Ingredientai:

2 šaukštai verdančio vandens;
1 arbatinis šaukštas želatinos miltelių;
250 g zefyrų;
1 šaukštas pieno;
2 pieninio šokolado plytelės po 180 g;
40 g kapoto sviesto;
200 g skrudintų migdolų;
½ puodelio kokoso drožlių;
100 g vyšnių cukatų.
Šokoladiniam pagrindui:
250 g šokoladinių sausainių;
125 g ištirpdyto sviesto.

Riebalais ištepkite 4,5 cm gylio 20 cm ilgio kepimo formą. Išklokite formos dugną ir kraštus kepimo popieriumi. Paruoškite pagrindą. Kruopščiai susmulkinkite sausainius, sudėkite sviestą, masę gerai išmaišykite, tada sudėkite į paruoštą formą, uždenkite ir palikite šaldytuve 30 minučių.

Verdantį vandenį supilkite į karšiui atsparų indą, į vandenį suberkite želatinos miltelius, šakute maišykite, kol želatina ištirps. Zefyrus sudėkite ir pieną supilkite į prikaistuvį, kaitinkite ant vidutinės ugnies. Maišydami kaitinkite tol, kol zefyrai ištirps ir masė taps vienalytė. Naudodami elektrinį plakiklį sumaišykite želatinos mišinį su zefyrų mišiniu. Sudėkite masę ant paruošto pagrindo, uždenkite, palikite šaldytuve 30 minučių.

Sudėkite šokoladą ir sviestą į didelį mikrobangų krosnelei tinkantį indą. Šildykite masę mikrobangų krosnelėje vidutiniu galingumu (50 proc.) 1-2 minutes, kas 30 sekundžių pamaišykite. Sudėkite migdolus, kokosus, viską gerai išmaišykite. Masę sudėkite ant zefyrų masės, nugarine šaukšto dalimi paspauskite sluoksnį, palikite šaldytuve valandai. Supjaustykite gabaliukais ir tiekite ant stalo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)