aA
Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.
Netikras Kijevo kotletas
© Recepto autorės nuotr.

Reikės:

650 g vištos krūtinėlės,
180 g varškės,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio druskos,
maltų pipirų,
vištienos prieskonių pagal skonį,
80-100 g sūdyto kambario temperatūros sviesto,
petražolių ir krapų.

Miltų, maltų džiūvėsėlių ir 2 kiaušinių kotletų apvoliojimui.
Aliejaus kepimui.

Pirmiausia pasiruošti sviestą, į jį įmaišyti smulkintų krapų ir petražolių, suformuoti ovalą ir padėti į šaldytuvą sutvirtėti.

Vištos krūtinėlę sumalti, sudėti į dubenį, įdėti varškės, mušti kiaušinį, suberti visus prieskonius ir gerai išminkyti iki vienalytės masės.

Drėgnomis rankomis imti mėsos masės, delne paplojus dėti po gabalėlį sviesto ir formuoti į cepelinų formą panašius kotletukus.

Apvoliojimui viename dubenėlyje išplakti kiaušinius su ~80-100 ml šalto vandens, kitame berti kelis šauktus maltų džiūvėsėlių, dar kitame – šaukštą miltų. Suformuotus kotletukus po vieną apvolioti pirmiausia miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.

Aš voliojau du kartus kiaušinio plakinyje ir du kartus džiuvėsėliuose, o miltuose tik kartą. Apvoliojus pataisykite formą, kad būtų panašu į cepelinus ir gerai priliptų džiuvėsėliai.

Keptuvėje pilti aliejų (pilti tiek, kad sudėjus kotletus apsemtų bent iki trečdalio) ir gerai įkaitinti.

Kaitrą sumažinti iki minimalios ir dėti kotletukus. Vis vartant iš visų pusių kepti, kol gražiai apskrus ir paruduos.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Parduotuvių darbas sekmadieniais: lietuviai pasidalijo į dvi stovyklas (14)

Prekybos tinklų darbo laikas sekmadieniais – vis dar neišspręstas klausimas. Seime sprendimas...

Dramų šeimose grimasos: prestižiniame sostinės rajone praskeltos galvos, kraujas ir be galo išsigandęs aštuonmetis (368)

Į iškvietimus vykstanti vaiko teisių apsaugos specialistė su DELFI sutiko pasidalinti istorijomis,...

Žiemos ar vasaros laikas: kurį pasirinks Lietuva? apklausa (482)

Sveikatos apsaugos ir švietimo ekspertai sutaria, kad praktikos sukioti laiką kiekvieną pavasarį...

Baltarusį sužavėjo apsilankymas „Žalgirio“ arenoje: mokykitės ekonomikos iš lietuvių! (2)

Baltarusių žurnalistas Antonas Rogačius praėjusį penktadienį lankėsi Kauno „Žalgirio“...

Paaiškino, kada automobilyje reikia antro atsarginio rato, o kada – kąstuvo (3)

Ką pravartu automobilyje turėti žiemos metu, kad ji neužkluptų netikėtai? Galbūt nieko, nes...

Lietuvių pamėgtoje saloje – galinga stichija: bangos tiesiog nušlavė apartamentų balkonus (49)

Gavus pranešimų apie smarkią audrą, dėl saugumo evakuotos kelios dešimtys lietuvių pamėgtos...

Klientai perrašo taisykles: ką daryti įmonėms, kurioms kilo didelė grėsmė (29)

Gyvename kliento amžiuje, kai jie perrašo verslo taisykles ir verčia įmones nuolat sukti galvą,...

Apie gimdymą be rožinių akinių: pasakė, ko moterys bijo labiausiai (16)

Ar įmanoma pasiruošti gimdymui ir numatyti visus įmanomus variantus? O pasiruošti jiems? Klausytis...

Prabilo dramatiškai iš Šiaurės Korėjos pabėgęs karys, jis – generolo sūnus (24)

Šiaurės Korėjos karys, kuris pernai lydimas kulkų pabėgo į Pietų Korėją , yra generolo...

Naujas turistinis maršrutas Mažojoje Lietuvoje: šis kraštas nuo seno viliojo skanaus maisto gerbėjus (5)

Tilžės sūris, vofeliai, kafija – tai tik keli Mažosios Lietuvos skanėstai, apie kuriuos...