aA
Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausias konservavimo receptas“. Dėkojame Vilmai ir laukiame jūsų receptų.
© Shutterstock nuotr.

Pamenu, kaip obuolienę virdavo močiutė – visa suprakaitavusi ji stovėdavo prie didžiulio puodo, iki pat lubų besispjaudančio karštais purslais, maišydama jį medine mentele, kad tik vasara kvepiantis skanėstas neprisviltų. Todėl ilgą laiką obuolienės virimas man buvo vienas iš pavojingiausių ir nemaloniausių rudens gėrybių atsargų ruošimo darbų. Tačiau bėgant laikui, kai jau ir pati tapau močiute, šį darbą išmokau atlikti lengvai ir paprastai. Ir labai mielai dalinuosi savo patirtimi su kitomis šeimininkėmis.

Į puodą storu dugnu iki pat viršaus (tačiau, šiukštu, nesuspaudžiant) pripjaustykite nuluptų obuolių – ant dugno stambesniais gabalėliais, kylant aukštyn – smulkesniais. Žinoma, be sėklalizdžių ir sėklų.

Įpilkite pusę puodelio šalto vandens – tiek jo reikia 4-5 l talpos puodui. Uždenkite sandariu dangčiu ir užkaiskite. Kai turinys užvirs – tą suprasite iš dangčio „šokinėjimo“ ir po virtuvę pasklidusio obuolių aromato – ugnį sumažinkite iki minimalios ir palikite klegėti 25 min. Tada ugnį išjunkite ir puodą palikite ramybėje dar 5-7 min.

Svarbiausia – jokiu būdu jokiu metu nesugalvokite puodo atidengti ir tikrinti! Ši obuolienė tokia išmani, kad sugeba išvirti pati – nestebima ir nekontroliuojama.

5-7 min pastovėjusį puodą jau galite atidengti. Jei norite, kad obuolienė būtų tyrelės konsistencijos – tokią labai mėgsta vaikai – suvirusią obuolių masę sutrinkite trintuvu. Jei norite, kad išliktų smulkūs obuolių gabalėliai, tiesiog permaišykite šaukštu. Tuomet berkite cukrų (jei obuoliai saldūs, jo reikia visai nedaug), statykite ant ugnies ir minutėlę maišydamos pakaitinkite, kol pradės „burbuliuoti“. Tuomet iškart pilstykite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite sandariais dangteliais.

Paprasčiau nebūna! O ši gintarinė obuolienė tiks ir prie blynelių, ir prie jogurto, ir prie varškės, ir į pyragus, o svarbiausia – ją tikrai su malonumu valgo vaikai!

Nuostabioji gintarinė obuolienė
Nuostabioji gintarinė obuolienė
© Skaitytojos nuotr.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(1 žmogus įvertino)
2.0000

Top naujienos

Lietuvis pavėžėjas pasidalijo įsimintiniausiomis kelionėmis: nuo išgėrusių mamyčių, merginų pasiūlymų iki studentų be drabužių (43)

„Kiekviena kelionė yra individuali ir savotiškai smagi: būna, žmonės nori pasidalinti savo...

Beprotiškiausias Pirmojo Pasaulinio karo frontas: tai, ką kariai iškentė, neturi precedento (9)

Nors purvinas ir siaubingas apkasų karas Vakarų fronte tapo bene populiariausiu Pirmojo pasaulinio...

Gidė Gruzijoje: tik atvykusiems į šalį rusams daug kas paaiškėja turistų srautas iš Lietuvos auga (336)

Šią vasarą, po dar vieno Rusijos-Gruzijos santykių paaštrėjimo buvo prognozuojama, kad Gruzijos...

Rinktinės lyderiai norėjo kitokios pergalės prieš Rusiją: turėjome laimėti 30 taškų specialiai Krepšinis.lt iš Espo (53)

Domantas Sabonis ir Marius Grigonis dviese surinko 59 naudingumo balus – tik dešimčia mažiau...

Savaitę užbaigsime gražiais, vasariškais orais (1)

Sekmadienio dieną debesų padangėje sukiosis nemažai, tačiau saulės spindulių taip pat netrūks....

Klaidos iš ritmo neišmušė: Sabonio ir Grigonio duetas nutildė Rusijos rinktinę (509)

Šeštadienio vakarą Espo „Metro“ arenoje, Suomijoje, vykusiose kontrolinėse rungtynėse savo...

Nesisklaidantis klaidų spiečius verčia Adomaitį griebtis pokyčių treniruotėse specialiai Krepšinis.lt iš Espo (15)

Ar laimi, ar pralaimi, Lietuvos rinktinė nekeičia savo blogo įpročio. Po pergalės prieš Rusiją...

„Karklėje“ šėlstančius festivaliautojus labiausiai nustebino kainos: galėtume čia ir gyventi (28)

Į „Karklės“ festivalį atvykę festivaliautojai įvertino ne tik muziką, tačiau ir kainas,...

Tokių žmonių Lietuvoje – vos keturi: vyras savo darbu dalina laimę kitiems (6)

Pakalbinti Virginijų Baltrušaitį pasiūlė žurnalistas Edmundas Jakilaitis. Jis prasitarė...