aA
Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano geriausias vasaros receptas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!
Traškios bulvytės, keptos orkaitėje
Traškios bulvytės, keptos orkaitėje
© Skaitytojo nuotr.

Tikras gėris bulvių mėgėjams - labai skanu ;) Šiek tiek reikės kantrybės, kol visas jas supjaustysite ir sulauksite, kada iškeps, bet skonis atpirks visą triūsą.

3 v.š. ištirpinto sviesto;
3 v.š. alyvuogių aliejaus;
vienodo dydžio bulvių;
druskos,
žiupsnelio grūstų čili paprikų;
150 g rūkyto kumpio/šoninės;
kelių šakelių šviežio čiobrelio;

Dubenėlyje sumaišykite sviestą su alyvuogių aliejumi ir ištepkite kepimo formą.

Bulves kruopščiai nuplaukite ir palikite su lupena arba galite jas nuskusti. Jų kiekis priklausys nuo formos dydžio. Todėl pirmiausiai į švarią formą sudėkite bulves ir taip sužinosite jų kiekį (naudota forma 28 cm skersmens, sudėjau apie 26 bulves).

Bulves supjaustykite, kaip galima ploniau ir dėkite į formą.

Aptepkite sviesto ir aliejaus mišiniu. Apibarstykite druska ir čili paprika. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 val.
Rūkytą kumpį ar šoninę supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje, kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

Išimkite bulves iš orkaitės, sudėkite pakepintą mėsytę ir čiobrelių šakeles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite apie 30 min. arba tol, kol bulvės iškeps.
Skanaus ;)

Edita

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Nedarbas kasdien didėja: kur buvo daugiausia galimybių įsidarbinti, dabar didžiausia tikimybė būti atleistam (162)

Įvestas karantinas neabejotinai vienaip ar kitaip paveikė Lietuvos verslą – vieni prarado...

Nustebino kainos degalinėje: kodėl kortelių naudotojams už kurą reikia mokėti brangiau? (151)

„Delfi“ sulaukė skaitytojo laiško, kuriame jis išdėstė savo pastebėjimus apie kuro kainas...

Italija skelbia užfiksavusi išgijimų nuo COVID-19 paros rekordą (6)

Italijoje per pastarąją parą užfiksuotas išgijimų nuo COVID-19 rekordas – 2009 žmonių,...

Verslininkai: pinigų ir greitų sprendimų reikia dabar, po to bus vėlu (89)

Įpusėjo ketvirta savaitė karantine, šalies verslas susiduria su ypatingais iššūkiais, o...

Veryga valstybės vadovams rekomenduoja kas savaitę tikrintis dėl COVID-19 (50)

Aukščiausi šalies vadovai turėtų būti nuolat prevenciškai tiriami, ar neužsikrėtė koronavirusu.

Pranešė, kur lankėsi užsikrėtę koronavirusu: ėjo į darbus, apsipirkinėjo parduotuvėse, lankėsi vaistinėse (44)

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras atliko epidemiologinį tyrimą ir išnagrinėjo, kur...

Po grįžimo iš Londono laukė akibrokštas: tyrimo duomenys dingo, o kaip elgtis toliau niekas nepaaiškino (108)

Turbūt neginčijamai šiandien aktualiausia tema – testai dėl koronaviruso. Algoritmai...

Parduodamas žinomas viešbučio kompleksas: kainą sumažino trečdaliu (91)

Vieniems šis kol kas dar neilgas sunkmetis yra pabaiga, o kitiems – galimybė. Ypač tiems, kurie...

Įspėja apie „dezinfekciją iš vidaus“: pasekmes gydytojai sprendžia priėmimo skyriuje (43)

Pasaulyje siaučiant koronavirusui , žmonės jo išvengti bando ir pačiais keisčiausiais būdais....

Anytos vengiau kaip velnias kryžiaus – tik kai ji mirė sužinojau visą tiesą (38)

Man – ne dvidešimt. Ir ne trisdešimt, o mano anyta jau senokai iškeliavusi anapilin.

|Maža didelių žinių kaina