125 g sviesto
1 puodelis cukraus
4 kiaušiniai
1.5 puodelio miltų
4 švieži obuoliai
cinamono, vanilės

Sviestą iš šaldytuvo išimti likus pusvalandžiui iki pyrago kepimo. Trynius atskirti nuo baltymų. Į tešlą dėsim tik trynius, o baltymus dėti atgal į šaldytuvą.

Sumaišyti sviestą, pusę cukraus normos, kiaušinių trynius,miltus. Minkyti tešlą.

Tešlą įdėti į šaldytuvą 15 minučių.
Kol tešla atšaldoma, nuplauname ir nuvalome obuolius. Supjaustome juos plonomis skiltelėmis.

Atšaldytą tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto stalo. Tešlos storis turi būti apie 0,5 cm. Išpjauname lakštą pagal formos dydį. Kai lakštas jau formoje,Iš likusios tešlos darome kraštus.

Ant viršaus dedame obuolius, apibarstome cinamonais ir vanile.
Kepame įkaitintoje 180-200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.

Išplakame baltymus su likusiu cukrumi iki standų putų. Išimame tortą iš orkaitės, dedame ant jo plaktus baltymus.

Temperatūra didiname iki 220-250 laipsnių ir kepame apie 3-5 minutes. Kol baltymai gražiai paruduos.

Skanaus.

Kristina N.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)