aA
Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausias konservavimo receptas“. Dėkojame Vilmai ir laukiame jūsų receptų.
© Shutterstock nuotr.

Pamenu, kaip obuolienę virdavo močiutė – visa suprakaitavusi ji stovėdavo prie didžiulio puodo, iki pat lubų besispjaudančio karštais purslais, maišydama jį medine mentele, kad tik vasara kvepiantis skanėstas neprisviltų. Todėl ilgą laiką obuolienės virimas man buvo vienas iš pavojingiausių ir nemaloniausių rudens gėrybių atsargų ruošimo darbų. Tačiau bėgant laikui, kai jau ir pati tapau močiute, šį darbą išmokau atlikti lengvai ir paprastai. Ir labai mielai dalinuosi savo patirtimi su kitomis šeimininkėmis.

Į puodą storu dugnu iki pat viršaus (tačiau, šiukštu, nesuspaudžiant) pripjaustykite nuluptų obuolių – ant dugno stambesniais gabalėliais, kylant aukštyn – smulkesniais. Žinoma, be sėklalizdžių ir sėklų.

Įpilkite pusę puodelio šalto vandens – tiek jo reikia 4-5 l talpos puodui. Uždenkite sandariu dangčiu ir užkaiskite. Kai turinys užvirs – tą suprasite iš dangčio „šokinėjimo“ ir po virtuvę pasklidusio obuolių aromato – ugnį sumažinkite iki minimalios ir palikite klegėti 25 min. Tada ugnį išjunkite ir puodą palikite ramybėje dar 5-7 min.

Svarbiausia – jokiu būdu jokiu metu nesugalvokite puodo atidengti ir tikrinti! Ši obuolienė tokia išmani, kad sugeba išvirti pati – nestebima ir nekontroliuojama.

5-7 min pastovėjusį puodą jau galite atidengti. Jei norite, kad obuolienė būtų tyrelės konsistencijos – tokią labai mėgsta vaikai – suvirusią obuolių masę sutrinkite trintuvu. Jei norite, kad išliktų smulkūs obuolių gabalėliai, tiesiog permaišykite šaukštu. Tuomet berkite cukrų (jei obuoliai saldūs, jo reikia visai nedaug), statykite ant ugnies ir minutėlę maišydamos pakaitinkite, kol pradės „burbuliuoti“. Tuomet iškart pilstykite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite sandariais dangteliais.

Paprasčiau nebūna! O ši gintarinė obuolienė tiks ir prie blynelių, ir prie jogurto, ir prie varškės, ir į pyragus, o svarbiausia – ją tikrai su malonumu valgo vaikai!

Nuostabioji gintarinė obuolienė
Nuostabioji gintarinė obuolienė
© Skaitytojos nuotr.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(1 žmogus įvertino)
2.0000

Top naujienos

Gaisro metu Alytuje kritęs zuikis atiduotas tyrimams: pirmos žinios iš veterinarų baugina meras: jei tai bus patvirtina, liūdna ne tas žodis (338)

Spalio 18 dieną, t.y. trečiąją milžiniško padangų perdirbimo gamyklos gaisro dieną, Alytaus...

Navickienė: šis balsavimas parodė, kad vienam agrooligarchui ir jo kombainui pasibaigė dyzelis (313)

Seime renkami parašai siekiant inicijuoti pirmalaikius Seimo rinkimus pavasarį. Prie iniciatorių...

JK parlamentarai atmetė Johnsono siūlytą „Brexit“ vykdymo planą (59)

Borisas Johnsonas antradienį pagaliau turėjo progą parlamentui pateikti savo „Brexit“...

Maslobojevas pirmoje pasaulio kikbokso čempionato kovoje pasiuntė varžovą į nokautą (58)

Įspūdinga pergale WAKO pasaulio kikbokso čempionatą Sarajeve, Bosnijoje ir Hercegovinoje, pradėjo...

Šiluma pradeda „galvoti“ apie pasitraukimą iš Lietuvos (10)

Šiąnakt per Lietuvą nusidrieks debesų juosta, bet žymesnio lietaus nesulauksime. Rimstant...

Turintiems didelį darbo stažą – gera žinia iš Seimo (50)

Seimas spręs, ar ne mažesnį kaip 40 metų darbo stažą turintys šalies gyventojau galėtų...

BMW skrydis Vilniuje: rėžėsi į stulpą, jį nulaužė ir apsivertė papildyta (46)

Vėlų antradienio vakarą Vilniuje įvyko avarija. Pirminiais duomenimis, susidūrė du...

Daug ir naudingai žaidęs Kalnietis su „Lokomotiv“ pralaimėjo Belgrade

Belgrado „Partizan“ (4-0) ir toliau žygiuoja Europos taurės varžybose be pralaimėjimų....

Mokslų daktarė įvardijo maisto produktus, kurie stiprina imuninę sistemą, saugo nuo vėžio ir didina vyrų vaisingumą (80)

Pastaruoju metu selenas sulaukia vis daugiau dėmesio. Ir nieko keisto, nes jis yra vienas iš...