aA
Mano šeimos kulinarinę istoriją pradėjau būtent aš. Kai gyvenau su tėvais, tai labai retai kada gaminau, o kai ištekėjau ir išėjau iš tėvų namų, pradėjau savo kulinarijos tradicijas. Niekada negalvojau, kad patiekalai, kuriuos gaminsiu, bus ne tik skanūs, bet ir rytietiški.
© Shutterstock nuotr.

Mano virtuvėje jau visam laikui atsirado tokie prieskoniai kaip kalendra, karis, sojos padažas, imbieras, česnakas, vasarą ant palangės auga aitriosios paprikos, o žiemą išdžiovintos kabo ant lango. O štai pora mano patiekalų.

Aštrus vištienos troškinys

400 g vištienos mėsos,
2 vnt. raudonų svogūnų,
2 vnt. geltonos paprikos,
200 g makaronų (spagetti),
150 g saldžiai aštraus padažo,
100 ml vandens,
prieskonių vištienai,
druskos pagal skonį,
svogūnų laiškų pateikimui,
aliejaus kepti.

Vištieną supjaustyti gabalėliais ir kepti aliejuje. Makaronus sulaužyti nedideliais gabalėliais ir virti, kol suminkštės. Kai mėsa bus iškepta, dėti kubeliais supjaustytus svogūnus bei paprikas. Troškinti apie 5 minutes. Pridėti makaronus bei įpilti vandens. Gardinti prieskoniais.

Pavirti dar pora minučių. Įpilti padažą, gerai išmaišyti, uždengti dangčiu bei troškinti 5 minutes. Išjungti ugnį ir palaikyti uždengus dangtį apie 10 minučių. Dėti į lėkštę ir apibarstyti smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.

Įdaryta paprika

4 paprikų,
250 g virtų ryžių,
250 g kiaulienos faršo (bet galima imti pagal skonį ir kitą),
druskos,
pipirų.

Užpilui:

250 ml pomidorų padažo;
1 šaukštelis kario prieskonių;
1 aitrusis pipiras;
100 ml vandens;
kalendros sėklų.

Pipirus nuplauti. Atpjauti viršelį, pasūdyti. Sumaišyti ryžius bei faršą. Gardinti druska bei pipirais. Dėti į puodą. Padaryti užpilą. Kario prieskonius ištirpinti vandenyje (vandenį galima pašildyti, kad kario prieskoniai lengviau ištirptų.

Vandenį sumaišyti su pomidorų padažu. Pridėti smulkiai pjaustytų aitriųjų pipirų (norint aštriau galima dėti su sėklomis). Pridėti kalendros sėklų. Viską kruopščiai išmaišyti. Pilti ant paprikos viršūnių. Troškinti, uždengus dangtį, apie 40-50 minučių. Retkarčiais laistyti paprikas iš viršaus užpilu.

Vištienos filė su imbieru

Vištienos filė, 500 gramų
Imbieras, tarkuotas, 15 gramų
Sojos padažas, 1 šaukštas
Česnakai, tarkuoti, 6 skiltelės
Medus, 2 šaukštai
Aliejus, 1 šaukštas
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, pagal skonį

Imbierą, česnaką, sojų padažą, medų bei augalinį aliejų sumaišyti.

Filė dėti į kepimo indą, ant viršaus paskirstyti marinatą.

Kepti 40 minučių 200 °C temperatūros orkaitėje.

Skanaus!

Kristina

*********************

Šis rašinys yra konkurso „Mūsų šeimos kulinarinė tradicija“ dalis. Kviečiame dalyvauti ir jus! Turite progą laimėti rankų darbo pagardų!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Ganyklose siaubą kelia vilkai: šiemet užpuolė kaip niekad anksti (65)

Įprastai rudenį į bandas įsisukantys vilkai šiemet ūkininkams pateikė staigmeną. Panevėžio...

Pinigai dar ne viskas: į Lietuvą grįžo dirbti už keturiskart mažesnį atlyginimą ir nesigaili (161)

Prieš dvejus su puse metų iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą gyventi grįžęs Gytis Kašėta...

Plaukimo meistras atsakė, kokią klaidą darome beveik visi: toks jūsų veiksmas gali baigtis tragiškai (53)

Lietuvą užklupęs karštis reikalauja aukų. Gelbėtojai praneša jau apie 6 skenduolius, tačiau...

Mėnuo su „OnePlus 7 Pro”: lietuvių dar neatrastas telefonas sužavėjo daugeliu atžvilgiu (63)

Nors „ OnePlus “ išmaniųjų telefonų prekės ženklas savo krepšelyje jau turi net 11...

Ekspertai apie „Lakers“ atliktus mainus: LeBrono medaus mėnuo baigtas – daugiau jokių pasiteisinimų ryškūs favoritai laimėti NBA (10)

Vos tik paaiškėjo, kad šį sezoną vos 20 vietą NBA lygoje užėmęs Los Andželo „Lakers“...

Po Petrikytės koncerto kilusio skandalo Vitulskienė sulaukė atsako: dabar provokuoja ir net prakeikė vaikus (622)

Pastarieji metai, kai pradėjo veikti verslininkės Erikos Vitulskienės mados namai, žinomai...

Lobis po mūsų kojomis: kokie turtai slypi po žeme? (12)

Naudodami statybines medžiagas arba gerdami paprastą vandenį tikrai retai susimąstome, kad visa...

Užkalnis Vilniuje rado geriausius sušius ir dar vieną patiekalą, geriausią Europoje (162)

Pradedame nuo to, kad nuo sekmadienio, birželio 16 d., jūs nebegausite ten vietų be rezervacijos....

Aktorė Monika Bičiūnaitė švenčia 50-metį: metai neturi jokios reikšmės (4)

Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorė Monika Bičiūnaitė birželio 16 dieną švenčia 50...

Gydytojų gudrybė naciams įvarė panišką baimę: mirtinos ligos „protrūkis“ išgelbėjo tūkstančius (42)

Antrojo pasaulinio karo metais vienas žmogus kreipėsi į gydytoją Lenkijos Rozvadovo mieste dėl...