Anot virėjo, geriausia temperatūra virti kiaušinius – 82 laipsniai Celsijaus, tačiau kiaušinio tryniams virti geriausia temperatūra žemesnė 10 laipsnių – 77 laipsniai Celsijaus, informuoja independent.co.uk.

Virėjo patarimu, kiaušinius reikia pirmiausia įdėti į verdantį vandenį, kad baltymas nepriliptų prie lukšto. Paskui į vandenį reikia įmesti ledo kubelių, kad vanduo atvėstų, o tada palikti kiaušinius ilgai virti.

Kol atrado šį metodą, maisto gaminimo specialistas ištraukdavo kiaušinius iš vandens kas 30 sekundžių.

Kad baltymas nebūtų per kietas, o trynys išvirtų, užvirinkite vandenį, švelniai sudėkite kiaušinius į vandenį, pavirkite pusę minutės, tada įdėkite ledo kubelių, kad vanduo pravėstų, leiskite vandeniui vėl užvirti ir apie 11 min. virkite kiaušinius 87 laipsnių temperatūroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)