Jums reikės:

· 450 gramų kvietinių miltų
· 8 gramų sausų mielių
· 60 gramų cukraus
· 2 kiaušinių
· 180 gramų sviesto
· 5 gramų rūpios druskos

Gaminimas

1) Mieles užpilkite 150 mililitrų šilto vandens, leiskite 10 minučių pastovėti, tada išmaišykite. Miltus persijokite, suberkite į gilų dubenį. 30 gramų sviesto susmulkinkite pirštais ir sumaišykite su miltais. Įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite cukrų, druską, supilkite mielių masę ir užmaišykite elastingą tešlą.

2) Stalą pabarstykite miltais, tešlą iškočiokite iki maždaug 50х20 centimetrų matmenų. Likusį sviestą sutrinkite, padalinkite į tris lygias dalis. Trečdaliu sviesto ištepkite 2/3 tešlos paviršiaus – prie kraštų palikite 2-3 centimetrų švarų plotą.

3) Tuomet paimkite kraštelį iškočiotos tešlos ir užlenkite taip, kad sviestu nepadengta tešlos dalis užimtų pusę viso jos ploto, tada užlenkite dar kartą – sviestu ištepto paviršiaus nebeliko, turite trijų sluoksnių tešlą, kurios išmatavimai apie 17х20 centimetrų. Tešlos kraštelius gerai sutvirtinkite rankomis, kad sviestas neišbėgtų.

4) Tešlą pasukite 90 laipsnių kampu į dešinę ir vėl iškočiokite iki 50х20 centimetrų matmenų. Tešlą atsargiai perkelkite ant kepimo popieriaus, užklokite kitu lapu kepimo popieriaus, perlenkite tešlą pusiau, užklokite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių šaldytuve.

5) Praėjus numatytam laikui, tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto stalo. Pakartokite sviesto procedūrą dar du kartus – juk liko dar dvi sviesto porcijos. Tada tą pačią procedūrą pakartokite dar tris kartus – tik jau be sviesto. Į šaldytuvą tešla turėtų vėl keliauti tik po trečiojo procedūros pasikartojimo.

6) Tešlą ištraukite iš šaldytuvo, paklokite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite iki 52х30 centimetrų, uždenkite rankšluosčiu, palikite 10 minučių. Tada tešlą perpjaukite pusiau, kiekvieną pusę supjaustykite į 8 trikampėlius.

7) Iš tešlos trikampių suformuokite prancūziškus raguolius. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tarp raguolių turėtų būti bent 5 centimetrų atstumas.

8) Raguolius patepkite kiaušinio plakiniu ir palikite maždaug 40 minučių, kad tešla pakiltų – idealiausiai tam tiktų spintelė ar šalta orkaitė.

9) Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Prancūziškus raguolius kepkite apie 15-20 minučių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)