Įdaryti vaisiai gali pakeisti įprastus, gal net pabodusius, vaisių patiekalus. Tokį vaisių paruošimą siūlome visiems, kurie nori įtraukti daugiau vaisių į savo ir savo šeimos mitybos racioną. Priklausomai nuo paruošimo, įdaryti vaisiai tiks tiek kaip desertas, tiek kaip puikus energijos užtaisas pusryčiams – jį spėsite pasigaminti skubėdami į darbą.
© Shutterstock nuotr.

Šiuo metu jau pradėjus nokti kriaušėms, slyvoms bei obuoliams, prekybos tinklo „IKI“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo išbandyti tris šių vaisių receptus, sakoma pranešime spaudai.

Nuodėmingos karamelizuotos kriaušės

Kriaušės ir sūris – vienas kitą papildantis derinys. Kepant kriaušes jos natūraliai karamelizuojasi, tampa minkštos ir ypatingai saldžios, o drauge su rikotos sūriu atsiskleidžia kiek kitoks kriaušių skonis.

„Atskirame dubenėlyje pasiruoškite porą šaukštų lydyto sviesto, o lėkštėje sumaišykite vieną šaukštą cukraus ir cinamono, įberkite žiupsnelį trintų gvazdikėlių. Kriaušes nulupkite ir išskobkite jų vidų taip, kad neliktų sėklų. Atskirai pasiruoškite įdarą – rikotos sūrį išplakite su vaniliniu cukrumi ir kiaušinio tryniu. Pasiruoštas kriaušes pamirkykite į sviestą, o tada į cukraus ir cinamono mišinį. Su peiliu ar nedideliu šaukšteliu kriaušės vidų užpildykite įdaru ir kepkite 25 minutes – iki 170 C temperatūros orkaitėje“, – sako maisto ekspertė.

Rūgštu ir saldu: ožkos sūriu įdarytos slyvos

Lietuvoje augančių slyvų derlius gana rūgštus, todėl bene pagrindinis jų panaudojimo būdas – uogienės. Kulinarė A. Rasmussen pataria slyvas iškepti su įvairiais priedais, taip išradingai panaudojant net rūgštesnių vaisių derlių.

„Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir truputį pabadykite mediniu pagaliuku slyvos minkštimą – tik neperdurkite odelės. Per skylutes slyva geriau prisigers įdaro. Dubenėlyje sumaišykite ožkos sūrį, medų ir smulkius avižinius dribsnius. Pasiruoštą mišinį uždėkite ant slyvos viršaus ir kepkite 170 C temperatūros orkaitėje apie 20 minučių“, – pataria kulinarė.

Obuoliai su klasika tapusiu „rududu“

Saldintame vandenyje virti obuoliai ir virtas kondensuotas pienas, turbūt ne vienam sukelia nostalgiją. Siūlome prisiminti vaikystę ir pasigaminti patobulintą šio patiekalo versiją.

„Išskobkite obuolių vidų ir sudėkite į verdantį, pasaldintą vandenį – virkite apie 10 minučių. Su kiaurasamčiu išimkite obuolius ir sudėkite ant servetėlės, kad nubėgtų likęs vanduo. Dubenėlyje sumaišykite kreminį sūrį su pora šaukštų „rududu“, įberkite džiovintų spanguolių ar razinų. Prikimškite obuolio vidų pasiruoštu įdaru ir kepkite apie 15 minučių 180 C temperatūros orkaitėje“, – sako maisto žinovė.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Gyvenimo drama: vos 32-ejų, o prieš akis – tik skurdas ir badas (258)

32-ejų Irina viena tris dukras augina vos iš 160 eurų siekiančių mėnesinių pajamų. Maža to,...

Gydytojas perspėja: insultą ar infarktą daug anksčiau gali išduoti ir knarkimo garsumas (16)

Ne, tai ne sunkvežimio garsai už lango. Didelė tikimybė, kad vidury nakties jus prabudino...

Pirmą kartą pas darbdavius atėję jaunuoliai nesikuklina: vardija neadekvačias sumas (728)

Pirmojo darbo ieškančių jaunuolių lūkesčiai dažnai būna nepamatuoti, o algos jie tikisi...

Skandalų poveikis partijų reitingams – netikėtas (58)

Nors socialdemokratus ir liberalus krečia skandalai, dėl kurių buvo galima tikėtis didelių...

Tragiškos avarijos liudininkas: baisiu greičiu pralėkė „Bentley“, iš paskos - „Subaru“ žuvo žmogus ir šuo (108)

Spalio 21-osios naktį, apie 1.55 val., Raseinių rajone, kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda 172 km,...

Savaitgalio pietūs: vištiena, troškinta su pomidorais

Tai labai rudeniškas vištienos patiekalas. Sunaudojame paskutinius dar užsilikusius sultingus...

Apklausa: „valstiečių“ reitingas – žemiausias po rinkimų, vis ryškėja kitos žvaigždės (254)

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ( LVŽS ) reitingų lentelėje užima...

Naktis Vilniuje: 135 km/val. greičiu lėkęs vairuotojas ir dešimtys kitų skraidančių erelių (154)

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Vilniaus kelių patruliai surengė įprastinį reidą....

Sužinokite, kurios rūšies svogūnai naudingiausi sveikatai (19)

Patiekalų, kuriuos gaminant naudojami svogūnai, receptuose retai kada nurodoma kokios rūšies...

Po trejus metus trukusio planavimo, E. Skrolytė su mylimuoju pristato „naujus savo namus“ (26)

Praeivių žvilgsnius Vilniaus centre jau kelias savaites traukia didžiulius langus papuošęs žodis...