aA
Šis receptas atsiųstas konkursui „Šventiniai skanumynai“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.
© Shutterstock nuotr.

Reikės:

4 kiaušinių
100 g medaus (arba cukraus)
200 ml aliejaus
300 g bulvių tarka tarkuotų morkų
240 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. cinamono
120 g graikiškų smulkintų riešutų

Kremui:

100 g balto šokolado
250 g kreminio sūrio

Paruošimas:

1. Riešutus dedame į storesnį maišelį ir susmulkiname.

2. Miltus sumaišome su cinamonu bei kepimo milteliais.

3. Kiaušinius su medumi (cukrumi) išplakame iki purumo.

4. Į kiaušinių masę supilame aliejų, išmaišome.

5. Supilame riešutus bei miltų ir prieskonių mišinį. Išmaišome.

6. Sudedame tarkuotas morkas,išmaišome.

7. Tešla pilame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo forma. Aš kepiau 26 cm skersmens atsegamoje torto formoje.

8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min.

9. Kremui skirtus produktus gerai išsukame ir juo aptepame atvėsusį pyragą.

Skanaus.

Morkų pyragas su riešutais
Morkų pyragas su riešutais
© Skaitytojos nuotr.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Lietuviai statybininkai Danijoje pateko į spąstus: tapo „popieriniais milijonieriais“ (33)

Sigitas Mačiulis nėra nei milijonierius, nei verslininkas. Vyras gyvena avarinės būklės bute...

Šiame Lietuvos mieste naujos statybos būstų nėra, o buto nuomai reikia laukti eilėje (43)

Ukmergė – nedidelis senas miestas Aukštaitijoje, nuo Vilniaus ir Kauno nutolęs apie 70 km. Apie...

Bankininkas: euras yra valiuta, kurios niekas nenori turėti (36)

Galbūt euras ir kėsinasi į dolerio – pasaulinės skolinimosi valiutos – teritoriją, tačiau...

Karbauskis: Cvirka tautos atmintyje siejasi su kultūra (40)

Rašytojas Petras Cvirka tautos atmintyje siejasi su kultūra, politiniai ginčai dėl jo paminklo...

Verslininkai į Lietuvą atvežė užsienyje populiarią naujovę: klientus vilios dvispalvėmis eglutėmis (1)

Didžiausiame Lietuvoje Panevėžio miško sodmenų medelyne prasideda kalėdinė karštinė. Prekybai...

Prieš CSKA talentą „Žalgiriui“ teko nusiimti kepurę: kai žinojimas, ko laukti, nepadeda

Sužaidus 40 rungtynių minučių Maskvoje CSKA ir „Žalgirio“ komandos dar nebuvo...

Pauline Bax, Helene Fouquet ir Katarina Hoije

„Prancūzija, nešdinkis“: Afrika nebenori Macrono karinės pagalbos (1)

Po kruvino perversmo priėjimo prie jūros neturinti buvusi Prancūzijos kolonija Malis liko labai...

Kartu su Cololo dirbęs Karolis Sakalauskas pasidalijo širdį veriančiais prisiminimais apie tai, ko labiausiai gailisi ir net laiko gėdinga (22)

Kartu ilgus metus televizijoje juokingus personažus kūrę Vitalijus Cololo ir Karolis Sakalauskas...

Kodėl sumanūs šeimininkai į šiukšliadėžę beria sodos (7)

Virtuvėje po kiekvieno valgio gaminimo atsiranda atliekų, jos keliauja į šiukšlių dėžę. Deja,...

Marse vyksta tokie reiškiniai, kokių Žemėje nepamatysite: dulkių stulpai gali pakilti net 80 kilometrų

Marso atmosfera labai skiriasi nuo žemiškosios – jos tankis ir slėgis daug mažesni, o susideda...