aA
Keptas žiedinis kopūstas? Na, kas gi jo nėra ragavęs ar gaminęs. Bet ar esate kada kepę visą žiedinio kopūsto galvą orkaitėje? Pateikiame labai skanaus patiekalo receptą: jogurte marinuotą ir aukštoje temperatūroje iškeptą žiedinį kopūstą.
© Shutterstock nuotr.

Šis patiekalas ne tik be galo skanus, lengvai paruošiamas, bet ir įspūdingai atrodo. Patiekite jį su žaliomis salotomis (siūlome naudoti žaliųjų citrinų ir alyvuogių aliejaus užpilą) – turėsite lengvą ir skanią vakarienę arba galėsite nustebinti į svečius užsukusius draugus vegetarus.

Kiekis: 6 porcijos

Gaminimo trukmė: 1 valanda

Produktai

1 valg. šaukštas augalinio aliejaus
1 žiedinio kopūsto galva
1,5 puodelio graikiško jogurto be priedų
1 žaliosios citrinos sultys ir žievelė
žiupsnelis aitriųjų paprikų miltelių
1 arbat. šaukšt. kuminų
1 arbat. šaukšt. česnakų miltelių
1 arbat. šaukšt. kario
1 arbat. šaukšt. rupios druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų

Gaminimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepkite aliejumi. Atidėkite.

2. Paruoškite žiedinio kopūsto galvą: nupjaukite žalius lapus ir sumedėjusį stiebą.

3. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite jogurtą, žaliosios citrinos žieveles ir sultis, aitriųjų paprikų miltelius, kuminus, česnako miltelius, kario miltelius, druską ir pipirus.

4. Į dubenį įmerkite žiedinį kopūstą ir šepetėliu ar rankomis aptepkite jį iš visų pusių marinatu. Po marinavimo likusį marinatą galima supilti į hermetišką indelį ir laikyti šaldytuve iki trijų dienų, naudojant marinuoti mėsą, žuvį ar kitas daržoves.

5. Įdėkite žiedinį kopūstą ant paruoštos kepimo formos ir kepkite, kol paviršius taps sausas ir šviesiai rudas (30–40 min.). Nuo marinato ant žiedinio kopūsto paviršiaus susidarys traški plutelė.

6. Palikite žiedinį kopūstą aušti 10 min., tada supjaustykite ir patiekite su žaliomis salotomis.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ūkio ministras apie maisto kuponus: nežinau, iš kur atsiranda tokios idėjos (188)

Ar kainų mažinimą pagrindiniu tikslu išsikėlusi vyriausybė savęs neįvarė į kampą? „ Delfi...

Panevėžį drebina kūdikio netektis: po ligoninės išvadų – neįtikimos ir šokiruojančios detalės (72)

Kūdikio Respublikinėje Panevėžio ligoninėje spalį netekusios Ilonos iš mažo miestelio...

Orai: naktys darysis vis šaltesnės (2)

Labai norėtųsi, kad reiškiniai atmosferoje pasikeistų ir savaitgalio orų prognozė...

Į Maroką sugrįžti nenorėtų: vietiniai dedasi šventais, o išdarinėja velniai žino ką (85)

Manau, visi nors kažką girdėję apie Marakešą žino tą chrestomatinę situaciją, kai žioplam...

Moters gyvenimas priminė košmarą: kai tokie artimieji, tai ir priešų nereikia (8)

Vieni vaikystę prisimena su nostalgija, kiti – su baime. Šiurpia istorija pasidalinusią Aušrą...

Nuo likimo nepabėgęs Adomaitis: žinojome, kad bus problemų (47)

Vienas geresnių sezono rungtynių sužaidęs Vilniaus „Rytas“ atitinkamos satisfakcijos negavo...

Kinija demonstruoja savo paslaptingąjį „J-20“ (110)

Kinijos karinės oro pajėgos Žuhajuje vykusioje tarptautinėje aviacijos parodoje pademonstravo savo...

Vilniaus naktinių klubų gražuolės turi savo taisykles: geria kavą, prašo vaikinų palydos ir maskuojasi juodai (80)

Ne paslaptis, kad naktiniai klubai – kaip atskiras pasaulis. Tai, kas juose vyksta po vidurnakčio,...

Kalėjimų sistemoje bręsta naujas skandalas (66)

Skandalas Kauno tardymo izoliatoriuje. Nukentėjusysis tvirtina, kad prieš pat teismo posėdį į...

Iš emigracijos grįžusi lietuvė ir toliau renkasi mokėti mokesčius Britanijai (251)

Laisvas darbo jėgos judėjimas Europos Sąjungoje (ES) leidžia per savo karjeros metus lengvai...