aA
Mano šeimos kulinarinę istoriją pradėjau būtent aš. Kai gyvenau su tėvais, tai labai retai kada gaminau, o kai ištekėjau ir išėjau iš tėvų namų, pradėjau savo kulinarijos tradicijas. Niekada negalvojau, kad patiekalai, kuriuos gaminsiu, bus ne tik skanūs, bet ir rytietiški.
© Shutterstock nuotr.

Mano virtuvėje jau visam laikui atsirado tokie prieskoniai kaip kalendra, karis, sojos padažas, imbieras, česnakas, vasarą ant palangės auga aitriosios paprikos, o žiemą išdžiovintos kabo ant lango. O štai pora mano patiekalų.

Aštrus vištienos troškinys

400 g vištienos mėsos,
2 vnt. raudonų svogūnų,
2 vnt. geltonos paprikos,
200 g makaronų (spagetti),
150 g saldžiai aštraus padažo,
100 ml vandens,
prieskonių vištienai,
druskos pagal skonį,
svogūnų laiškų pateikimui,
aliejaus kepti.

Vištieną supjaustyti gabalėliais ir kepti aliejuje. Makaronus sulaužyti nedideliais gabalėliais ir virti, kol suminkštės. Kai mėsa bus iškepta, dėti kubeliais supjaustytus svogūnus bei paprikas. Troškinti apie 5 minutes. Pridėti makaronus bei įpilti vandens. Gardinti prieskoniais.

Pavirti dar pora minučių. Įpilti padažą, gerai išmaišyti, uždengti dangčiu bei troškinti 5 minutes. Išjungti ugnį ir palaikyti uždengus dangtį apie 10 minučių. Dėti į lėkštę ir apibarstyti smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.

Įdaryta paprika

4 paprikų,
250 g virtų ryžių,
250 g kiaulienos faršo (bet galima imti pagal skonį ir kitą),
druskos,
pipirų.

Užpilui:

250 ml pomidorų padažo;
1 šaukštelis kario prieskonių;
1 aitrusis pipiras;
100 ml vandens;
kalendros sėklų.

Pipirus nuplauti. Atpjauti viršelį, pasūdyti. Sumaišyti ryžius bei faršą. Gardinti druska bei pipirais. Dėti į puodą. Padaryti užpilą. Kario prieskonius ištirpinti vandenyje (vandenį galima pašildyti, kad kario prieskoniai lengviau ištirptų.

Vandenį sumaišyti su pomidorų padažu. Pridėti smulkiai pjaustytų aitriųjų pipirų (norint aštriau galima dėti su sėklomis). Pridėti kalendros sėklų. Viską kruopščiai išmaišyti. Pilti ant paprikos viršūnių. Troškinti, uždengus dangtį, apie 40-50 minučių. Retkarčiais laistyti paprikas iš viršaus užpilu.

Vištienos filė su imbieru

Vištienos filė, 500 gramų
Imbieras, tarkuotas, 15 gramų
Sojos padažas, 1 šaukštas
Česnakai, tarkuoti, 6 skiltelės
Medus, 2 šaukštai
Aliejus, 1 šaukštas
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, pagal skonį

Imbierą, česnaką, sojų padažą, medų bei augalinį aliejų sumaišyti.

Filė dėti į kepimo indą, ant viršaus paskirstyti marinatą.

Kepti 40 minučių 200 °C temperatūros orkaitėje.

Skanaus!

Kristina

*********************

Šis rašinys yra konkurso „Mūsų šeimos kulinarinė tradicija“ dalis. Kviečiame dalyvauti ir jus! Turite progą laimėti rankų darbo pagardų!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

LKL užkulisiai: kodėl „Rytas“ nepanoro australo ir kaip pergalės neatnešė net pažadėti „iPhone“ laida „Krepšinio zona“ (23)

Eurolyga jau žino savo šių metų čempionus bei prizininkus, o po poros savaičių juos turės ir...

Mažame Lietuvos mieste dirbančiai gydytojai pacientai negaili pagyrų: kaip jai pavyko tapti visų mylima (23)

Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos ( VLK ) duomenimis, Lietuvoje dirba...

Sklinda kalbos apie „valstiečių“ partijoje bręstantį sukilimą: Skverneliui mato du kelius (192)

Dar prieš pirmąjį Prezidento rinkimų turą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos ( LVŽS...

Valančiūnas – apie FIBA 2019 akistatą su kanadiečiais: pasistengsime „išspardyti užpakalius“ (5)

Atrodė, kad tai eros pabaiga: po septynerių ištikimybės metų Toronto „Raptors“ išmainė...

„Valstiečiai“ siūlo užmiršti Karbauskio kalbas ir žiūrėti į ateitį (120)

Porą savaičių blaškęsi ir traukimusi iš valdžios rinkėjus gąsdinę „valstiečiai“...

Tūkstančiams dirbančių – lemtingas galvosūkis dėl pensijų: termino pabaiga negailestingai artėja (84)

Kokio dydžio pensiją gausite? Ar likti II pakopos pensijų fonduose? Klausimai, kuriuos sau užduoda...

Vitulskienė atidarė plius dydžio drabužių parduotuvę: pagaliau moterys priima savo kūną tokį, koks yra (60)

Gegužės 20 dieną Erika Vitulskienė įsimins visam gyvenimui. Pirmadienio vakarą sostinėje...

Šeimoje – tikras stebuklas: pirmąkart gimė šešetukas, nesitikėjo net medikai (6)

Lenkijoje viena moteris pirmąkart šalies istorijoje pagimdė šešetuką, o kiekvienas naujagimis...

Po drąsaus Zelenskio žingsnio mato vieną kelią: tam jis turi tik pusmetį – kitaip smarkiai įklimps (141)

Komikas Volodymyras Zelenskis pirmadienį pradėjo visiškai naują vaidmenį, kai buvo...

Brandūs vyrai atvirai: kodėl jie renkasi jaunas moteris? (110)

Tenka daug kalbėtis su žmonėmis gana asmeniškomis temomis. Ypač mėgstu pasiklausyti, ką kalba...