aA
Ar jau pradėjote planuoti šventinę vakarienę? Ieškote kažko naujo, išradingo? Siūlome išbandyti keletą įdomesnių idėjų.
© Shutterstock nuotr.

Kepta žuvis riešutų marškinėliuose

Naujovės ant šventinio stalo
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

500 g žuvies filė,
100 g žemės arba lazdyno riešutų,
1 kiaušinio,
žuvies prieskonių,

Eiga:

Supjaustykite žuvį gabalėliais, įtrinkite prieskoniais. Išplakite kiaušinį, susmulkinkite riešutus. Žuvį merkite į kiaušino plakinį ir apvoliokite smulkintuose riešutuose, kepkite ant silpnos ugnies aliejuje.

Silkė su džiovintais vaisiais ir riešutais

Naujovės ant šventinio stalo
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

4 silkės filė gabalėlių,
saujos džiovintų obuolių,
saujos razinų,
1 svogūno,
pusės stiklinės graikinių riešutų,
sviesto kepimui,
cukraus, maltų juodųjų pipirų,
kečupo

Eiga:

Razinas ir džiovintus obuolius išmirkykite atskirai. Nusausintus obuolius pasmulkinkite ir kepinkite svieste, supjaustykite svogūnus, suberkite į kepinamus obuolius, o jiems apkepus, suberkite ir razinas. Įdėkite pagal skonį cukraus, pipirų, kečupo. Ataušinkite. Graikinius riešutus paskrudinkite atskiroje keptuvėje. Į lėkštę dėkite supjaustytą silkės filė, ant jos – keptą džiovintų vaisių mišinį, pabarstykite skrudintais graikiniais riešutais.

Burokėlių mišrainė su slyvomis ir riešutais

Naujovės ant šventinio stalo
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

virtų burokėlių,
2-3 česnako skiltelių,
saujos džiovintų slyvų,
saujos graikinių riešutų,
alyvuogių aliejaus,
druskos,
juodųjų pipirų.

Eiga:

Verdančiu vandeniu užpilkite džiovintas slyvas ir palikite maždaug pusei valandos, kad išmirktų. Virtus burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Sukapokite graikinius riešutus, česnakus, smulkiai supjaustykite išmirkusias slyvas. Viską sudėkite į dubenį, pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite aliejumi ir išmaišykite.

Morkų salotos su džiovintais vaisiais ir riešutais

Naujovės ant šventinio stalo
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

5 morkų,
po saują džiovintų: razinų, slyvų, abrikosų,
4 apelsinų,
3-4 obuolių,
saujos smulkintų riešutų (migdolų, lazdynų ar bertoletijų)

Eiga:

Išspauskite vieno apelsino sultis. Sutarkuokite morkas burokine tarka, 3 apelsinus supjaustykite kubeliais, nulupkite obuolius ir supjaustykite kubeliais arba šiaudeliais. Morkas, apelsinus, obuolius ir saują smulkintų riešutų sumaišykite, apšlakstykite apelsino sultimis ir palaikykite apie dvi valandas šaldytuve. Galima pagardinti alyvuogių aliejumi.

Saldainiai iš džiovintų vaisių

Naujovės ant šventinio stalo
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

120 g džiovintų slyvų ir datulių be kauliukų,
120 g graikinių riešutų ir razinų,
šaukšto medaus,
50 g šokolado,
miltelinio cukraus arba kokoso drožlių

Eiga:

Vaisius susmulkinkite, riešutus sukapokite, įdėkite medų ir gerai išmaišykite. Suformuokite kamuoliukus, apšlakstykite tirpintu šokoladu arba merkite į šokoladą ir jam nesukietėjus apiberkite cukrumi ar kokoso drožlėmis. Arba skardą išklokite vaškiniu popieriumi, sudėkite masę apie 2 cm storio sluoksniu, išlyginkite, padenkite tirpintu šokoladu, o atvėsus šokoladui, supjaustykite gabaliukais.

Avižų kisielius

Naujovės ant šventinio stalo
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

400 g avižinių dribsnių,
1,5 l vandens,
1 riekės natūralaus raugo ruginės duonos
2 šaukštų cukraus
100 g medaus,
stiklinės šviežių spanguolių
pusės stiklinės cukraus
žiupsnelio druskos

Eiga:

Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu, įmeskite riekelę duonos ir palikite rūgti parą laiko. Duonos riekę išimkite, o dribsnius nukoškite į puodą. Nuvarvintas avižas išmeskite, o nuo jų likusį skystimą pasaldinkite, įberkite druskos, užvirinkite ir maišykite, kol kisielius taps tirštas. Išvirusį kisielių palikite atvėsti, išpilstykite į indelius ir dėkite į šaldytuvą. Spanguoles ir medų sutrinkite trintuvu iki tyrės konsistencijos. Sustingusį kisielių išverskite į lėkštes, apšlakstykite spanguolių užpilu, papuoškite.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

NT mokesčio mokėtojų paieškos parlamente: mokėsiu, ir daug (123)

Dalis tarp turtingiausių šalies politikų patenkančių Seimo narių net nebando išsisukinėti ir...

Pinigai teka į NT: įspūdingai išaugo turinčių 5 ir daugiau butų skaičius (207)

Lietuvoje daugėja gyventojų, kurie turi ne po vieną butą, bet ir po du, tris ar net penkis ir...

Prieš oficialią JAV sąjungininkę Trumpas ėmėsi neįprastų veiksmų Pence'as: Trumpas Erdogano prašė sustabdyti invaziją (123)

JAV iždo departamentas, reaguodamas į Ankaros puolimą Sirijos šiaurėje, pirmadienį įvedė...

Chuliganizmas tribūnose: dėl rasizmo rungtynės tarp Bulgarijos ir Anglijos buvo sustabdytos du kartus (14)

2020-ųjų Europos futbolo čempionato atrankos rungtynėse Anglijos rinktinė 6:0 išvykoje sudorojo...

Populiariausias Kauno rajonas po 10 metų gali tapti neatpažįstamu (64)

Vilijampolė – vienas aktyviausiai besikeičiančių Kauno rajonų, išsidėstęs palei Neries ir...

Daugiau vaikų su žmona nebeplanuojantis Tomas Sinickis apie jam atliktą vazektomiją: ilgą laiką artimieji manė, kad aš juokauju (191)

Kai kam nors pasakai, kad pasidarei vazektomiją, reakcija būna daugmaž vienoda. Pirma tavimi...

7 patarimai pakeis jūsų gyvenimą: naudodamiesi jais padidinsite savo optimizmą ir sumažinsite nerimą (24)

„Žvelgiant iš psichologinės pusės, nerimas yra savotiškas apsirikimas. Jis atsiranda, kai...

Neteko kantrybės dėl siuntinių pristatymo chaoso: ar klientai „Lietuvos paštui“ trukdo dirbti? (17)

Papasakosiu, kaip „Lietuvos paštui“ klientai trukdo dirbti. Rašau netekusi kantrybės nuolat...

„Patrulis“ Algirdas Radzevičius skiriasi su žmona Milisandra (111)

Dar viena garsi pramogų pasaulio pora nusprendė pasukti skirtingais keliais. Grupės...