Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausių rudens pyragų receptai“. Dėkojame Kristinai N. ir laukiame jūsų mėgstamiausių skanėstų receptų.
© Asm. albumo nuotr.

125 g sviesto
1 puodelis cukraus
4 kiaušiniai
1.5 puodelio miltų
4 švieži obuoliai
cinamono, vanilės

Sviestą iš šaldytuvo išimti likus pusvalandžiui iki pyrago kepimo. Trynius atskirti nuo baltymų. Į tešlą dėsim tik trynius, o baltymus dėti atgal į šaldytuvą.

Sumaišyti sviestą, pusę cukraus normos, kiaušinių trynius,miltus. Minkyti tešlą.

Tešlą įdėti į šaldytuvą 15 minučių.
Kol tešla atšaldoma, nuplauname ir nuvalome obuolius. Supjaustome juos plonomis skiltelėmis.

Atšaldytą tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto stalo. Tešlos storis turi būti apie 0,5 cm. Išpjauname lakštą pagal formos dydį. Kai lakštas jau formoje,Iš likusios tešlos darome kraštus.

Ant viršaus dedame obuolius, apibarstome cinamonais ir vanile.
Kepame įkaitintoje 180-200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.

Išplakame baltymus su likusiu cukrumi iki standų putų. Išimame tortą iš orkaitės, dedame ant jo plaktus baltymus.

Temperatūra didiname iki 220-250 laipsnių ir kepame apie 3-5 minutes. Kol baltymai gražiai paruduos.

Skanaus.

Kristina N.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Policija tapo draudimo kainų įkaite: nebeįperka „Kasko“, automobilius remontuos pati (205)

Kelis kartus išaugę automobilių draudimo įkainiai galvos skausmu tapo ne tik eiliniams Lietuvos...

Buvęs KGB karininkas: Rusijoje – didžiulės paranojos ženklai 2,3 mln. rusų – „stop sąrašuose“ (13)

Kremlius vis labiau ir labiau milijonams rusų apsunkina galimybes išvykti į kitas šalis. Ypač...

Lietuviai siekia atidaryti unikalų restoranų tinklą JAV

Patyręs Lietuvos maitinimo ir svetingumo (HoRaCe) srities ekspertas Rolandas Pulauskas kartu su...

Miestelis, kur Žolinės atlaidai – svarbiau nei Naujieji (85)

Nė dviejų tūkstančių gyventojų neturinti Krekenava rugpjūčio 15 dieną pasikeičia...

Amžius – svarbus rodiklis imant būsto paskolą (118)

Jei esate vyresnio amžiaus ir norite pasiimti paskolą, bankai jos gali ir nesuteikti.

Dermatologės patarimai: kaip prižiūrėti vietas, kurios pirmiausia išduoda amžių (11)

Kad ir kaip atsakingai prisižiūrėtumėte, kai kurios kūno vietos dažnai vis tiek išduoda...

5 patarimai, kaip net sunkiausią dieną atrodyti stilingai (3)

Jau daug metų sukuosi mados ir stiliaus pasaulyje. Per tuos metus vienas dalykas tapo aiškus,...

Vilniaus centre eismą stabdė Pauliaus Aršausko „Lamborghini“: situacija – verta kino filmo (23)

Žolinių išvakarėse, antradienį, Vilniaus centre buriavosi šimtai pasilinksminti nusiteikusių...

Sukate galvą, kuo nustebinti svečius? Metas išbandyti sūrių lentą, kuriai neatsispirs nė vienas deriniai ir pagardai (4)

Ar prie vyno, ar prie vyro, ar prie draugų, ar prie šeimos narių visuomet tiks puiki sūrių...

Pajuokauti sumanę Laisvės alėją rekonstruojantys darbininkai netikėtai pateko į kadrą (205)

Karštą vasaros dieną rekonstruojamoje kauniečių pamėgtos Laisvės alėjos dalyje vyko...