aA
Neapsakomo gardumo pyragėliai!
© Shutterstock

Produktai:

400 g bulvių,
400 g riebios varškės,
3 kiaušiniai,
sauja svogūnų laiškų,
2 šaukštai kukurūzų krakmolo,
2 šaukštai manų kruopų,
1 šaukštas aliejaus,
druskos pagal skonį,
lydyto sviesto,
1,5 stiklinės džiūvėsėlių pyragėliams apvolioti.

Kaip gaminti:

1. Varškę sudėkite į rankšluosčiu įklotą kiaurasamtį, pastatykite jį ant lėkštės, varškę iš viršaus pridenkite lėkšte ir paslėkite svoriu. Palikite 2 valandoms.

2. Bulves nuplaukite su šepetėliu, įvyniokite į foliją ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės – apie 30–40 min. Kai atvės, nulupkite ir sutrinkite arba sutarkuokite.

3. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite į dubenį su bulvėmis, taip pat įdėkite krakmolą, manų kruopas, įberkite druskos ir suminkykite iki vientisos masės. Palikite pastovėti 20 min.

4. Kiaušinius kietai išvirkite, smulkiai supjaustykite. Susmulkinkite svogūnų laiškus, užberkite druskos, pagrūskite piestele, sudėkite virtus kiaušinius ir supilkite aliejų.

5. Užsiberkite ant delno džiūvėsėlių, dėkite šaukštą bulvių masės (ji bus gana lipni), centre uždėkite įdaro su svogūnais ir kiaušiniais. Užlipinkite pyragėlį ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

6. Pyragėlius dėkite į keptuvę su įkaitintu sviestu. Kepkite ant vidurinio kaitrumo viryklės, kol jie paskrus iš abiejų pusių. Patiekite šiltus.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Mokslininkas Davidas Sweanoras: daugelis žmogaus gyvenimą prailginusių faktorių – labai paprasti ir nebrangūs (54)

Kanadietis David Sweanor tabako ir sveikatos politikos sferoje dirba nuo 1980–ųjų pradžios, o...

Kapinių sargo name užaugusio vyro prisiminimuose – mirusiųjų perlaidojimai: vaizdą atidarius karstą pamiršti nelengva (23)

Priešais Šideikių namo (dabar Tautinių kultūrų centras) langus buvo žvyruotas kelias (dabar...

Kada santykiuose pereiti prie sekso ir kuri lytis turi dažniau jį inicijuoti? (106)

Kada santykiuose pereiti prie sekso ir kuri lytis turi dažniau jį inicijuoti? Į šį klausimą...

Netoli Gariūnų užsiliepsnojo atliekų rūšiavimo aikštelė ir miškas (11)

Šeštadienio vakarą Vilniaus pakraštyje, Kirtimų g., netoli Gariūnų, kilo gaisras. Ugniagesiams...

Trumpus lietus pakeis nauja šilumos banga (1)

Sekmadienio naktį Lietuvoje savo pozicijų dar stengsis neprarasti anticiklonas. Todėl didesnę...

Legendos akivaizdoje – Kalniečio ir ASVEL žingsnis Prancūzijos čempionų titulo link

Pergalingai Prancūzijos čempionato finale startavo Liono- Vilerbano ASVEL komanda su Mantu...

Net ir sėkmingai išgelbėtas žmogus gali mirti: gydytoja paaiškino, kas įvyksta skendusiojo kūne kaip padėti sau ir kitiems (46)

Kiekvieną kartą atostogaudami prie vandens, turėtumėte būti atidūs sau ir aplinkiniams, kad...

Ieškomiausių nusikaltėlių sąraše – buvusį mylimąjį iš pavydo benzinu apipylusi ir padegusi palangiškė (101)

Europos ieškomiausių nusikaltėlių sąraše yra ir viena lietuvė moteris – Neringa...

Šeštadienį, kiek atlėgus karščiui, sumažėjo nelaimių vandenyje – per dieną nuskendo trys žmonės per keturias dienas – 20 (3)

Pastarosiomis dienomis (ketvirtadienį ir penktadienį) šalyje nuskendo 12 žmonių (kasdien po...

Treneris Sujeta: dažniausios klaidos metant svorį ir rizika sportuojant karštą dieną (8)

Judėti yra būtina, tačiau ar žinote, kada tai gali būti pavojinga? Apie tai, kada geriausia mesti...