Balti makaronai

Produktai: 200 g kvietinių miltų, 50 g rupių miltų, 2 kiaušiniai, 1 trynys, 20 ml alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti:

1. Dubenyje sumaišykite miltus, įmuškite kiaušinius ir užmaišykite tešlą.

2. Jei tešla tirštoka, įpilkite vandens.

3. Gerai išminkykite tešlą, ji turi būti vientisa, elastinga.

4. Susukite tešlą į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

Patarimas: Svarbiausia – gerai išminkyti tešlą. Stalą pabarstykite miltais, peiliu atpjaukite gabalėlį tešlos. Iškočiokite tešlos gabalėlį į ploną kaip popierius lakštą.

Juodi makaronai

Produktai: 200 g kvietinių miltų, 50 g rupių miltų, 2 kiaušiniai, 1 trynys, 20 ml alyvuogių aliejaus, 10 g sepijos rašalo tešlai nudažyti.

Kaip gaminti:

Miltus sumaišykite, įmuškite kiaušinius ir rankomis išminkykite tešlą. Supilkite sepijos rašalą. Tešla turi būti vientisos juodos spalvos. Pusvalandžiui įdėkite tešlą į šaldytuvą.

Geltoni makaronai

Produktai: 200 g kvietinių miltų, 50 g rupių miltų, 1 kiaušinis, 2 tryniai, 20 ml alyvuogių aliejaus, 10 g pomidorų pastos tešlai nudažyti.

Kaip gaminti:

Dubenyje ar ant stalo sumaišykite miltus, įmuškite kiaušinius ir rankomis išminkykite tešlą. Įminkykite pomidorų pastą. Vietoje jos galite naudoti šafraną, moliūgų ar morkų piurė.

Raudoni makaronai

Produktai: 200 g kvietinių miltų, 50 g rupių miltų, 2 kiaušiniai, 1 trynys, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, 50 g virtų burokėlių piurė.

Kaip gaminti:

Miltus, kiaušinius ir burokėlių piurė išmaišykite. Tešla turi būti elastinga, vientisai rausva. Susukite tešlą į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

Balti makaronai be kiaušinių

Produktai: 200 g rupių miltų, 100 g karšto vandens.

Kaip gaminti:

Užkaiskite vandenį. Kai pradės kilti maži burbuliukai, nukelkite nuo viryklės. Svarbiausia, kad vanduo neužvirtų. Supilkite vandenį į miltus ir užminkykite vientisą, elastingą tešlą. Susukite tešlą į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

Žali makaronai be kiaušinių

Produktai: 200 g rupių miltų, 100 ml karšto vandens, 50 g špinatų, žalių bazilikų arba garžgarsčių.

Kaip gaminti:

Vandenį užkaiskite, pasirodžius pirmiesiems burbuliukams nukelkite ir supilkite į dubenį su miltais. Šiuos makaronus galima gaminti ir su kiaušiniais.

Žalumynus trintuvu sutrinkite iki piurė masės ir sudėkite į tešlą. Tešla turi būti elastinga, mėtų spalvos. Susukę į maistinę plėvelę pusvalandžiui įdėkite tešlą į šaldytuvą.

Kaip laikyti ir gaminti

Pasigaminę norimos spalvos makaronų tešlą iškočiokite plonais lakštais ir pasidarykite norimos formos makaronus – kriaukleles, plonus ilgus makaronus, raviolius (su įdaru) ir pan. Supjaustytus makaronus palikite džiūti nuo pusvalandžio iki valandos.

Tešlą laikykite šaldytuve 2 – 3 dienas, o pasidarytus makaronus galite užšaldyti ir laikyti 2 – 3 mėnesius.

Pasigamintus makaronus virkite apie 3 – 4 min., tada jie bus vidutiniškai kieti.

Įdarą ravioliams galite pasigaminti iš rikotos su kapotais žalumynais, razinomis, džiovintais vaisiais, krevečių gabalėliais ar špinatais, faršo, faršo su daržovėmis, virtų bulvių košės, varškės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)