aA
Šis pyragas būtinai turi bręsti šaldytuve 48h, todėl jis turi tą nepatogumą – atsidarai šaldytuvą, o jis kvepia pyragu, na kaip susilaikyti neparagavus :) Visgi, laukimas turi privalumą, skonis užburs nuo pirmo kąsnio.
© kumucia.com

Džemo pertepimas gražiai sujungia varškės sluoksnį ir padą. Šį pyragą drąsiai rekomenduočiau net ir šventiškiausiam stalui. Aš naudoju žalių pomidorų džemą (receptas čia), bet puikiai tiks ir bet koks kitas, būtinai tirštas, džemas.

Pagrindui reikės:

300 g sausainių (Gaidelio ar Selgos)
120-150 g sviesto

Virtuvinio kombaino peiliais S iki miltų sumalu sausainius.

Į metalinį indelį įpjaustau sviestą.

Indelį dedu į orkaitę, įjungiu 50C ir laukiu, kol sviestas išsilydys. Į silikoninę kepimo formą beriu sausainių trupinius, užpilu sviestu, labai gerai permaišau, išlyginu paviršių ir dedu į šaldytuvą 1-2h.

Varškės sluoksniui reikės:

400 g riebios varškės
1 st balto cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus (ar keletu lašų vanilės ekstrakto)
4 kiaušinių
100 ml riebios grietinėlės

Varškę, cukrų ir kiaušinius sumalu kombaine. Grietinėlę pilu paskiausiai, kai jau viskas gerai persimaišę ir plaku ne ilgiau 1 min.

Jei gamintumėte rankiniu būdu, varškę būtinai pertrinkite per sietą, neturi likti jokių gumuliukų.

Traukiu formą, padą gausiai aptepu džemu. Kad lengviau teptųsi, išmaišau jį stiklainyje šakute.

Ant džemo šaukštu atsargiai, kad sluoksniai nesusimaišytų, sudedu varškę ir formą šaunu į orkaitę. Jungiu 180C ir kepu apie 1h. Pabaigoje būtina stebėti kepimą, kartais užtenka 45 min., o kartais tenka kepti ir truputį daugiau nei valandą. Iškepęs pyragas tuomet, kai pakraščiai paruduoja.

Truputį liulantis varškės sluoksnis – taip turi būti. Šąlant sustings.

Tiekiu šaltą, pabarstytą ruduoju cukrumi ar cukraus pudra. Galima palieti šokoladiniu pagardu.

Skanaus!

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Nemaloni staigmena: išsipirko stovėjimo vietą, tačiau šalia išdygo neįgaliojo ženklas (22)

2 tūkst. Eur – tiek vilnietė Sigita sakė mokėjusi už vieną automobilių aikštelės vietą,...

Ekspertas apie griežtą bausmę: tai ženklas visiems rusams – juos paaukos nė nemirktelėję (228)

Net ketverių metų draudimas rungtyniauti po savo šalies vėliava ir organizuoti svarbiausias sporto...

Druskininkų reabilitacijos centro darbuotojai papasakojo, kas vyksta už klientų akių: taip yra visoje Lietuvoje (240)

„Paslaugos ir rūpestis, kurį gavau, buvo išskirtiniai; Nuostabi vieta atsigauti po operacijos;...

Vilniaus Kalėdų eglė ir toliau skina laurus: gražiausių eglučių sąraše aplenkė visas Europos sostines (15)

Pagrindiniuose Europos miestuose jau laukiama švenčių . Juose jau stovi kalėdiniai medžiai,...

Plastikos chirurgas rėžė: dabar nusisiurbti riebalus – pigiau nei įsigyti naują telefoną (28)

Pastaruoju metu visuomenė sparčiai seka sveiko kūno, tinkamos gyvensenos ir mitybos tendencijomis,...

Vitalijaus Cololo laidotuvėse buvusio Artūro Orlausko neapleidžia viena mintis (96)

Pastaruoju metu humoro pasaulį sukrėtė ne viena mirtis. Neseniai palaidotas Vitalijus Cololo ,...

Ušackas prisimena darbą su Grybauskaite: vadybine prasme tai labai nemokšiška ir netinkama (499)

Maždaug pusmetį šalies vadovės poste praleidusi Dalia Grybauskaitė , 2010 metų sausį...

Atliekų tvarkytojai susidūrė su keistu deficitu (21)

Keičiantis klimatui kasdien vis aktualesnis tampantis atliekų rūšiavimas, regis, virto problema,...

Žiema sode: laikas ruoštis pavasariui (6)

Kai už lango baigiasi tamsusis gruodis, širdį šildo prisiminimai apie žydintį sodą.

Konservatoriai džiūgauja: prie jų jungiasi ne „zadanijų“ ministrai (194)

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų ( TS–LKD ) atstovė Rasa Baškienė...