. Imbiero šaknį nulupkite ir sumalkite. Obuolius nuplaukite, nulupkite, taip pat sumalkite mėsmale arba trintuvu.
Pasigaminkite sirupą: į vandenį suberkite cukrų, įpilkite citrinos sultis, virkite, kol visiškai ištirps cukrus. Sudėkite cukinijos kubelius ir imbierą į puodą, užpilkite sirupu, virkite ant vidutinio kaitrumo viryklės apie 50 min., dažnai pamaišydami ir nugriebdami putas. Kai cukinijos kubeliai taps perregimi ir minkšti – uogienė išvirusi. Supilstykite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir užsukite.
Laikykite vėsioje patalpoje.