Nors pica yra itališkosios virtuvės privilegija, į ją panašių patiekalų yra daugelio pasaulio tautų virtuvėse. Štai, kad ir japoniškoji okomiaki - išvertus iš japonų kalbos pažodžiui, reiškia “kepti tai, kas jums skanu”.
© Corbis/Scanpix

Japonų restoranų, kurių meniu yra okomiaki, lankytojai iš tiesų turi būti pasiruošę kepti. Ir būtent tai, ką jie mėgsta. Padavėjai atneša užminkytą tešlą, klausia kliento, kokio įdaro norėtų, atneša jo ir... pasišalina.

Toliau jau “buria” patys lankytojai. Jie kepa padą, vėliau deda įdarą. Paprastai tai būna daržovės, jūros gėrybės, mėsa, sūris. Vėliau gardinama saldžiu arba aštriu sojos padažu, apibarstoma džiovintais jūros dumbliais ir smulkiai supjaustyto tuno gabaliukais.

Okomiaki, skirtingai nei itališkoji pica, specialia mentele, vadinama kotė, dalijama kvadratiniais gabaliukais. Valgo japonai tokią picą irgi kaip kas mėgsta - lazdelėmis, peiliu ir šakute arba rankomis. Skani ji ir šilta, ir jau atvėsusi.

Pagaminti okomiaki daug laiko nereikia - apie 40 minučių.

Okomiaki receptas

- Lygiomis dalimis (maždaug po 200 g) supjaustomi virti ir atšaldyti lakštiniai makaronai, kalmarai, kopūstas.

- Smulkiai supjaustoma 50 g svogūno ir toks pats kiekis krevečių.

- Patarkuojama fermentinio sūrio.

- Viskas sumaišoma giliame inde.

- Pridedama tuno gabaliukų.

- Atskirai supjaustoma 100 g minkštos kiaulienos (gali būti virta, kepta, rūkyta).

- Tešla užmaišoma iš vieno kiaušinio, 2 stiklinių vandens, trijų šaukštų miltų. Viskas gerai išmaišoma. Tešla supilama į indą, kuriame supjaustytas įdaras. Išmaišoma.

- Kepama nedideliame kiekyje aliejaus. Gautą mišinį pilame į gerai įkaitintą keptuvę, sulyginama, ant viršaus suberiame kiaulieną. Kepama iš abiejų pusių.

- Iškepta “pica” apšlakstoma sojų padažu arba gardinama majonezu, prieskoniais, tuno gabaliukais.

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Dvyliktasis Dakaro etapas: ilgiausią išbandymą atlaikė visi Lietuvos ekipažai Juknevičius artėja link rekordo (282)

Išbandymų dieną atlaikė visos Lietuvos komandos. Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis...

Po paslaptingos modelio žūties Klaipėdos viešbutyje – sukrečiantis pokalbis (76)

Praėjusių metų lapkričio pabaigoje Lietuvą sukrėtė netikėta merginos žūtis – Klaipėdoje,...

Orai: jums tai patiks – bus dar daugiau sniego, o po to ir šalčio (8)

Šiuo metu šalyje tikra žiema: apylinkes puošia sniegas, o šaltis neskuba trauktis, priešingai,...

Lemiamą šturmą atlaikęs „Žalgiris“ dramatiškoje mačo pabaigoje įveikė Ispanijos čempionus (278)

17 taškų persvarą iššvaistęs Kauno „Žalgiris“ (12-7) sugebėjo išsaugoti pergalę savo...

Liūdnai pagarsėjęs „Lexus“ vairuotojas: gavau nuo pareigūnų normaliai (294)

Ketvirtadienį į Vilniaus miesto apylinkės teismą atžygiavo liepos mėnesį siautėjęs...

Programišių ataka: įsilaužus į Lietuvos portalą apšmeižtas ministras Karoblis kibernetinio saugumo centras pradėjo tyrimą (341)

Įsilaužus į naujienų portalą tv3.lt, jame ketvirtadienio vakarą paskelbta išgalvota melaginga...

Aistros apimto senolio žmona baiminasi, kad akto metu jis nenumirtų (113)

Aš ir mano vyras gulime pataluose, švytintys nuo to momento intensyvumo. Mūsų kūnai susipynę ir...

Pergale pasidžiaugęs Jasikevičius lenkė galvą prieš savo auklėtinius ir prašė laisvos dienos (6)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai išgyveno dar vieną trilerį Eurolygos rungtynėse namuose. Po...

Juknevičius po 12-ojo etapo: vienas mėgstamiausių mano greičio ruožų (4)

Po vienuoliktojo greičio ruožo, vos tik išlipę iš savo bolido Antanas Juknevičius ir Darius...

Darbo vietą susikūrė atsidūrusi gyvenimo duobėje: liko viena su dvynukais ant rankų (76)

Su Lina Šukiene susitikome jos įkurtame vaikų žaidimo kambaryje. Švelniais spalvų tonais...