Jums reikės:

120 g kambario temperatūros sviesto,
70 g cukraus,
1 didelio kiaušinio,
1 pakelio vanilinio cukraus,
180 g miltų,
žiupsnelio druskos,
100 g skrudintų smulkintų riešutų (migdolų, pekano ar graikinių),
2 šaukštų aviečių ar kitos mėgstamos uogienės.

Pirmiausia paskrudinkite riešutus. Juos papilkite ant kepimo popieriaus ir 180 laipsnių karščio orkaitėje pakaitinkite 8-10 minučių, kol gražiai paruduos ir pradės skleisti malonų kvapą. Išėmę iš orkaitės, papilkite riešutus ant popierinio rankšluosčio. Įvyniokite ir leiskite keletą minučių pašusti. Tada įvyniotus riešutus energingai patrinkite, kad nusiluptų odelė. Leiskite visiškai atvėsti, tada juos susmulkinkite rankomis ir specialiu smulkintuvu. Padėkite riešutus į šalį ir imkitės tešlos.

Sviestą su cukrumi išplakite iki purumo. Suberkite vanilinį cukrų ir įmuškite kiaušinio trynį – vėl viską plakite tol, kol bus vientisa masė. Pamažu supilkite su druska sumaišytus miltus ir užminkykite tešlą.

Nedideliame inde išplakite kiaušinio baltymą, kol suputos. Šalia pasidėkite indą su skrudintais kapotais riešutais. Iš tešlos suformuokite maždaug 2,5 centimetro skersmens rutuliukus. Iš nurodyto kiekio produktų išeina apie 20 sausainių. Po vieną rutuliuką merkite į išplaktą baltymą, tada atsargiai apvoliokite riešutuose. Paruoštus rutuliukus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tarp rutuliukų turi būti apie 2,5-3 centimetrų atstumas. Nykščiu arba medinio šaukšto kotu įspauskite po nemažą duobutę kiekvieno sausainio centre.

Sausainius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 9-11 minučių, kol jų viršūnėlės lengvai parus. Iškeptus sausainius išimkite iš orkaitės ir padėkite ataušti. Jeigu sausainių viduriukai pakilo, vėl mediniu šaukštu įspauskite duobutes.

Kai sausainiai atvės, į duobutes įdėkite uogienės. Taip daroma tuomet, jeigu sausainius valgysite iškart. Be uogienės sausainius galima laikyti maždaug savaitę. Jei užpildysite duobutes uogiene ir laikysite – sausainiai permirks.

Beje, uogiene užpildyti sausainių duobutes galima dar prieš juos kepant.

Skanaus!

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją