aA
Neapsakomo gardumo pyragėliai!
© Shutterstock

Produktai:

400 g bulvių,
400 g riebios varškės,
3 kiaušiniai,
sauja svogūnų laiškų,
2 šaukštai kukurūzų krakmolo,
2 šaukštai manų kruopų,
1 šaukštas aliejaus,
druskos pagal skonį,
lydyto sviesto,
1,5 stiklinės džiūvėsėlių pyragėliams apvolioti.

Kaip gaminti:

1. Varškę sudėkite į rankšluosčiu įklotą kiaurasamtį, pastatykite jį ant lėkštės, varškę iš viršaus pridenkite lėkšte ir paslėkite svoriu. Palikite 2 valandoms.

2. Bulves nuplaukite su šepetėliu, įvyniokite į foliją ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės – apie 30–40 min. Kai atvės, nulupkite ir sutrinkite arba sutarkuokite.

3. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite į dubenį su bulvėmis, taip pat įdėkite krakmolą, manų kruopas, įberkite druskos ir suminkykite iki vientisos masės. Palikite pastovėti 20 min.

4. Kiaušinius kietai išvirkite, smulkiai supjaustykite. Susmulkinkite svogūnų laiškus, užberkite druskos, pagrūskite piestele, sudėkite virtus kiaušinius ir supilkite aliejų.

5. Užsiberkite ant delno džiūvėsėlių, dėkite šaukštą bulvių masės (ji bus gana lipni), centre uždėkite įdaro su svogūnais ir kiaušiniais. Užlipinkite pyragėlį ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

6. Pyragėlius dėkite į keptuvę su įkaitintu sviestu. Kepkite ant vidurinio kaitrumo viryklės, kol jie paskrus iš abiejų pusių. Patiekite šiltus.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Rodriguezo tritaškiai išgelbėjo CSKA kailį prieš fantastiškai kovojusį „Žalgirį“ (300)

Kauno „Žalgirio“ ekipa (4/4) trečiadienį nesėkmingai pradėjo rusiškų išbandymų etapą:...

Širdies nepakankamumu Lietuvoje serga daugiau nei 100 tūkstančių, bet apie tai nežino: kokie būdingi simptomai? (14)

Jei vis sunkiau lipti laiptais, net ramybės būsenoje smarkiai plaka širdis , ima trūkti oro...

Žymus buvęs gangsteris knygoje atskleidė slapčiausias nusikalstamo pasaulio detales, knygos išleidimo dieną žuvo nuo kulkos (4)

Buvęs Danijos gaujos vadas, parengęs prisiminimus, kuriuose išsamiai aprašoma, kaip jis paliko...

Auštrevičius kritikuoja Grybauskaitės dešimtmetį: Lietuva tampa pigia Vakarų Europos kopija (117)

Gana anksti apie savo dalyvavimą 2019 m. rinkimuose į Lietuvos prezidentus pranešęs Liberalų...

Vilnietę pribloškė akiplėšiškas pardavėjos pareiškimas (82)

Kaip dažnai atėjus į parduotuvę tenka susidurti su nemandagiu personalo aptarnavimu? Tikriausiai...

Po nesėkmės suirzusi Rusija trimituoja: Lietuvą sukaustė baimė (519)

Kremlius trečiadienį pasmerkė „smarkų spaudimą“ dėl Rusijos kandidato į Interpolo...

„Plius dydis“: kaip išdrįsti būti ryškiai ir stilingai, jei figūra – didesnė nei standartas (46)

Plius dydžio figūra ir žodis stilius anksčiau galėjo skambėti kaip utopija. Tačiau tie laikai...

Lietuvių kavos gėrimo įpročiai šiurpina italą: mane purto tas užpylimas (241)

Kava – vienas populiariausių žmonijos gėrimų, be kurios neapsieina daugelio žmonių rytas. O...

Vilnietį ne juokais supykdė kontrolės atsakymas (22)

Vilniuje viešuoju transportu važinėju dažnai. Neretai tenka sutikti ir keleivių kontrolę ....

Eimunto Nekrošiaus bičiulis apie režisierių ištikusias sveikatos problemas: kalba ėjo apie operaciją (38)

Kartu su visa šalimi mylimo ir talentingo režisieriaus gedintys aktorius bei režisierius Adolfas...