aA
Šaltuoju ir tamsiuoju periodu turbūt mažai kam norisi ledų, bet patikėkit po šiltos sočios vakarienės, pasimėgauti spalvingais ir aromatingais ledais visai geras užsiėmimas. Juolab, kad artėjant žiemos šventėm dažnai desertams pritrūksta minčių, o didžioji dalis jų sunkūs, kaloringi ir labai sotūs, jiems kartais net pritrūksta vietos pilve, todėl vėsūs ir nesotūs ledai gali būti gana stebinantys. Mes išbandėm – ir tai ne tokie kaip jūs įpratę grietininiai, kiaušiniai naminiai ledai, o vaisiniai daržoviniai burnoje tirpstantys ledai.
Naminiai ledai, kokių niekada nesate ragavę
© Bubblekitchen

Ledams paruošti reikės (6-8 porcijoms):

4 vidutinio dydžio bananų
1 puodelio moliūgo pure
1/3 puodelio klevų sirupo
1,5 v.š. moliūgų prieskonių

Pirmiausia supjaustytus griežinėliais bananus užšaldykite iš vakaro. Pasiruoškite moliūgų pure: orkaitėje, įkaitintoje apie 200 laipsnių kepkite gabalėliais supjaustytą oranžinį moliūgą (nenulupkite žievės) apie 25-30 minučių, atvėsinkite ir su šaukštu minkštą moliūgą sudėkite į indą, elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

Pasiruoškite moliūgų prieskonių: jei rasite jų įsigyti, puiku – nereikės maišyti patiems, tačiau, jei ne – proporcijos tokios: 2 a.š. cinamono, 1/2 a.š. malto imbiero, 1/4 malto muskato riešuto, 1/4 a.š. maltų kvapniųjų pipirų; 1/2 a.š. maltų gvazdikėlių.

Sušaldytus bananus sumaišykite su moliūgų pure, įpilkite klevų sirupo ir įdėkite moliūgų prieskonių, viską sutrinkite su elektriniu trintuvu ir šaldykite šaldiklyje mažiausiai 5 valandas.

Pateikite su pakepintais migdolais ar žemės riešutais, sumaišytais su medumi.

Naminiai ledai, kokių niekada nesate ragavę
© Bubblekitchen
Bubblekitchen
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Užkalnis atskleidė, kiek turi kainuoti jautienos kepsnys ir kaip reikia maitintis (42)

Kai dėl to „kaip reikia maitintis“, tai gal net kažkiek ir perspaudžiau, nes maitinasi visi,...

Tokio pasiūlymo nėra matęs net NT ekspertas: parduodamas butas viename iš Lietuvos dvarų (65)

Vartant nekilnojamojo turto skelbimus galima rasti tikrai įspūdingų pasiūlymų. Vienas tokių,...

Emigrantų gyvenimą ištyrinėjęs Gasanovas įvardijo dvi priežastis, kodėl lietuviai vis dar išvyksta (222)

Lietuva nyksta – tokias liūdnas prognozes neseniai atskleidė Jungtinių Tautų (JT) prognozės....

Autoritetingas teisininkas su nerimu stebi pokyčius Vokietijoje: kas vyksta su galingiausia Europos valstybe? (322)

Vokietijoje nyksta piliečių pasitikėjimas politika. O visuomenė be pasitikėjimo, anot politologo...

Darbo jėga Lietuvoje nebe pigi: kas antram 870 eurų atlyginimas yra per mažas (42)

Kas antram dirbančiajam per maža 870 eurų atlyginimo, o beveik 10 proc. dirbančiųjų apatine...

Ernestas Parulskis

56k eurų už paveikslą. Atsargus naujas lietuviško meno rekordas

Prieš pora mėnesių, gruodžio 28-ą, vieną nišinę bendruomenę sukrėtė nedidelė sensacija –...

Gediminas Jankauskas. Tikrų ir išgalvotų šnipų voratinkliuose

Beveik vienu metu tarsi iš gausybės rago ant kino žiūrovų galvų pasipylė visokiausių žanrų...

Italijoje dėl koronaviruso izoliuojama daugiau nei dešimt miestų, atšauktas Venecijos karnavalas (145)

Italijai kovojant su didžiausiu koronaviruso protrūkiu Europoje, vyriausybė nusprendė blokuoti...

Tarsi iš filmo scenarijaus: 42-ejų ledo valytojas tapo NHL rungtynių herojumi (3)

Nacionalinėje ledo ritulio lygoje ( NHL ) praėjusią naktį gimė nauja žvaigždė. Toronte...

Situaciją pasiruošęs taisyti Maskoliūnas: dabar toje kėdėje sėdžiu su blogu kvapu (140)

Po gėdingo pralaimėjimo Belgijoje Lietuvos rinktinė turės šansą reabilituotis pirmadienį savų...

|Maža didelių žinių kaina