Paimkite 180 g smulkintų garstyčių sėklų arba miltelių, 0,25 l verdančio vyno acto, 180 g cukraus, šiek tiek trinto cinamono, pipirų, gvazdikėlių, kardamono, muskatinio riešuto ir pusės citrinos luobelę.

Smulkintas garstyčias apliekite verdančiu vyno actu. Gerai išmaišykite ir palikite nakčiai šiltoje vietoje. Vėliau pridėkite cukrų, prieskonių ir dar kartą gerai išmaišykite. Po poros valandų garstyčias galima patiekti ant stalo.

Jei neturite noro užsiimti prieskonių ruošimu, bet norisi ko nors naujo, galima šiek tiek pakeisti paruoštų prieskonių skonį. Pavyzdžiui, pasigaminkite garstyčių su krapais.

250 g paruoštų garstyčių sumaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu šviežių pjaustytų krapų ir 3 valgomaisiais šaukštais alyvų aliejaus. Šis mišinys tiks ir kaip pagardas salotoms, tiks su žuvimi ar mėsa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją