aA
Šis keksas - tikras gardumynas, kuriam nepakartojamų skonio atspalvių suteikia gausybė priedų.
Keksas
© Corbis/Scanpix
Dešimčiai porcijų jums reikės:

1 kg miltų,
50 g mielių,
1-1,5 stiklinės pieno,
10 kiaušinių trynių,
1 kiaušinio,
250 g cukraus,
200 g sviesto,
100 g razinų,
25 g konjako,
25 g cukatų,
1 citrinos tarkuotos žievelės,
1 arbat. šaukštelio malto kardamono,
tarkuoto muskato riešuto,
1 arbat. šaukštelio šafrano trauktinės,
3-4 arbat. šaukštelių vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos.

Pagaminkite raugą: į pusę stiklinės verdančio pieno įberkite 100 g miltų ir greitai išmaišykite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa ir tampri. Mieles ištirpinkite 0,5 stiklinės šilto pieno, sumaišykite su 100 g miltų ir palikite dešimčiai minučių pastovėti. Sumaišykite elastingą miltų masę su mielių raugu, uždenkite rankšluosčiu ir palikite vienai valandai pakilti.

Cukrų ir druską suberkite į kiaušinio trynius ir išsukite masę iki baltumo. Pusę trynių masės supilkite į mielių raugą, įmaišykite 250 miltų, užminkykite tešlą ir vėl palikite vienai valandai pakilti.

Po to supilkite likusią trynių masės dalį, įberkite 500 g miltų ir minkykite tešlą tol, kol ji nebelips prie rankų.

Į paruoštą tešlą nedidelėmis porcijomis supilkite ištirpintą sviestą, paminkykite, suberkite pagardus, supilkite konjaką, vėl paminkykite ir leiskite tešlai vėl pakilti. Po to į tešlą suberkite du trečdalius razinų bei cukatų, iš anksto juos apvolioję miltuose. Leiskite tešlai vėl pakilti.

Padalinkite tešlą į dvi dalis, užpildykite iki pusės dvi keksams skirtas kepimo formas, ant viršaus apibarstykite likusiomis razinomis bei cukatais ir leiskite tešlai pakilti dar trečdaliu. Po to aptepkite keksų paviršius plaktu kiaušiniu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 175 C° temperatūroje apie 45 minutes.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Pasikeitė žaidėjai, bet žaidimo taisyklės – tos pačios: Zelenskio laukia rimtas iššūkis (3)

„Žiūrint globaliai, iš strateginės pusės, labai norėčiau, kad taptume stiprūs, kad Ukraina...

Automobilių mokestis įgauna aiškius kontūrus: gautas pirmas pritarimas Seime (132)

Seimas antradienį priėmė svarstyti „valstiečių“ įstatymo projektą dėl transporto...

Seimas pritarė „valstiečių“ siūlymui išplėsti NT mokestį (73)

Seimas antradienį pritarė „valstiečių“ frakcijos siūlymui išplėsti nekilnojamojo turto (NT)...

Rinktinės kapitonė Jocytės atėjimą apibūdino vaizdžiai: buvo dugnas, o dabar – toks saulės blyksnis (4)

Lietuvos moterų krepšinio perlas 13-metė Justė Jocytė kartu su rinktine pirmadienį...

Karbauskis ruošiasi naujam balsavimui: Pranckiečio situacija gali pasikartoti (82)

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos ( LVŽS ) pirmininkas Ramūnas Karbauskis tikino,...

Plastikos chirurgo Sauliaus Vikšraičio šeimoje – skyrybų drama: žmona į teismą kreipėsi dėl vyro kaltės, dalinsis solidų turtą (72)

Šalyje žinomas plastikos chirurgas, kaunietis Saulius Vikšraitis skiriasi su žmona Aurelija....

Krūtų implantus gaubiančios kalbos apie mirtiną ligą – tiesa ar blefas? grožio mitų griovėjos (3)

Legendinė Coco Chanel teigė, jog rankos – moters vizitinė kortelė, kaklas – jos pasas,...

Mandarinai – skaniausi paspaudus šaltukui: ko dar nežinojote apie šiuos citrusus (5)

Kiekvienas metų laikas į maisto racioną atneša tik jam būdingus produktus. Jei vasarą...

Vairuotojo dilema: laukti kol taršos įstatymas įsigalios, ar naują automobilį įsigyti jau dabar?

Daugiausia diskusijų sukelianti pastarųjų savaičių tema – planuojamas įvesti automobilių...

Kas ves Lietuvą į Tokiją? Atėjo Maskoliūno metas, o gal bus sugrąžintas Sireika? laida „Krepšinio zona“ (58)

Visą savaitę iki LKF Vykdomojo komiteto posėdžio, kuriame turėtų paaiškėti naujasis Lietuvos...