Produktai:

1,5 kg cukinijų,
500 ml citrinos sulčių,
150 g imbiero,
300 g obuolių,
1,5 g cukraus,
300 ml vandens.

Kaip gaminti:

Cukinijas nulupkite (jei yra sėklų, jas išimkite) su supjaustykite mažais kubeliais. Imbiero šaknį nulupkite ir sumalkite. Obuolius nuplaukite, nulupkite, taip pat sumalkite mėsmale arba trintuvu.

Pasigaminkite sirupą: į vandenį suberkite cukrų, įpilkite citrinos sultis, virkite, kol visiškai ištirps cukrus. Sudėkite cukinijos kubelius ir imbierą į puodą, užpilkite sirupu, virkite ant vidutinio kaitrumo viryklės apie 50 min., dažnai pamaišydami ir nugriebdami putas. Kai cukinijos kubeliai taps perregimi ir minkšti – uogienė išvirusi. Supilstykite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir užsukite.

Laikykite vėsioje patalpoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)