Produktai:

0,5 kilogramo sultingų, saldžių morkų,
300 g miltų,
3 – 4 šaukštai riebios grietinės,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė rudojo cukraus,
3 šaukštai aliejaus,
2 šaukšteliai cinamono,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio muskato riešuto,
0,3 šaukštelio druskos,
pusė pakelio vanilinio cukraus,
200 g konservuotų ananasų (be sirupo).

Kremui:

200 g grietinėlės sūrio (maskarponės),
25 sviesto,
130 g cukraus pudros,
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus,
pusės žaliosios citrinos žievelės.

Kaip gaminti:

1. Sutarkuokite morkas, smulkiai supjaustykite ananasus.

2. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius.

3. Gerai išplakite kiaušinius su cukrumi. Tada sudėkite grietinę, sviestą ir vanilinį cukrų.

4. Palaipsniui į masę suberkite miltus su kepimo milteliais, išmaišykite iki vientisos masės.

5. Sudėkite morkas ir ananasus.

6. Įklokite į kepimo formą sviestinio popieriaus, sudėkite tešlą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 – 40 minučių. Paskui išimkite ir palikite atvėsti.

7. Kremui išplakite sūrį su sutrintu sviestu ir vanilės cukrumi. Maišydami suberkite cukraus pudrą, tarkuotą citrinos žievelę.

8. Išėmę atvėsusį morkų tortą iš formos, aptepkite viršų ir šonus kremu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją