aA
Norvegai šventai tiki, kad tai vienas gryniausių tradicinių patiekalų ir kaip juokauja, kad pirmasis norvegas kažkada, kažkur žingsniuodamas per sniegą tikrai kramsnojo šiuos mėsos pyragėlius.
© Viktoro užrašai nuotr.

Šiems alia "kotletukams" norvegiško skonio suteikia pora svarbių prieskonių, be kurių, gausis tik eiliniai lietuviški kotletai, ko gero ir tai ne patys skaniausi. Juos būtinai reikia kepti ir patiekti su svogūnais. Jie paprasti ir genialūs, tikras norvegiškas husmannskost (valstiečių maistas) Nuostabu!

Reikia:

3 riekės duonos ar batono
500 gr. mėsos faršo
1 a.š. džiovinto malto imbiero
0,5 a.š. tarkuoto muskato
1 kiaušinis
druskos ir pipirų

2-3 dideli svogūnai

Duonos plutelę nupjauname ir išmetame, o pačią duoną pamerkiame i vandeni porai minučių. Išspaudžiame vandenį rankomis. Sumaišome visus ingredientus, išskyrus svogūnus. Juos beje susipjaustome plonais pusžiedžiais. Neminkome faršo per ilgai, nes pasidarys kietas kaip puspadis.

Šlapiomis rankomis formuojame kotletukus, juos suspaudžiame, nes kepdami gerokai išsipūs ir dedame į įkaitintą aliejaus ir sviesto mišinį.

Sviesto reikia būtinai, nes jis suteikia puikų skonį. Pakepame ant vidutinio karštumo ugnies po porą minučių iš abiejų pusių, kad susidarytų graži, traški plutelė. Tada sumažiname kaitrą, sudedame svogūnus ir dar pakepame kokias 8 minutes (bendrai iš abiejų pusių), kol kotletukai perkeps ir svogūnai gražiai paruduos.

Kaip jau minėjau, paprasta ir labai skanu!

Skanaus!

Viktoro užrašai
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Į paskutinę kelionę išlydimas Saulius Karosas: amžinojo poilsio verslininkas atguls Menininkų kalnelyje (54)

Šią savaitę verslo pasaulį ištiko netektis – naktį iš antradienio į trečiadienį mirė...

Jevgenijus Kiseliovas: praėjus 28 metams, Lietuvoje žmonės gyvena taip, kaip mums net sapne nesisapnavo (172)

Sausio 13-oji – diena, kai prisimenami žmonės, kuriuos 1991 metais Vilniuje nužudė mūsų...

Kauno centre, prie ligoninės, mirė vyras: liudininkė negalėjo patikėti personalo abejingumu (902)

Penktadienį grupelė kauniečių su mirtimi susidūrė tiesiog vienoje miesto centro gatvių. Čia...

Ar į Naująją Zelandiją neišvykusi mergaitė padėkos Puidokui? (59)

„Skvernelis, Skvernelio, Skverneliui, Skvernelį...“ – trečią dieną iš eilės žiniasklaida...

Gdanske į paskutinę kelionę palydimas meras Pawelas Adamowiczius

Žmonės iš visos Lenkijos šeštadienį laukia ilgoje eilėje prie Gdansko bazilikos, kur...

Apdovanojimų užkulisiuose ryškiausiai švietė Karolina Meschino ir Remis: pora dalijosi bučiniais ir spinduliavo meilę (25)

Penktadienio vakarą griausmingai paminėti jau tretieji „Žmonių“ apdovanojimai, kurių metu...

Medžioklė tęsiasi: naujas „Žalgirio“ magas ir pagrindinis Šaro tikslas šių metų Eurolygoje (56)

Kauno „Žalgirio“ vyrai iš medžioklės Nemuno saloje pagaliau grįžo su laimikiu: penktadienį...

Sėkmingą tinklaraštį sukūrusi Gabrielė Gzimailaitė: kai kurie ant mūsų pyksta, kad „durnos mergos iš nieko pinigus darosi“ (19)

Gabrielę Gzimailaitę „Instagram“ seka kiek daugiau nei 100 tūkst. žmonių, o tinklaraštis jau...

Dizainerė priminė, kaip 2000-aisiais atrodė lietuvių interjerai nuotraukų galerija (4)

Posakis, kad nauja – tai gerai pamiršta sena, galioja ir interjerui. Nors tūkstantmečių...

Kokie karjeros posūkiai laukia žiemos Zodiako ženklų: kai kurių laukia paaukštinimas (1)

Astrofame.com astrologai skelbia, ką gi 2019-ieji parodys jūsų karjerai. Kokie svarbiausi įvykiai...