Reikės:

450 g bulvių
75 g baltagūžių kopūstų
50 g Čederio sūrio
1 šaukštas miltų
25 g sviesto
1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį

Nuplaukite bulves, sudėkite į puodą, apiberkite druska. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad vos apsemtų bulves ir virkite 8 min. paskui nukoškite bulves ir palikite atvėsti.

Išpjaukite kopūstų kotelius, lapus supjaustykite plonais šiaudeliais. Suberkite juos į verdantį vandenį, 2 min. pavirkite, paskui nukoškite.

Kai bulvės atvės, nulupkite, tada sutarkuokite stambia tarka. Užberkite druskos, šviežiai maltų pipirų, sudėkite tarkuotą sūrį, kopūstus, dviem šakutėmis išmaišykite.

Suformuokite iš tešlos kelis 7,5 cm skersmens, 1 cm storio papločius. Jei norite, galite juos pasiruošti iš anksto, šaldytuve jie gali pabūti iki 6 val.

Apibarstykite papločius miltais. Išlydykite sviestą su aliejumi, aptepkite šiuo mišiniu papločius ir sudėkite į kepimo skardą.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Kepkite papločius 15 min., paskui apverskite ir kepkite dar 10 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)