Jokios didesnės šventės neapsieina be manojo šimtalapio. Nors darbo nemažai, bet skonis ir komplimentai viską kompensuoja.

Reikės:

0,5 kg miltų
25 g mielių
130 ml pieno
3 kiaušiniai
1 stiklinė aguonų
500 g sviesto (būtinai 82%)
500 g cukraus
razinų stiklinė

Mieles užpilam šaukšteliu cukraus ir trupučiu šilto pieno, padedam šiltai, kad pakiltų. Paplakam kiaušinius su pienu, sudedam miltus, mieles ir užminkome tešlą. Tešlą minkome apie pusę valandos. Tešlą padaliname į 5 vienodus gabaliukus ir padedam, kad pakiltų.

Pakilus imam vieną, plonai iškočiojam, o po to tampom, kol tešla tampa permatoma, tada tepam ištirpintu sviestu ir barstom cukrum. Tą patį kartojam su visais gabaliukais.

Ant uždėto paskutinio lapo, aptepto sviestu ir apibarstyto cukrum, dedam viena linija aguonas, apibarstome razinomis, susukam į volelį. Galim sulenkti kaip pasaga ir dėti į formą, išklotą popierium, aptepam sviestu. Dar šiek tiek pakildinam.

Dedam į įkaitintą orkaitę (180-200 C). Kepam apie valandą. Kepant vis palaistome viršų išbėgusiu sviestu. Skanaus!

Vitalija G.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)