aA
Ar jau pradėjote planuoti šventinę vakarienę? Ieškote kažko naujo, išradingo? Siūlome išbandyti keletą įdomesnių idėjų.
© Shutterstock nuotr.

Kepta žuvis riešutų marškinėliuose

Naujovės ant šventinio stalo
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

500 g žuvies filė,
100 g žemės arba lazdyno riešutų,
1 kiaušinio,
žuvies prieskonių,

Eiga:

Supjaustykite žuvį gabalėliais, įtrinkite prieskoniais. Išplakite kiaušinį, susmulkinkite riešutus. Žuvį merkite į kiaušino plakinį ir apvoliokite smulkintuose riešutuose, kepkite ant silpnos ugnies aliejuje.

Silkė su džiovintais vaisiais ir riešutais

Naujovės ant šventinio stalo
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

4 silkės filė gabalėlių,
saujos džiovintų obuolių,
saujos razinų,
1 svogūno,
pusės stiklinės graikinių riešutų,
sviesto kepimui,
cukraus, maltų juodųjų pipirų,
kečupo

Eiga:

Razinas ir džiovintus obuolius išmirkykite atskirai. Nusausintus obuolius pasmulkinkite ir kepinkite svieste, supjaustykite svogūnus, suberkite į kepinamus obuolius, o jiems apkepus, suberkite ir razinas. Įdėkite pagal skonį cukraus, pipirų, kečupo. Ataušinkite. Graikinius riešutus paskrudinkite atskiroje keptuvėje. Į lėkštę dėkite supjaustytą silkės filė, ant jos – keptą džiovintų vaisių mišinį, pabarstykite skrudintais graikiniais riešutais.

Burokėlių mišrainė su slyvomis ir riešutais

Naujovės ant šventinio stalo
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

virtų burokėlių,
2-3 česnako skiltelių,
saujos džiovintų slyvų,
saujos graikinių riešutų,
alyvuogių aliejaus,
druskos,
juodųjų pipirų.

Eiga:

Verdančiu vandeniu užpilkite džiovintas slyvas ir palikite maždaug pusei valandos, kad išmirktų. Virtus burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Sukapokite graikinius riešutus, česnakus, smulkiai supjaustykite išmirkusias slyvas. Viską sudėkite į dubenį, pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite aliejumi ir išmaišykite.

Morkų salotos su džiovintais vaisiais ir riešutais

Naujovės ant šventinio stalo
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

5 morkų,
po saują džiovintų: razinų, slyvų, abrikosų,
4 apelsinų,
3-4 obuolių,
saujos smulkintų riešutų (migdolų, lazdynų ar bertoletijų)

Eiga:

Išspauskite vieno apelsino sultis. Sutarkuokite morkas burokine tarka, 3 apelsinus supjaustykite kubeliais, nulupkite obuolius ir supjaustykite kubeliais arba šiaudeliais. Morkas, apelsinus, obuolius ir saują smulkintų riešutų sumaišykite, apšlakstykite apelsino sultimis ir palaikykite apie dvi valandas šaldytuve. Galima pagardinti alyvuogių aliejumi.

Saldainiai iš džiovintų vaisių

Naujovės ant šventinio stalo
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

120 g džiovintų slyvų ir datulių be kauliukų,
120 g graikinių riešutų ir razinų,
šaukšto medaus,
50 g šokolado,
miltelinio cukraus arba kokoso drožlių

Eiga:

Vaisius susmulkinkite, riešutus sukapokite, įdėkite medų ir gerai išmaišykite. Suformuokite kamuoliukus, apšlakstykite tirpintu šokoladu arba merkite į šokoladą ir jam nesukietėjus apiberkite cukrumi ar kokoso drožlėmis. Arba skardą išklokite vaškiniu popieriumi, sudėkite masę apie 2 cm storio sluoksniu, išlyginkite, padenkite tirpintu šokoladu, o atvėsus šokoladui, supjaustykite gabaliukais.

Avižų kisielius

Naujovės ant šventinio stalo
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

400 g avižinių dribsnių,
1,5 l vandens,
1 riekės natūralaus raugo ruginės duonos
2 šaukštų cukraus
100 g medaus,
stiklinės šviežių spanguolių
pusės stiklinės cukraus
žiupsnelio druskos

Eiga:

Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu, įmeskite riekelę duonos ir palikite rūgti parą laiko. Duonos riekę išimkite, o dribsnius nukoškite į puodą. Nuvarvintas avižas išmeskite, o nuo jų likusį skystimą pasaldinkite, įberkite druskos, užvirinkite ir maišykite, kol kisielius taps tirštas. Išvirusį kisielių palikite atvėsti, išpilstykite į indelius ir dėkite į šaldytuvą. Spanguoles ir medų sutrinkite trintuvu iki tyrės konsistencijos. Sustingusį kisielių išverskite į lėkštes, apšlakstykite spanguolių užpilu, papuoškite.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Kandidatų į prezidentus reitinguose – perversmas: vienas iškrito iš trejeto (1024)

Kandidatams į prezidentus pradėjus skelbti apie savo apsisprendimą, pasirodė pirmieji ryškesni...

Bardakas: kas iš tiesų vyksta su Rusijos GRU? (43)

Jei kiekvieną mielą dieną pasaulio žiniasklaidos antraštėse linksniuojama slaptoji agentūra,...

Teismo smūgis Masiuliui: per kratas paimtų pinigų neatgaus (189)

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį nusprendė negrąžinti daugiau nei 242 tūkst. eurų...

DELFI kasdien skaito trečdaliu daugiau skaitytojų nei kitus naujienų portalus (8)

Skaitomiausiame naujienų portale DELFI kiekvieną dieną apsilanko daugiau nei pusė milijono...

Oficialu: Meghan Markle laukiasi pirmagimio (21)

Karališkojoje šeimoje ir vėl džiugios nuotaikos. Meghan Markle laukiasi judviejų su princu Harry...

Sistema, kuri praverčia gavus baudą: jau spėjo pasinaudoti virš 400 tūkst. pažeidėjų (36)

Kad gautos administracinės baudos būtų sumokamos savarankiškai ir laiku, sukurta baudų...

Kur sunkiau vairuoti – „Regitros“ egzamine ar Europos pietuose? (2)

Jei gavai vairuotojo pažymėjimą, keliuose pramokai vairuoti ne egzaminui, o pagal tikras eismo...

Monique vėl nustebino gerbėjus: provokuojančiame singlo „Planai” vaizdo klipe atskleidė iki šiol nerodytą tamsiąją savo pusę pamatykite užkulisius! (3)

Ryškus, išskirtinis, nenuspėjamas – taip gerbėjai pasitinka kiekvieną naują atlikėjos Monikos...

Jasikevičius „Žalgirio“ žaidėjus rūbinėje pralaikė beveik iki vidurnakčio (25)

Po pralaimėjimo Klaipėdos „Neptūnui“ Šarūnas Jasikevičius ėmėsi ryžtingų veiksmų. Iš...