aA
© Asmeninio archyvo nuotr.

Reikės:

3 stiklinių miltų
1/4 šaukštelio sausų mielių
1 šaukštelio druskos
1 + 5/8 puodelio šilto vandens
Miltų pabarstymui

Puodelis 236 ml.

Taigi į indą persijojame miltus, druską. Suberiame mieles ir supilame šiltą vandenį. Viską išmaišome. Tešla gaunasi lipni (iš pradžių net buvau išsigandusi ir norėjau berti dar miltų, bet gerai kad to nepadariau :) ). Taigi tešlą uždengiame maistine plėvele ir laikome kambario temperatūroje 18 - 20 valandų.

Iškilusios tešlos paviršius bus padengtas oro pūslelėmis, o pati tešla lipni ir minkšta. Tešlą išimame iš dubens ant miltuoto paviršiaus.

Kelis kartus ją perlenkiame pusiau, neminkant, kad susiformuotų rutulys. Tešlą perkeliam ant pamiltuoto rankšluosčio. Miltais pabarstom viršų ir uždengiam kitu rankšluosčiu bei paliekam maždaug 2 valandoms kambario temperatūroje, kad pakiltų.

Kuomet tešla pakyla į orkaitę statome kokį nors 2,5 - 3 L talpos indą su dangčiu (aš naudojau stiklinį). Orkaitę ir joje esantį indą įkaitinam iki 230 laipsnių.

Įkaitusį indą traukiame iš orkaitės ir tešlą perkeliam į indą, lygiąja puse į apačią. Uždengiam karštu dangčiu ir kepam 30 minučių,, tuomet nuimam dangtį ir kepam dar 15 - 30 minučių (aš kepiau 30 min.), kol viršus gražiai paruduos.

Indrė K.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ar tikrai emigrantai kraunasi lagaminus? Skambina ir studentai, ir pensininkai (95)

Į kurią pusę labiau krypsta lietuvių akys: į Londoną ar į Lietuvą? Grįžtančių tikrai yra,...

Skandalu virtusi reforma varo į neviltį: mokiniai rado, kur gauti maisto – šluoja viską valgyklos visai ištuštėjo (202)

Netyla diskusijos ir skandalai dėl pasikeitusių reikalavimų mokyklų valgyklų patiekalams. Kol...

Gyvenimo audrų nublokšti gyvena sąvartyne: trijų kambarių „buveinė“ saugo liūdnas paslaptis (138)

Pokalbio pradžioje 63 metų buvusi kaunietė Nijolė tikino, kad Jonavos sąvartyne gyvena nuo 2012...

Diktatoriai ja žavėjosi, o Baltieji rūmai šiurpo dėl vizitų be jokio įspėjimo pilotui liepė apsukti lėktuvą, nes pamiršo nusipirkti sūrio (9)

Buvusi pirmoji Filipinų ponia Imelda Marcos veikiausiai viena prieštaringiausiai vertinamų šių...

Rimvydas Valatka. Kas rūpinasi Skvernelio kojinėmis ir Kirkilo bičiulių vynais? (71)

Kartą, kai Prezidentu buvo išrinktas Brazauskas, Prezidentūroje apsigyveno toks Buzūnas. Niekas...

Oficialiai išsiskyrė Natalija ir Sigitas Martinavičiai (26)

Verslininkas Sigitas ir papuošalų kūrėja Natalija Martinavičiai oficialiai pasuko skirtingais...

„Neptūnas“ po atkaklios kovos palaužė „Juventus“ pasipriešinimą (2)

Gerą formą demonstruojantis Klaipėdos „Neptūnas“ (6-1) turėjo vargo, tačiau sugebėjo...

Prabangių lėktuvų rinka kaista: parduodami net naudoti lėktuvai (24)

Įsigyti naudotą reaktyvinį verslo lėktuvą tampa vis sudėtingiau ir tai ženklas, jog prabangių...

Pardavęs žvejybos laivus įsigijo salą Tailande ir pavertė rojaus kampeliu

Jau keletą dešimtmečių vietiniai stengiasi paversti Koh Talu gamtos sanatorija. Jiems puikiai...

Rafailas Karpis apie gyvenimą su Elza ir Ana iš Ledo šalies: visus mano iššūkius užgožia džiaugsmai (1)

Operos solisto Rafailo Karpio po koncertų bei gastrolių namie laukia itin moteriškas kolektyvas –...