Žiemą valgyti kaip šviežiai raugtus agurkus – vienas malonumas, o jie būtent tokie ir gaunasi.
© kumucia.com

Šį receptą man papasakojo draugė, gyvenanti Rusijoje, tai jos mamos firminis receptas. Ačiū, Valerija. Iš tiesų, niekada nebuvau girdėjusi apie tokį, pernai išbandžiau ir šiemet gaminsiu žymiai daugiau stiklainių.

Pirmiausiai išplaunu ir iškaitinu stiklainius, nuplikau verdančiu vandeniu užsukamus dangtelius. Tuomet imuosi prieskonių – karštam vandeny gerai išplaunu krapų žiedynus, vyšnių lapus, juodųjų serbentų lapus.

Vienam 700 ml stiklainiui skaičiuoju po vieną žiedyną, 3-4 vyšnių ir 2 serbentų lapus. Taip pat stiklainiui pasiruošiu po 2-3 česnako skilteles.

Agurkams nupjaunu uodegas ir sudedu juos į stiklainius.

5 l puode užverdu 3l vandens ir jam užvirus suberiu 250 g (stiklinė su kaupu) druskos.

Druskai ištirpus, skystį pilu ant agurkų, pridengiu dangteliais (neužsukant) ir palieku kambario temperatūroje 2-3 dienoms. Po tų kelių dienų skystį nupilu į kriauklę ir agurkus užpilu vandeniu – arba verdančiu iš virdulio, arba labai šaltu. Tikrai taip, TIESIOG vandeniu. Tada jau stipriai užsuku dangtelius ir verčiu aukštyn kojom. Po kelių valandų nešu rūsin.

3 l sūrymo užsipila apie 7-9 700 ml stiklainiai su agurkais.

Patarimas – kemšant agurkus prisiminkite, kad turi likti bent 2cm tarpas iki dangtelio, agurkai turi būti pilnai užpilti skysčiu.

Jei kambaryje labai šilta, užteks 2 dienų, jei vėsiau – gali pabūti ir tris, nors aš linkusi visada perpilti po 2 dienų.

Antrą kartą užpilkite arba verdančiu vandeniu iš virdulio ar šaltu iš krano/šulinio.

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Meilė sportui neturi ribų: milijonų lietaus nestabdo net rimti perspėjimai (1)

Sostinės politikai patvirtino šių metų biudžetą, kuriame numatyta daugiau kaip 2,6 mln. eurų...

„Sodros“ grindų efektas: kai kurių paslaugų kainos gali augti (1)

Kaip ir įspėjo kai kurie darbdaviai, „Sodros“ grindys kirto iš peties ir įmonės atleido...

Orai: arktinis šaltis šalį sukaustys ilgam (36)

Šią savaitę šalį stingdys šaltis . O „dėkoti“ galime į dvi dalis skilusiam poliariniam...

Ūkininkas: pieno produktai netrukus pigs (110)

„Miestiečiai ateina į protą“, – sako save tipišku smulkiuoju ūkininku, kurio specializacija...

Pigiausi būstai Lietuvoje – už vieną minimalų atlyginimą (91)

Atsidarius nekilnojamojo turto skelbimų portalą, akį gali patraukti pasiūlymai už ypač nedidelę...

Italijos lietuviai kyla į kovą su Rusijos propaganda (278)

Nusibodo Italijoje aiškinti, kad Lietuva tai ne Rusija, ir kad lietuviai turi savo tvirtą...

Tobulas muzikos ir 3D vaizdų spektaklis: elektroninės muzikos pionieriai „Kraftwerk“ atidavė duoklę Lietuvai (15)

Vokietijos muzikos grandai itin pamėgo lankytis Lietuvoje. „Scorpions“, „Accept“ ar buvusių...

Lietuvis dėl savo darbo Airijoje buvo tapęs kone šios šalies priešu (99)

Iš Kapčiamiesčio, nedidelio miestelio Lazdijų rajone, kilęs Povilas Ražukas Airijoje dirbo prie...

Netiesa, kad Kaukėnas nežibėjo tarp superžvaigždžių: nusileido tik Fourcade‘ui (34)

Tik legendinis Martinas Fourcade‘as buvo greitesnis už Tomą Kaukėną lenktynėse, kuriose...

Išgyvenęs alpinistas papasakojo, ką patyrė: sulaužyta koja ropojo iki kalnų namelio (244)

Kirgizijoje bendražygio netekęs alpinistas Kęstutis Skrupskelis papasakojo savo kvapą...