Bulvės jau užderėjo - išsivirkite sotiems pietums didžkukulių.
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Jums reikės:

Apie 4 kg bulvių, 1/2 stiklinės pieno, truputis bulvių krakmolo (jei reikia), druskos.

Įdarui:

500 g jautienos nugarinės, ar kiaulienos, kokią mėsą pasirinksite, ta tiks.

1 kiaušinis, 1 svogūnas, truputis pipirų, druskos, česnako.

Mėsą sumalkite stambesniais mėsos gabaliukais. Svogūną sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, sudėkite prieskonius ir viską gerai išminkykite.

Kaip gaminti tarkius:

1 kg bulvių švariai nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Atvėsusias bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale. Likusias bulves nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Naudodami sūrmaišio audinį, tarkius nusunkite, nuspausdami kiek galima daugiau skysčio. Bulvių sunką palikite, kad nusistovėtų krakmolas. Tada skystį atsargiai nupilkite į vandenį, kuriame virsite cepelinus (taip verdami cepelinai bus baltesni), o dubens dugne nusistovėjusį krakmolą sudėkite į tarkuotų bulvių masę. Jei matote, kad krakmolo susidarė nedaug, įberkite 2-3 šaukštus pirktinio bulvių krakmolo.

Tam, kad tarkiai nepatamsėtų, galima įdėti sutrintą vitamino C tabletę. Užvirinkite ½ stiklinės pieno ir užplikykite išspaustus bulvių tarkius. Įdėkite sutrintas virtas bulves, pasūdykite ir gerai išminkykite.

Bulvių masę labai svarbu gerai išminkyti, tuomet verdant cepelinai nesuirs. Kuo daugiau įdėsite virtų bulvių, tuo cepelinai bus minkštesni. Pats geriausias santykis – 1:3. Iš gerai išminkytos bulvių masės drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio didžkukulius.

Ant delno išplokite tešlą, dėkite gabalėlį įdaro, apspauskite ir tarp delnų formuokite pailgus didžkukulius. Juos galite daryti ir apvalius, ypač, jei verdate ir su kitu įdaru, kad atskirtumėte. Didžkukulius dėkite į didelį kiekį pasūdyto verdančio vandens ir virkite apie 20 min. Jei bulvės pasitaikė nelabai krakmolingos, į verdantį vandenį įpilkite truputį šaltame vandenyje ištirpinto krakmolo, tada būsite tikri, kad verdami didžkukuliai nesuirs.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Iškėlė versiją, kodėl dingo baikeris: viskas prasidėjo dar vasarą (275)

Mįslingai dingusio baikerio Aivaro Kilkaus draugai ir artimieji surėmė pečius su policijos...

Sprendžiamas 17-os „Rimi“ ir „Iki“ parduotuvių likimas (65)

Konkurencijos tarybai leidus susijungti prekybos tinklams „Rimi“ ir „Iki“ , bendrovės...

Su vyru bengališką kebabinę įkūrusi lietuvė: pradžia buvo lyg ėjimas užminuotu lauku (126)

Lietuvė Jolita Aktar ir jos vyras, bengalas Faridas Aktaras šiandien yra ne tik laiminga šeima, bet...

Liberalų agonija: laikinuoju pirmininku patvirtino E. Gentvilą, bet ir dėl to skraidė žiežirbos (291)

Penktadienį susirinkusi Liberalų sąjūdžio valdyba priėmė pirmininko Remigijaus Šimašiaus...

Tritaškių badą Maskvoje kentęs „Žalgiris“ neprilygo atletiškajam „Chimki“ klubui (238)

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai neišlaikė pirmojo rungtynių egzamino svečiuose. Antrose...

Šiaulių arenos gimtadienyje – ir A. Šedžius: atvyko ne su žmona (80)

Penktadienio vakarą Šiauliuose skambėjo dainos ir sveikinimai. Dešimtmečio jubiliejų...

Su I. Norkute skirtingais keliais pasukęs A. Žvinys renginyje pasirodė su žavia bičiule (4)

Dar kovą pranešę apie savo skyrybas aktoriai Inga Norkutė ir Aurimas Žvynys pasuko...

Išsiaiškinta, kokie triukai lovoje išties pasiteisina (12)

Psichologine mūsų sveikata ir puikia savijauta besirūpinantys specialistai nepaliauja žarstę...

Užburiančios nuotraukos: susipažinkite su kemperiu keliaujančia ožka (2)

Frankie Rae – kiečiausia keliaujanti ožka , kokią tik jums yra tekę matyti. Tai ne pokštas:...

Netikėčiausi lietuvių norai: nuo prašymų sekti žmoną iki Biblijos programėlės (3)

Telekomunikacijų paslaugas teikiančių bendrovių salonuose dirbantys ekspertai kasdien padeda...