Šis patiekalas ne tik be galo skanus, lengvai paruošiamas, bet ir įspūdingai atrodo. Patiekite jį su žaliomis salotomis (siūlome naudoti žaliųjų citrinų ir alyvuogių aliejaus užpilą) – turėsite lengvą ir skanią vakarienę arba galėsite nustebinti į svečius užsukusius draugus vegetarus.

Kiekis: 6 porcijos

Gaminimo trukmė: 1 valanda

Produktai

1 valg. šaukštas augalinio aliejaus
1 žiedinio kopūsto galva
1,5 puodelio graikiško jogurto be priedų
1 žaliosios citrinos sultys ir žievelė
žiupsnelis aitriųjų paprikų miltelių
1 arbat. šaukšt. kuminų
1 arbat. šaukšt. česnakų miltelių
1 arbat. šaukšt. kario
1 arbat. šaukšt. rupios druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų

Gaminimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepkite aliejumi. Atidėkite.

2. Paruoškite žiedinio kopūsto galvą: nupjaukite žalius lapus ir sumedėjusį stiebą.

3. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite jogurtą, žaliosios citrinos žieveles ir sultis, aitriųjų paprikų miltelius, kuminus, česnako miltelius, kario miltelius, druską ir pipirus.

4. Į dubenį įmerkite žiedinį kopūstą ir šepetėliu ar rankomis aptepkite jį iš visų pusių marinatu. Po marinavimo likusį marinatą galima supilti į hermetišką indelį ir laikyti šaldytuve iki trijų dienų, naudojant marinuoti mėsą, žuvį ar kitas daržoves.

5. Įdėkite žiedinį kopūstą ant paruoštos kepimo formos ir kepkite, kol paviršius taps sausas ir šviesiai rudas (30–40 min.). Nuo marinato ant žiedinio kopūsto paviršiaus susidarys traški plutelė.

6. Palikite žiedinį kopūstą aušti 10 min., tada supjaustykite ir patiekite su žaliomis salotomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)