Reikės:

1,5 stiklinės iki trupinių susmulkintų imbierinių sausainių
¼ stiklinės susmulkintų pekano riešutų
¼ stiklinės ištirpinto sviesto
800 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia“)
3 šaukštai miltų
1 stiklinė cukraus
400 g moliūgų tyrės
200 g grietinės
1 šaukštelis vanilės
4 kiaušinių

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Sumaišykite sausainių trupinius, riešutus ir sviestą. Šią masę sukrėskite į 23 cm skersmens kepimo formą, prispauskite.

2. Dideliame dubenyje išplakite kreminį sūrį, cukrų ir miltus. Sukrėskite moliūgų tyrę (ją pagaminsite maišytuvu susmulkinę orkaitėje kepto moliūgo gabalėlius), grietinę ir vanilę, gerai išmaišykite. Po vieną įmuškite kiaušinius. Šią masę sukrėskite ant sausainių pagrindo.

3. Kepkite 1 val. 15 min, arba kol sutvirtės pyrago vidurys. Leiskite atvėsti ir išimkite iš formos. Prieš patiekdami kelias valandas palaikykite šaldytuve.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)