aA
Orkaitėje keptos daržovės yra nuostabiai universalus patiekalas. Tai gali būti ir kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo, ir kaip atskiras valgis – tiesiog šiltos ir spalvotos salotos.
© Valgykime sveikiau

Kiekviena daržovė turi savą skonį, kurio nesinori užgožti padažais. Natūraliai skanu. Tad valgant kaip salotas, pakanka pašlakstyti aliejumi, jei norisi – džiovintomis ar šviežiomis žolelėmis, keletu lašelių balzaminio padažo. Apibarstyti sėklomis ir riešutais.

Ypač skanu pagardinti fetos sūriu. Kiekvieną kartą galima naudoti vis kitas daržoves – gausis kiti skoniai ir kitos spalvos. Trumpiau tariant, improvizacijoms labai imlus patiekalas.

Norint, kad daržovės gražiai apkeptų, reikėtų nepamiršti, kad:

orkaitė turi būti labai karšta – įkaitinti iki 200 C

daržoves kepimo skardoje išdėstyti vienu sluoksniu, kad kiekvienas gabaliukas gražiai apkeptų

vienu metu kepant skirtingo kietumo daržoves, kietesnes (burokėliai, salierai) pjaustyti mažesniais gabaliukais, minkštesnes (cukinija, moliūgas, svogūnai) – didesniais arba greičiau iškepančias daržoves pašauti į orkaitę vėliau, kai kietosios jau būna kiek iškepusios

prieš kepant kiekvieną gabaliuką išmasažuoti su aliejumi ir užberti pipirų su druska.

ORKAITĖJE KEPTOS DARŽOVĖS

2 burokėliai, priklausomai nuo dydžio supjaustyti į keturias ar daugiau dalių
4 riekės moliūgo
4 morkos, pepjautos išilgai per pusę
2 pastarnokai, perpjauti išilgai per pusę
1 didelis svogūnas, supjaustytas į aštuonias dalis
3 česnako skiltelės, nenuluptos
alyvuogių aliejus
druska ir pipirai
prieskoninės žolelės (raudonėliai, čiobreliai)

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitiname iki 200 C. Į vieną skardą sudedame pjaustytus burokėlius, apšlakstome aliejumi (pakaks 1-2 šaukštų), pabarstome druska ir pipirais, įdedame česnako skilteles (su visa odele lengvai sutraiškytas) ir burokėlių gabaliukus gerai išmasažuojame. Šauname į orkaitę ir kepame apie 15-20 minučių.

2. Į kitą skardą sudedame likusias daržoves, taip pat apšlakstome keliais šaukštais aliejaus, pabarstome druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Kišame į orkaitę prie jau kepančių burokėlių. Kepame apie 30 minučių, kol daržovės iškepa ir pasidaro minkštos.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Šnipinėjimo byla: Algirdas Paleckis sulaikytas ne vienas, tyrimas susijęs su politinėmis partijomis (563)

Trečiadienio rytą viešumą pasiekė žinia, jog tiriant šnipinėjimo bylą suimtas buvęs...

Įkalintas vilnietis prabilo apie protu sunkiai suvokiamą patirtį: buvau verčiamas miegoti su pareigūnėmis (298)

Ar gali būti, kad kalėjimų sistemos pareigūnai, siekdami sukompromituoti įkalinimo įstaigose...

DELFI tyrimas. Rusijos dujotiekį „Nord Stream 2“ peikianti Lietuva pati atveria duris jo rėmėjams (72)

Svarbius energetikos projektus Lietuvoje vykdanti Suomijos „ Fortum “, netiesiogiai prisideda prie...

Skvernelis: svetimos žvalgybos aktyviai ieško būdų paveikti Lietuvos vidaus politiką (20)

Po trečiadienį Generalinėje prokuratūroje paskelbtos informacijos apie Lietuvoje vykdytą...

Gyvai / DELFI TV Gyvai su Klaipėdos mero posto siekiančiu, teisiamu Eligijumi Masiuliu (53)

Kodėl buvusiam politikui, Liberalų sąjūdžio pirmininkui, šiuo metu teisiamam dėl galbūt...

Naujausios Lietuvos banko prognozės: kas laukia 2019 metais (40)

Įvertinęs pasaulines ir šalies ekonomikos tendencijas Lietuvos bankas mažina šių metų ūkio...

Grėsmė Gedimino kalnui lieka, Karbauskis siūlo skubiai šaukti Vyriausybės posėdį (47)

Per trejus metus Gedimino kalnui Vilniuje tvarkyti išleista 6,5 mln. eurų, sutvarkytas vienas...

„Žalgirį“ gerai pažįstantis latvis jaučia – tai proga nutraukti „Daruššafaka“ nesėkmių ruožą specialiai DELFI iš Stambulo (6)

Žanis Peineris – bene geriausiai Lietuvos krepšinio gerbėjams pažįstamas Stambulo „...

Rado būdą, kaip privilioti geriausius srities darbuotojus (5)

Tradicinius įmonių biurus vis dažniau keičia bendradarbystės erdvės, kurių Lietuvoje daugiau...

Ūkininkai piktinasi, kad juos verčia arti žemę (19)

Seimo kaimo reikalų komitete svarstyta, ar galima atsisakyti kai kurių techninių ir formalių...